Introductie op de hulpmiddelen

Pijnpunten oplossen

Een tarotlegging kan je laten zien wat je pijnpunt in een situatie is, maar dat lost het pijnpunt niet op. Onder een pijnpunt ligt meestal een stress veroorzakende gedachte, en die zijn heel goed op te lossen door er The Work van Byron Katie op los te laten, Dynamind en andere technieken.

Gedachten komen en gaan en we hebben daar weinig invloed op. Sommige gedachten veroorzaken stress. Dit zijn gedachten die gebaseerd zijn op uitgangspunten die onjuist of onwaar zijn. Stressvolle gedachten duiden altijd op weerstand tegen de realiteit. Wat er gebeurt als je bijvoorbeeld The Work doet op zo’n stressvolle gedachte, is dat die gedachte jou loslaat. Die gedachte komt dan niet steeds terug om je aan de kop te zeuren.

Wanneer je zit met negatieve gedachten, dan maken je hersenen negatieve stofjes aan. Stofjes die je gezondheid aantasten. Ben je blij, dan maken je hersenen positieve stofjes aan, die goed zijn voor je gezondheid, voor je zelfgenezend vermogen én voor het manifesteren van mooie dingen in je leven.

Gedachten hebben de neiging zich te manifesteren. Daarom is het een goed idee om korte metten te maken met stressvolle gedachten. Negatieve en stressvolle gedachten beïnvloeden je leven, op een manier die je niet wilt. Wat je gelooft, moet zich manifesteren in je leven. Die film die je draait in je hoofd wordt werkelijkheid. Dit is een universele wet. Dit heeft te maken met de Wet van Aantrekkingskracht, waarover ik geschreven heb in relatie tot de Disney film Tangled (Rapunzel); een fantastisch voorbeeld van hoe de Wet van Aantrekkingskracht (The Secret, de Wet van Manifestatie) werkt.

Er zijn dus verschillende manieren om stressvolle gedachten te lijf te gaan. Eén daarvan is The Work. The Work is kinderlijk eenvoudig. Byron Katie heeft er een stappenplan voor opgesteld en als je dat volgt, dan laat de gedachte jou los en ben je ervanaf. Dan kom je wel weer een andere tegen, maar die kun je op precies dezelfde manier te lijf gaan.

Wat ik ook veel gebruik zijn Huna Technieken, waaronder Dynamind, en de Lefkoe methode.

En zijn nog meer manieren, maar nu eerst The Work!

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00