Spiertesten

Spiertesten om feedback te krijgen van je onbewuste en je intuïtie.

Spiertesten, dé manier om er achter te komen of een gevoel of idee een echte intuïtieve ingeving is of dat het ‘wishful thinking’ is.

Spiertesten is een handige methode om feedback te krijgen van je onbewuste en je intuïtie. De toelichting is dat alles energie is. Wanneer je aan iets moois denkt of iets wat goed voor je is, dan wordt je aura sterker en ook je spieren. Dus door spiertesten kun je er achter komen wat goed voor je is, maar ook wat ‘waar’ is. Stel dat je je afvraagt wat je volgende stap moet zijn om naar Z te komen, en je twijfelt of je b of c zal doen. Je spieren kunnen aangeven wat de beste stap is.

Spiertesten met een partner
Serge Kahili King laat in de meeste workshops die ik bij hem gevolgd heb, zien hoe spiertesten werkt. Hij vraagt dan altijd om een vrijwilliger uit de zaal en die zijn er volop. Het proefkonijn strekt zijn rechterarm uit naar opzij (linkshandigen steken de linkerarm uit). De spiertester staat voor degene die getest wordt, met een hand losjes op de schouder van die persoon en twee vingers van de andere hand op de pols. Hij vraagt dan de proefpersoon om de arm strak te houden, wanneer hij op zijn pols drukt. Je drukt gewoon op de pols. Niet te hard en niet te zacht. Dit is om te checken wat de basisspanning van iemand is. Daarna wordt de proefpersoon gevraagd aan iets moois te denken. De tester drukt weer op de arm, en meestal gaat deze niet naar beneden, omdat de proefpersoon nu ‘sterk’ test. Vervolgens denkt die persoon aan iets wat minder leuk is. Meestal vliegt de arm nu naar beneden en is het mogelijk dat degene die getest wordt, denkt dat de tester extra druk heeft uitgeoefend. Je kunt spiertesten gebruiken om uit te vinden welke vitaminen en mineralen je lichaam nodig heeft, maar ook voor allerlei andere vragen. Probleem is dat je met zijn tweeën moet zijn.

Spiertesten op jezelf
Er zijn verschillende methoden om de spiertest alleen uit te voeren.  Zo kun je met je rechterhand (of linker wanneer je linkshandig bent) een O maken met duim en wijsvinger. Je gebruikt dan je wijsvinger van linkerhand om je duim en wijsvinger van je rechterhand open te trekken.

Ik ben rechtshandig en doe dit andersom. Ik maar met mijn linkerhand een O met duim en middelvinger en gebruik de wijsvinger van mijn rechterhand om de O open te trekken.

Ik heb behoorlijk veel kracht in mijn rechterhand, dus als ik daarmee een O maak, kan ik allerlei onwaarheden denken en de cirkel blijft gesloten, want mijn linkerwijsvinger krijgt die cirkel niet open. Dus kijk gewoon wat voor jezelf werkt.

Wat is ja en wat is nee

Nadat je bedacht hebt, welke methode je gaat gebruiken, kun je ‘ja’ en ‘nee’ bepalen. Je kunt tegen je Lager Zelf (Ku) zeggen dat voor een ‘ja’ de cirkel gesloten moet blijven. En voor een ‘nee’, de cirkel open moet gaan.

Ja noemen we sterk en nee noemen we zwak.

Test de Test
Om te kijken of dit voor je werkt, kun je het een tijdje uitproberen met vragen waar je het antwoord op weet. Zoals:

  • Mijn naam is Nelly (ik test daar ‘sterk’ op, omdat het waar is)
  • Ik ben een vrouw (ook sterk)
  • Ik ben 10 kinderen (die heb ik niet, ik test daar zwak op)
  • Ik ben in Groningen op school geweest. (niet, dus zwak)
  • Ik heb in Voorburg op school gezeten. (waar, dus sterk)

Op die manier krijg je er handigheid en vertrouwen in en kun je het daarna gebruiken voor allerhande vragen.

In de video hieronder worden twee manieren getoond:

De eerste manier werkt voor mij. Maar ik doe hem iets anders. Ik maak met mijn linkerhand een rondje van duim en middelvinger en ik gebruik de wijsvinger van mijn rechterhand om het rondje (schakel) te doorbreken.

De tweede manier werkt voor mij niet als ik meerdere overtuigingen achter elkaar wil testen. Mijn vinger wordt namelijk moe test alleen nog zwak.

Je kunt ook de pendel gebruiken voor ja/nee antwoorden, als dat voor je werkt. Voor mij werkt dat alleen als het antwoord mij niet uitmaakt. Zodra ik een ‘ja’ wil, zal de pendel mij een ‘ja’ geven. Dat gebeurt minder snel bij spiertesten. Maar daar kan dit probleem ook optreden. De beste houding is daarom de houding waar je oprecht belangstellend bent naar het antwoord van je Lager Zelf. Eigenlijk net zoals je een vriend een ja/nee vraag zou stellen met oprechte belangstelling voor zijn mening.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00