Verwelkom het Najaar met Tarot

September tarotlegging – De oogst

De bladeren vallen en we zeggen de zomer vaarwel en verwelkomen het najaar. Het valt me op dat vooral mijn Amerikaanse en Canadese vrienden en familie, dol zijn op september. Mijn Facebook overzicht stond ineens vol met prachtige herfstbeelden.

welcomesept

Niks weemoedigs over vallende bladeren en langer wordende dagen. Maar een opgetogen verwelkomen van september met langer wordende dagen, koelere nachten, prachtige herfstkleuren en zicht op super feestdagen zoals Halloween, Thanksgiving en als klap op de vuurpijl, Kerst.

Om te kijken naar je oogst deze herfst kun je de onderstaande Vallende Bladeren Tarotlegging gebruiken. Hiermee kun je kijken wat de voorgaande periode je heeft gebracht, en wat daar eventueel weer uit voort kan komen. Enjoy!

herfst-tarotlegging

Je kunt de kaarten 1 t/m 5 zien als een boom. De wortels geven aan waar je staat, of hoe je ergens in staat. Positie 2 duidt op je stam en hoe je gegroeid bent met betrekking tot de situatie waar de wortels op duiden. Posities 3, 4 en 5 duiden op de takken en de bladeren.

De tarotkaart op positie 3 zegt iets over waar je steun aan hebt. Dit kan een doel zijn, iets wat je graag wilt, maar je kunt ook kijken naar andere vormen van ondersteuning, bijvoorbeeld een leraar, een goede vriend of vriendin.

Positie 4 duidt op de voeding die je krijgt. Dit is ook heel breed. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een cursus, een filosofie, of wandelen in de natuur, interactie met je kinderen.

Positie 5 is de kroon op het geheel. De vier voorgaande kaarten hebben je gebracht naar positie 5. De tarotkaart op positie 6 geeft aan wat de oogst is. Neem het idee van een eikel of kastanje die op de grond valt. Waar die eikel valt, daar kan een nieuwe eikenboom gaan groeien.

Probeer iedere keer als je een tarotkaart interpreteert, die interpretatie ook weer terug te koppelen naar de voorgaande kaarten. Op die manier blijf je bij het thema en krijg je een strakke tarotlezing met duidelijke inzichten. Doe je dat niet, dan heb je kans dat je lezing alle kanten op gaat en verwarrend is.