3. Energie volgt aandacht

Makia: Energie volgt aandacht en aandacht volgt Energie

De basisgrondstof van het universum is energie. Alles bestaat uit energie. Of we het nu over meubilair hebben, ons fysieke lichaam, ons etherische lichaam of wat dan ook, de basis grondstof is dezelfde energie. Hieruit volgt ook dat alles ‘leeft’.

Onze aandacht richt zich automatisch op voorwerpen, mensen en situaties die rijk zijn aan energie. Een TV is zo’n energiebron. Je aandacht wordt er automatisch naartoe getrokken. Een verlichte etalage trekt de aandacht, een onverlichte etalage niet. Charismatische mensen trekken aandacht. Aandacht volgt dus energie.

Omgekeerd is ook waar. Energie volgt aandacht. Wanneer je je aandacht op iets richt, geef je dat ‘iets’ energie. Energie om dat ‘iets’ heen zal zich er ook op gaan richten. Anders gezegd, wanneer je je aandacht ergens op gericht houdt, trek je energie aan van de wereld om je heen. Daardoor neemt dat waar je op gericht bent, toe. Het groeit. Wanneer je iets wilt creëren is daar energie voor nodig. Energie is immers de basisgrondstof van alles. Hoe meer energie iets krijgt, hoe gemakkelijker en sneller het creatieproces verloopt.

Uit het bovenstaande volgt dat wanneer ik aandacht geef aan situaties die ik beschouw als negatief in mijn leven, die zullen toenemen. Wanneer ik vecht tegen bepaalde situaties, helpt dat niet. Aandacht geven aan problemen werkt averechts. Toch is dat wat we allemaal geleerd hebben te doen.

Kijk maar eens hoe dat in je eigen leven werkt. Wanneer je je totaal richt op een probleem, lijkt het of er nog enkel dat probleem is. Wat gebeurt er met je lichaam? Het mijne verkrampt. En de ruimte om je heen? Die lijkt te krimpen, waardoor er ook geen ruimte is voor oplossingen of andere mogelijkheden. Wat gebeurt er met je gedachten? Er komt geen creatieve gedachte meer bij me op en in het ergste geval ga ik malen. Ook andere dingen raken in het slop omdat ik alleen nog maar aandacht heb voor het probleem.

Verleg je vervolgens je aandacht voorbij het probleem, naar het doel dat je wilt bereiken (of richt je aandacht op iets heel anders) dan komt er vanzelf een oplossing of je vindt een andere manier om het probleem op te lossen. Wanneer je je aandacht verplaatst voorbij het probleem, dan krijg je weer ruimte en in die ruimte ontstaan kansen en mogelijkheden. Kijk deze maand eens hoe dit principe in je leven werkzaam is. Waar geef je energie aan? Waar ben je op gericht? Neemt het toe of neemt het af? Observeer het, meer niet.

Serge Kahili King heeft een interessante kijk op energie. “Negatieve energie bestaat niet”, zegt hij. Het is de boodschap, je intentie die je met energie meestuurt die positief of negatief is. De energie op zich is neutraal.

Hij zegt ook dat het een denkfout is om aan energie te denken als een ding, aan iets wat je hebt of juist niet hebt. Energie is overval om ons heen. Open je voor die energie en het is er voor je. Je kunt dus rustig energie weggeven aan alles iedereen om je heen. Er is nog veel meer waar die energie vandaan kwam. Gebruik het. Het mag. Ook hier geldt dat wanneer je probeert je energie vast te houden, je eigenlijk energie geeft aan het feit dat je niet genoeg energie hebt. Je sluit je af, je beperkt je ruimte. Hierdoor zal het ‘niet hebben’ toenemen. Wanneer je je aura de opdracht geeft om in harmonie te zijn met de energie om je heen, zul je merken dat je minder last hebt van energievreters. Je maakt ruimte.

Je kunt het principe van harmonie bijvoorbeeld toepassen in situaties waar de sfeer te snijden of gevaarlijk is. Bijvoorbeeld in de trein wanneer je een groep mensen tegenkomt die uit lijken te zijn op rottigheid. Normaal gesproken krijg ik dan de neiging om mezelf af te sluiten. Ik heb bescherming nodig. Nu ik geleerd heb, dat dit misschien wel averechts werkt, heb ik een keer, in zo’n situatie in de trein, mijn aura opdracht gegeven zich te ontspannen en in harmonie te zijn met de energie om ons heen. Wel met de gedachte, dat ik altijd nog naar een andere coupé kon vertrekken en een conducteur kon gaan zoeken, of aan de handrem kon trekken. Maar de techniek werkte. Iedereen in de coupé ontspande zich. Dit was zichtbaar. Er werd door enkele passagiers diep gezucht. Zij lieten de spanning los. En bijna iedereen ging ontspannen zitten.

De haasjesoefening werkt ook volgens het zelfde principe. Wanneer je ergens komt waar de sfeer niet te harden is, dan kun je in gedachten een grasveldje uitrollen en daar een speeltuintje op visualiseren met haasjes die leuk aan het spelen zijn. Hierdoor breng je energie in een ruimte met een vrolijke intentie. Het effect is verrassend.

Door het energieveld om ons heen zijn we ook met alles en iedereen verbonden. We beïnvloeden elkaar onophoudelijk. Energie is vormbaar en we vormen het de hele tijd. Je hiervan bewust worden is het halve werk.

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00