Pentakels Zeven

Globale betekenis Pentakels Zeven: De zaken gaan voorspoedig, maar misschien wat langzaam naar de mening van betrokkene. Ook kan er het gevoel zijn van “Is dit nu alles?”. Het ideaal is nog niet verwezenlijkt.

Cursus Tarot Pentakels-7De figuur in Pentakels Zeven staat afgebeeld naast een struik waar pentakels aan lijken te groeien. Hoewel deze kaart op succes duidt, vind ik dat de afgebeelde figuur behoorlijk ontevreden naar zijn struik staat te kijken.

Wat verder opvalt is dat de figuur twee verschillend gekleurde laarsjes aan heeft. Dit wijst erop dat hij niet goed in staat is om zijn eigen situatie te beoordelen of dat hij meer waarde hecht aan het oordeel van een ander dan aan zijn eigen oordeel. Je zou kunnen zeggen dat hij niet stevig in zijn schoenen staat. Het is mogelijk dat hij heel gelukkig was met zijn oogst totdat er iemand voorbij liep, die opmerkte een veel grotere struik te bezitten. Een andere mogelijkheid is dat de ene schoen zijn ideaal verbeeldt en de andere wat hij tot nu toe heeft bereikt. Dit geeft aan dat hij goed op weg is, maar zijn ideaalbeeld nog niet heeft verwezenlijkt. Deze betekenis wordt ondersteund door het getal zeven als het ideaal van de mens, van dat wat hij wil bereiken.

Ook kan deze tarotkaart erop duiden dat we met een huidige situatie niet tevreden zijn, door kennis die we nu hebben. Het kan best zijn dat iemand, hoewel hij een goede baan heeft, toch niet tevreden is, omdat hij denkt dat als hij in het verleden dit of dat gedaan zou hebben, hij nu beter af zou zijn. Maar de gevolgde weg of manier van aanpakken vloeiden voort uit de kennis en ontwikkeling die betrokkene toentertijd had. De onvrede die een persoon over zichzelf voelt, is dus eigenlijk niet eerlijk tegenover zichzelf. Een mildere opstelling mag. In het juiste licht gezien, kan het best een grote prestatie zijn die geleverd is. Het advies van deze kaart is vaak: geef jezelf een schouderklopje voor dat wat je hebt bereikt.

In het voorbeeld van het autorijden kan dit erop duiden dat onze bestuurder heel aardig kan rijden, maar achteruit inparkeren wil nog niet zo vlotten.

Video Tarotkaart Pentakels Zeven

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00