Pentakels Twee

Globale betekenis Pentakels Twee: In balans houden van activiteiten. Balans tussen inkomsten en uitgaven. Het zoeken naar evenwicht tussen de vele mogelijkheden en vaardigheden. Leren met vallen en opstaan. Oefening baart kunst.

Cursus Tarot Pentakels-2Op de tarotkaart Twee van Pentakels zie je een man die aan het jongleren is met twee pentagrammen, waar omheen een liggende acht (lemniscaat) is getekend. Wat verder opvalt is dat de hoed van deze jongeman nogal hoog is. Op de achtergrond zien we een woelige zee met twee scheepjes.

In de numerologie staat het getal twee voor intuïtie, conflicten en dualiteiten. De lemniscaat is een oneindigheidssymbool en duidt op het eeuwige leven en de cyclische beweging die in alles terug te vinden is. Hierdoor ontstaat een beeld van een harmonische wisselwerking, zoals het wisselen der seizoenen. Voor een goede oogst is de winter net zo belangrijk als de zomer.

Hoeden symboliseren vaak het beroep of de status van de drager. Deze hoge of te grote hoed zou erop kunnen wijzen dat de jongen nog veel te leren heeft voordat de hoed hem zal passen. Hij is aan het leren, maar heeft zich de stof nog niet eigen gemaakt, kan het nog niet toepassen. Hij krijgt er als het ware een punthoofd van.

Water staat voor emoties en gevoelens, en is een verwijzing naar de oerzee waaruit alle leven is ontstaan. De woelige baren kunnen erop duiden dat deze jongeman lijdt aan wisselende stemmingen of met wisselend succes bezig is zich het ‘jongleren’ eigen te maken.

De scheepjes deinen op een natuurlijke manier mee op de golven. We kunnen dit zien als een aanwijzing om met het leven mee te stromen in plaats van ertegenin te zwemmen.

Keren we nu terug naar de autorijles dan kun je je voorstellen dat het leren met vallen en opstaan gepaard gaat, dat de ene les soepeler zal verlopen dan de andere. Maar oefening baart kunst, en dat zien we in Pentakels Drie van de tarot.

Video Pentakels Twee

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00