Tarotlegpatroon Medicijnwiel

Legpatroon met vier tarotkaarten

Deze ‘vier-kaartenlegging‘ is gebaseerd op het medicijnwiel uit de Indiaanse cultuur. Voor dit tarotlegpatroon trek je vier tarotkaarten en je legt ze neer volgens onderstaand schema.

Tarot legging gebaseerd op medicijnwiel

Oosten, begin, voorjaar, zaadje, zaaien

De eerst getrokken tarotkaart ligt in het oosten, de plek waar de zon opkomt, en staat voor de kiem, het zaadje, het begin. Deze kaart kan gezien worden als de uiterlijke reden waarom we tot actie overgaan.

Zuiden, wortel, zomer, wat innerlijk meespeelt

De tarotkaart in positie twee ligt op het zuiden, de zon staat nu hoog aan de hemel, de kiem heeft wortel geschoten. Het zuiden heeft te maken met het innerlijk kind, maar ook met de wortel van het probleem. De wortels geven de plant stevigheid en voeding. De kaart op deze positie duidt vaak op je innerlijke motieven, je drijfveren.

Westen, stengel, herfst, de rug die de uitkomst moet dragen

De derde tarotkaart ligt op het westen, waar de zon ondergaat. De plant is volgroeid. Het is de stengel van het plantje dat de vrucht moet dragen. Deze positie heeft ook te maken met inzicht.

Noorden, winter, uitkomst, vrucht

De vierde tarotkaart is de vrucht of bloem van de plant. Dit is de uitkomst. De vrucht draagt tevens de zaadjes waaruit een nieuw begin ontstaat.

Soorten vragen

Wil je weten hoe iets zich gaat ontwikkelen, gebruik dan het verleden-heden-toekomst legpatroon. Wil je weten waarom je ‘altijd’ ruzie hebt met een bepaald persoon, waarom je je niet kunt houden aan je dieet, of altijd weer in dezelfde valkuil valt, gebruikt dan dit medicijnwiel legpatroon. Dit legpatroon werkt goed om vastgeroeste patronen of beperkende overtuigingen bloot te leggen. Dus bedenk om dit legpatroon te kunnen oefenen, iets waar je steeds weer tegen aanloopt. Bijv.: Waarom ben ik altijd blut, waarom lukt het niet om op dieet te blijven, waarom krijg ik altijd ruzie met mijn moeder/vader/leidinggevende. Dat soort vragen, dus.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00