Happy Thanksgiving en Tarotlegpatroon

Thanksgiving en de Tarot Oogstkaart

Speciaal voor Thanksgiving hebben we tarotkaart Staven Vier een extra feestelijk Thanksgiving-tintje gegeven. Staven Vier is immers de kaart die verwijst naar jaarlijks terugkerende feesten en een goede oogst.

Tarotkaart Staven 4 voor Thanksgiving
“Als het enige gebed dat je in je hele leven zei, “dank u” is, zou dat voldoende zijn.” – Meester Eckhart

Thanksgiving is met name een nationale feestdag in Amerika en wordt gevierd op de vierde donderdag in november. Het is een oogstfeest om te danken voor de oogst van het afgelopen jaar en wordt groots gevierd in familie- en vriendenkring met een rijkelijk gedekte tafel met als belangrijkste gerecht een gebraden en goed gevulde kalkoen.

Thanksgiving Tarotlegging

Ik wil al zo’n 3 jaar op Thanksgiving een Thanksgiving Tarotlegpatroon plaatsen en hier is die dan eindelijk!

Thanksgiving Tarotlegpatroon

Werkwijze 1: Trek je kaarten

Je kunt deze legging op verschillende manieren doen. Je trekt vier kaarten uit een tarotspel. Deze vier kaarten zeggen iets over wat je hebt om dankbaar voor te zijn op verschillende gebieden. De eerste tarotkaart zegt iets over wat je hebt om dankbaar voor te zijn op het mentale vlak, de tweede over het fysieke vlak, de derde over het emotionele vlak en de vierde over het spirituele vlak.

Als laatste kun je nog een vijfde tarotkaart trekken voor je algemene, overkoepelende gevoel van dankbaarheid.

Werkwijze 2: Zoek je kaarten uit

De tweede manier om deze tarotlegging te doen is niet om kaarten te trekken, maar om ze uit te zoeken. Waar ben je dankbaar voor op mentaal gebied? Kijk door je spel kaarten en zoek de tarotkaart die voor jou past bij dat gevoel van dankbaarheid.

Je kunt deze varianten ook combineren. Of eerst uitzoeken en dan blind trekken. Net wat je zelf wilt.

Voorbeeld Thanksgiving tarotlezing

Thanksgiving tarotconsult

Ik trok tarotkaart Zwaarden Negen op het mentale vlak. Na een lange periode van zorg en werk combineren was ik op en besloot ik dat het anders moest. Ik heb nu weer meer tijd voor mezelf en het is alsof de mist in mijn hoofd is opgetrokken. Dit past verrassend goed bij Zwaarden Negen.

Op het fysieke heb ik Zwaarden Twee. Ook heel interessant, want ik woon nu deels in Italië maar ik kan maar niet besluiten waar ik precies wil wonen. Ik heb ook al een aantal keren dankbaar gebruik gemaakt van de visualisatieoefening bij Zwaarden Twee om mogelijkheden te onderzoeken.

Op het emotionele vlak heb ik tarotkaart De Kracht. Mijn samenwerking met mijn lager zelf en mijn intuïtie worden steeds beter. Ik luister alleen niet altijd.

Op het spirituele vlak heb ik Kelken Drie. Dit vervult mij van vreugde en dankbaarheid omdat het supermooi aansluit bij mijn jaarkaart voor 2018 en mijn focus/intentie voor 2018 om mij te richten op al het vreugdevolle in mijn leven.

Daarna wilde ik eigenlijk helemaal geen overkoepelende tarotkaart meer trekken, want ik vond Kelken Drie een prachtige afsluiting van deze tarotlezing. Maar ja, toch gedaan en daarvoor heb ik de Huisvrouwen Tarot gebruikt. Ik trok Zwaarden Acht uit de Huisvrouwen Tarot. Op die kaart staat veel eten, wat wel weer aansluit bij Thanksgiving, maar verder komt die kaart niet direct positief op mij over. Het is wel iets waar ik mee worstel hier in Italië. Men zegt dat het eten zo verrukkelijk is, maar dat is echt niet altijd het geval en blijft zeer beslist een kwestie van smaak. Bovendien ligt er veel nadruk op vlees en dan vooral op varkensvlees. Spek en worst en alles met veel ‘wit’. Om van te gruwen. Heel on-Italiaans van mij. Maar Zwaarden 8 heeft ook een prachtige boodschap. Ik geloof namelijk niet in het kiezen uit twee kwaden. Ik geloof in het zevende Huna-principe: Er is altijd een andere manier!

Er is altijd een andere manier, past weer goed bij dankbaarheid als dagelijkse oefening. Door dankbaar te zijn voor wat er is, gaan er vanzelf deuren en ramen open, zeg maar gerust dat zich een heel universum aan mogelijkheden opent. Er komen dus vanzelf allerlei mogelijkheden op mijn pad om zaken waar ik niet zo blij mee ben, te kunnen veranderen.

Iedere dag dankbaar

Eigenlijk vind ik de oefening om iedere dag even stil te staan bij al het goede in mijn leven, veel waardevoller dan een jaarlijks oogstfeestje.

Dagelijks 3 tot 5 dingen opschrijven waar je dankbaar voor bent, zorgt voor een verhoogde energetische trilling waardoor je meer en meer krijgt om dankbaar voor te zijn. Ik kan het van harte aanbevelen. Ik word er blijer van en zoals hierboven aangegeven, gaat er een universum voor me open. Als je na het opschrijven van 5 dingen ook nog een dankbaarheidskaart trekt, leer je ook je tarotkaarten beter kennen. Er zijn alleen voordelen en volgens mij geen enkel nadeel te bedenken voor deze oefening. Als je al zo’n regelmatige dankbaarheidsoefening doet, dan ben je het vast met me eens.

Als je dit nog niet doet, probeer het dan een weekje. En als het je bevalt, dan kun je het blijven doen. Ik doe het niet iedere dag, maar wel minstens 5 dagen per week. Het kost nagenoeg geen tijd om 5 dingen op te schrijven, dus waarom zou je het niet doen?

Rhonda Byrne over Dankbaarheid

Ik ben niet de enige die in de ban is van het uitspreken (opschrijven) van dankbaarheid. Rhonda Byrne van The Secret heeft er een heel boek over geschreven: The Magic. Want het lezen/bekijken van The Secret alleen is vaak niet voldoende om die Lamborghini in je oprit te doen materialiseren. Wat ontbreekt? Dat gevoel van dankbaarheid dat je energetische trilling verhoogt. En wanneer dat gebeurt, vind je misschien een Lamborghini totaal onbelangrijk en ben je van dat probleem verlost. Volgens mij ook iets om dankbaar voor te zijn, maar ieder het zijne.

Eckhart Tolle over dankbaarheid

 “Het onderkennen van het goede dat je al hebt in je leven, is de basis voor alle overvloed.” – Eckhart Tolle

Neale Donald Walsch over de waarde van dankbaarheid

Walsch, je misschien wel bekend van de boeken ‘converstaties met God’ schrijft de ommekeer in zijn leven toe aan dankbaarheid in het moment van ellende. En zijn leven was ellendig. Hij verloor zijn huis in een brand, ging scheiden, raakte zijn baan kwijt en brak ook nog zijn nek in een ongeluk. Meer dan genoeg ellende om God eens goed aan de tand te voelen. En dat leerde hem o.a. dankbaarheid en daardoor veranderde zijn leven totaal.

” De strijd eindigt wanneer dankbaarheid begint.” – Neale Donald Walsch

Waarom als dagelijkse oefening?

Volgens psychologe Alison Ledgerwood zijn wij mensen behept met de fundamentele neiging om naar het negatieve te hangen. Voor mij heel herkenbaar. En de oplossing is je oefenen in Dankbaarheid!

Vijf kaarten trekken

Hieronder kun je vijf kaarten trekken uit het Rider Waite tarotdeck voor je persoonlijke Thanksgiving Tarotlezing.

Happy Thanksgiving!

Genoemde boeken kun je bestelling bij Bol.com

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00