Jezelf afschermen voor negatieve energie

De Huna manier van omgaan met Negatieve Energie

Om jezelf af te schermen voor negatieve energie, wordt meestal aangeraden om een koepel van wit licht om je heen te denken en negativiteit terug te sturen. Het nadeel van de ‘wit licht’ methode is dat je aura daardoor botst met alle andere aura’s om je heen. Je brengt namelijk weerstand in het grote energieveld en weerstand roept weerstand op. Je kunt dit zelf ervaren door aan iemand te vragen zijn/haar hand uit te steken met de palm naar voren. Duw vervolgens met jouw vlakke hand tegen de hand van je proefpersoon. Wat gebeurt er? Je proefpersoon gaat terug duwen. Weerstand roept weerstand op.

Er is een andere manier, om je af te schermen voor negatieve energie, namelijk het instrueren van je aura om geen negative energie door te laten, en die te transformeren naar positieve energie en dat terug te sturen.

Werkwijze
Rider Waite Tarotkaart De WereldGa ontspannen zitten. Probeer je aura te voelen of met je innerlijk oog te zien. Probeer in te schatten waar ongeveer de rand is. Vaak zit je aura op zo’n 5 tot 15 centimeter rond je lichaam. Dit mag wel ruimer. Een afstand van 50 centimeter zou heel mooi zijn. Vergeet niet dat je aura helemaal rondom je hoort te zitten. Dus ook bij je rug en onder je voeten!

Ik wilde graag een afbeelding toevoegen, hoe dat aura om je heen zit en realiseerde me dat we een prachtige tarotkaart hebben, waarop je dit kunt zien, namelijk De Wereld. De krans om de afgebeelde figuur zou je kunnen zien als de rand van het aura. De ruimte daar binnen, klopt ook wel ongeveer met een prettige hoeveelheid ruimte. Te krap voelt niet fijn, maar te ruim voelt vaak ook niet fijn. Te ruim komt echter zelden voor.

Heb je het gevoel dat je aura te krap is, dan kun je je voorstellen dat je je aura oppompt met een fietspompje en op die manier meer energie toevoegt. Je kunt in gedachten de rand van je aura markeren door de energie daar een kleurtje te geven, maar noodzakelijk is dit niet.

Geef nu je aura de instructie om alle negatieve energie die jouw kant op komt, bij de rand te stoppen en daar te transformeren in liefdevolle, positieve energie en terug te sturen naar de afzender. Zeg tegen je aura (hardop of in gedachte en ongeacht of je je aura ziet of voelt):

“Aura, luister goed. Vanaf nu stop je negatieve energie bij de rand, transformeer je die energie in positieve, liefdevolle energie en stuur je die terug naar degene die het gestuurd heeft.”

Reiki II-ers en III-ers kunnen, om deze instructie wat extra kracht mee te geven, boven hun hoofd het SHK symbool maken (gevolgd door CKR) en onder hun voeten ook, of onder hun voeten de DKM (gevolgd door CKR). Wanneer je te kampen hebt met ernstige aanvallen van negativiteit dan kun je de SHK (gevolgd door CKR) ook voor, achter en opzij van je lichaam maken.

Heb je geen Reiki II of III en wil je graag een symbool gebruiken dan kan ik de rune Algiz aanbevelen. Deze rune staat voor bescherming. Je kunt natuurlijk ook roosjes in je aura symboliseren of hartjes of iets anders wat voor jou betekenis heeft. Houd hierbij wel in gedachten dat het de bedoeling is om de negatieve energie te stoppen en dan te transformeren in positieve energie alvorens deze terug te sturen. Brandnetels, distels, prikkeldraad e.d. zijn dus niet geschikt.

In eerste instantie is het noodzakelijk je aura minstens twee maal (soms nog vaker) per dag de opdracht te geven. Op een gegeven moment zul je merken dat je aura steeds minder vaak de instructie nodig heeft omdat het een gewoonte begint te worden. Je kunt deze oefening ook voor je kinderen doen, door het aura van je kind te instrueren. Je zult merken dat je daar heel goed tegen kunt praten. In gedachte. Dus voortaan trek je je kind niet alleen zijn jasje en schoentjes aan, maar geef je zijn/haar aura ook nog even een instructie mee. In Huna noemen we het ons expres en met opzet bewust worden van en met opzet instructie geven aan ons aura “la’akea”.

Wanneer je je aura instrueert om negatieve energie af te ketsen loop je in feite rond als een bol negatieve energie. Wanneer je je aura instrueert om negatieve energie om te toveren tot positieve energie, loop je rond als een bol positieve energie. En omdat je negatieve energie terugstuurt als positieve energie, kun je je voorstellen dat al je relaties hierdoor drastisch verbeteren. Het heeft niet alleen een positief effect op je spirituele ontwikkeling, maar ook mentaal en fysiek heeft deze instructie een goede invloed.

Negatieve energie is niet alleen de energie die jouw kant op komt van mensen die je opzettelijk iets slechts toewensen. Daarvan zijn er hopelijk maar weinig. Negatieve energie ontstaat omdat je naar de mening van de bestuurder achter je te langzaam of te snel rijdt, omdat je iets maakt wat je partner niet zo lekker vindt, omdat je de was niet gedraaid hebt, je sokken naast de wasmand hebt gegooid, je haren niet uit het bad hebt gehaald of gewoon omdat je salarisverhoging hebt gehad en anderen niet. Ergernissen, jaloezie, irritaties en zo veroorzaken allemaal negatieve energie. Met bovenstaande aura-instructie kun je jezelf effectief hiertegen beschermen en bovendien word je je meer bewust van je eigen negatieve uitzendingen. En als je je daar bewust van bent, kun je ervoor kiezen om het niet te doen, of het ongedaan te maken.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00