Verwelkom het Najaar met Tarot

September tarotlegging – De oogst

De bladeren vallen en we zeggen de zomer vaarwel en verwelkomen het najaar. Het valt me op dat vooral mijn Amerikaanse en Canadese vrienden en familie, dol zijn op september. Mijn Facebook overzicht stond ineens vol met prachtige herfstbeelden.

Welkom September tarotlezing vallende bladeren

Niks weemoedigs van hun kant, over vallende bladeren en langer wordende dagen. Maar huist een opgetogen verwelkomen van september met koelere nachten, prachtige herfstkleuren en zicht op super feestdagen zoals Halloween, Thanksgiving en als klap op de vuurpijl, Kerstmis.

Om te kijken naar je oogst deze herfst kun je de onderstaande Vallende Bladeren Tarotlegging gebruiken. Hiermee kun je kijken wat de voorgaande periode je heeft gebracht, en wat daar eventueel weer uit voort kan komen. Enjoy!

herfst-tarotlegging

Je kunt de kaarten 1 t/m 5 zien als een boom. De wortels geven aan waar je staat, of hoe je ergens in staat. Positie 2 duidt op je stam en hoe je gegroeid bent met betrekking tot de situatie waar de wortels op duiden. Posities 3, 4 en 5 duiden op de takken en de bladeren.

De tarotkaart op positie 3 zegt iets over waar je steun aan hebt. Dit kan een doel zijn, iets wat je graag wilt, maar je kunt ook kijken naar andere vormen van ondersteuning, bijvoorbeeld een leraar, een goede vriend of vriendin.

Positie 4 duidt op de voeding die je krijgt. Dit is ook heel breed. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een cursus, een filosofie, of wandelen in de natuur, interactie met je kinderen.

Positie 5 is de kroon op het geheel. De vier voorgaande kaarten hebben je gebracht naar positie 5. De tarotkaart op positie 6 geeft aan wat de oogst is, wat nu van de boom valt. Ik denk hierbij aan een eikel of kastanje die op de grond valt. Waar die eikel valt (positie 7), daar kan een nieuwe eikenboom gaan groeien.

Probeer iedere keer als je een tarotkaart interpreteert, die interpretatie ook weer terug te koppelen naar de voorgaande kaarten. Op die manier blijf je bij het thema en krijg je een strakke tarotlezing met duidelijke inzichten. Doe je dat niet, dan heb je kans dat je lezing alle kanten op gaat en verwarrend is.

Voorbeeld Vallende Bladeren Tarotlegging

Hieronder de afbeelding van de door mij getrokken kaarten om te vieren dat mijn verhuizing naar Italië bijna een feit is.

Gisteren (21-09-20) heb ik het huurcontract getekend, voor 3 jaar met optie om 2 jaar te verlenging en eventueel daarna weer een cyclus van 3+2. Ik snap dit systeem niet, maar zo blijkt dat te werken hier.

1. Wortels – Tarotkaart Pentakels Negen

Op de wortels (positie 1) ligt Tarotkaart Pentakels Negen. Deze kaart laat een dame zien met haar valk in een mooi landschap met veel druiventrossen. Het landschap ziet er wel Italiaans uit. Het huisnummer van het flatgebouw is nummer 9!  

Na al dit harde werken, van zoeken en uiteindelijk vinden, mag ik rusten. Als 9-kaart markeert Pentakels Negen de afronding van leven in NL en de start van een nieuwe cyclus in Italië. Het aardige is ook wel, dat hoewel ik nog niet met pensioen ben, ik wel in het beeld pas van al die buitenlanders die hier, in Italië, pensioneren. Ik werk, maar ik werk vanuit huis. Dat ik werk valt niet zo op en ik kan mijn eigen tijd indelen. Zo lang mijn werk af is, kan ik op een willekeurige dag de hele dag opstap.

Nou ja, Pentakels Negen als wortels voelt goed en juist. Ik begin nu aan mijn verkenning van het Italië en het Dolce Vita gevoel. Bovenal, wil ik hier de grote arcana tarotkaarten van de Tarot van Marseille beschrijven en alle plekken bezoeken er ervaren die belangrijk zijn in de ontstaansgeschiedenis van de Tarot.

2. De Stam – Tarotkaart De Geliefden

Op de stam, positie 2, ligt tarotkaart De Geliefden. De kaart op deze positie geeft aan hoe ik gegroeid ben in relatie tot de wortels. De Geliefden duidt op kiezen voor dat wat je als paradijselijk ervaart. Ik woon aan de Italiaanse Rivièra en dat ervaar ik inderdaad als een paradijs!

3. Wat mij draagt – Tarotkaart Kelken Drie

De kaart op positie 3 zegt iets over wat mij steunt. De vraag hier is: Wat draagt mij? Hier heb ik tarotkaart Kelken Drie liggen. Kelken Drie, draag mij en ís mijn steun! Dat klinkt misschien raar, maar sinds ik eind 2017 tarotkaart Kelken Drie gekozen heb als kerstkaart en mij een jaar lang gericht heb op de vreugde van Kelken Drie als kwaliteit waar ik meer van wil in mijn leven, weet ik beter wat ik wil, wat ik leuk vind, waar ik mij goed bij voel. Iedere keer als het een beetje of heel erg tegenzit, kan ik mezelf heel gemakkelijk terugbrengen in het vreugdevolle gevoel van Kelken Drie.

4. Wat mij voedt – Tarotkaart De Zegewagen

Op positie 4, de voeding die ik krijg, ligt tarotkaart De Zegewagen. De Zegewagen heeft te maken met meetbaar succes, maar vooral met focus en dat onze gedachten en overtuigingen sturend zijn. Ik ben me hiervan bewust en ook dit gaat mij steeds beter af. De resultaten van mijn gerichte aandacht zie ik terug in de fysieke wereld.  

5. De Kroon – Tarotkaart Kelken Aas

Positie 5 heeft te maken met de kroon van het geheel. Hier ligt tarotkaart Kelken Aas. Deze kaart duidt op zoeken naar heelheid, nieuwe gevoelens en inspiratie en ook steeds dichter bij je ware zelf komen en rusten in de universele bron van levensenergie. Ook dat kan ik goed plaatsen.

6. Wat Valt, Oogst – Tarotkaart Pentakels Page

Op positie 6, de oogst, heb ik tarotkaart Pentakels Page. Deze kaart vertegenwoordigt het vallende blad of de vallende kastanje of andere vrucht. Pentakels Page is leergierig, aandachtig en wil alles onderzoeken. Focus, het richten van aandacht, is iets dat ik nog beter wil leren. Dit is mijn aandachtspunt voor het komende jaar! Het is een belangrijk onderdeel van de Wet van Aantrekkingskracht, en in mijn beleving best moeilijk. Want hoe snel wordt onze aandacht niet getrokken door negatieve zaken in plaats van dat we gericht blijven op het positieve dat we willen?

Ik kan in deze getrokken tarotkaarten zien dat ik een ontwikkeling heb doorgemaakt van werkelijk ontdekken wat ik wil door me te richten op de vreugde van Kelken Drie en de universele bron die wordt uitgebeeld door Kelken Aas. Hier was focus voor nodig (De Zegewagen) en daar kan ik nu de vruchten van plukken en me verder in ontwikkelen (Pentakels Page).

7. Waar het valt – Tarotkaart De Ster

En wat groeit er uit het voorgaande? Op positie 7 ligt tarotkaart De Ster. Ik word steeds meer mezelf! Dit vind ik heel bemoedigend voor de herfst van mijn leven.

Conclusie van deze tarotlezing

Mijn legging vind ik uitzonderlijk mooi. Dit heeft er ook mee te maken dat ik opgetogen ben over mijn nieuwe plek! De ontwikkeling van wat wil ik, rusten in mijn innerlijke of universele bron, vertrouwen dat focus me brengt waar ik naartoe wilt, dat zijn allemaal onderdelen voor een positieve uitwerking van de Wet van Manifestatie en zaken die je voor jezelf kunt ontwikkelen. Veel artikelen op mijn blog verwijzen hiernaar omdat ik zelf ervaar hoeveel mij dit brengt. Daarbij is het een navolgbaar pad.

Negatieve legging?

Is je legging niet zo mooi, dan ligt er absoluut een aanwijzing, hoe het anders kan. Heb je bijvoorbeeld op de stam De Duivel, dan kan het duiden op zaken waar je aan vast zit. Ontdek wat het is, en ga aan de slag om het los te laten.

Heb je op de positie van het vallende blad (positie 6) bijvoorbeeld Zwaarden Drie. Dan kan die tarotkaart er heel goed op duiden dat je nu verdriet kunt loslaten en je hart en verstand op één lijn kunt krijgen.

Krijg je op de uitkomst een negatieve kaart, kijk dan wat de negatieve aspecten zijn, hoe dit te maken heeft met je denken en waar je aandacht aan geeft, en hoe je dat kunt ombuigen naar positieve gedachten. Het is echt een kwestie van oefening.

Als ik de hele dag rondloop met het idee dat niks lukt en het altijd tegenzit, dan is de kans groot dat ik dat manifesteer. Je kunt dat doorbreken, door in te zien dat het niet waar is. Het is nooit de hele waarheid. Je hebt waarschijnlijk vanochtend met succes een kop thee of koffie voor jezelf gemaakt en wellicht ook nog een boterhammetje gesmeerd en opgegeten zonder knoeien. Het leven gooit van alles op ons pad en deels is dat van eigen makelij, maar deels ook niet. Hierover heb ik geschreven in Tangled, de Wet van Aantrekkingskracht en Tarot.

In mijn beleving laat de tarot zien, hoe je de gebeurtenissen van eigen makelij kunt overwinnen en hoe je het beste kunt omgaan met gebeurtenissen die niet van eigen makelij zijn. Ik vind dat fijn, want op die manier kan ik mijn leven beter maken en meer in overeenstemming met wie ik werkelijk ben. De Ster!

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00