Tarotkaart Pentakels Schildknaap (Page)

Globale betekenis: Onderzoekt, leert, is studieus. Wil veel weten, heeft nog geen richting bepaald. Soms te ijverig en te serieus. Jong (van geest), hardwerkend, uiterst precies en scherpzinnig. Hét schoolvoorbeeld van ‘de student’.

Rider Waite Tarotkaart Pentakels Page

Kijken we nu naar de Schildknaap (page) van Pentakels dan zien wij dat hij een rode studentenmuts draagt en een groene tuniek. Deze kledingstukken duiden op zijn leergierigheid en de daarmee gepaard gaande groei en ontwikkeling. Hij bekijkt zijn pentakel aandachtig. Hij is nieuwsgierig, wil alles weten en onderzoeken. Hij moet oppassen dat hij niet alleen maar studeert en daardoor te serieus bezig is. Van tijd tot tijd een studentenfeest bezoeken kan geen kwaad.

Zijn pentakel en de manier waarop die op zijn hand rust heeft ook iets weg van een zeepbel, wat een bepaalde mate van vluchtigheid aangeeft. Dit verwijst naar het feit dat een Schildknaap van Pentakels vaak voor veel dingen interesse heeft (de aandacht die hij aan zijn pentakel geeft) maar ook snel weer loslaat om zijn aandacht op iets anders te richten. Hij heeft nog geen richting bepaald, alles heeft zijn interesse. Dit is niet noodzakelijkerwijs verkeerd. Het is een gegeven. Afhankelijk van de plaats waar deze kaart ligt, de vraag en de omringende kaarten, kan deze kaart erop wijzen dat het goed is om meerdere mogelijkheden te onderzoeken alvorens een beslissing te nemen.

Anderzijds kan deze kaart aangeven dat je je aandacht te veel versnippert en daardoor het risico loopt niets af te krijgen. Voordat je een bepaald onderwerp kiest (een studiekeuze maakt) kan het zinvol zijn je eerst breed te oriënteren en dan pas de diepte in te gaan.

In de Liefde

Pentakels Schildknaap duidt op iemand met veel belangstelling voor van alles. Als je nog geen relatie hebt, kan deze kaart erop duiden dat je je nog niet wilt binden. Dit geldt ook voor zakelijke relaties.

Terug naar het Rider Waite Tarotkaarten overzicht


Ator Tarot Page van Pentakels

Ator Tarot Page pentakels
Ator Tarot Pentakels Page: Geïnteresseerd in alles. Onderzoekend. Leergierig.

Ator Tarot eigen: De Ator Page van Pentakels is klaar van een potje volleybal. Hij heeft op internet de regels geleerd en theoretisch weet hij alles van het spel. En nu wil hij zijn kennis in de praktijk gaan brengen.


Morgan Greer Tarot Page van Pentakels

Deze Page van Pentakels heeft een pentagram voor zijn borst, waar hij overheen kijkt. Hij heeft zijn blik op de verte gericht, hierdoor is hij niet helemaal in het hier en nu. Deze afbeelding van de Page van Pentagrammen doet mij denken, dat hij te veel bezig is met de toekomst en de mogelijkheden in het hier en nu niet ziet, of niet op waarde weet te schatten. Die drie strepen op zijn arm en zijn baret doen denken aan een rang. Alsof hij bij de padvinders is of in het leger. Dit kan duiden op het leeraspect waar deze kaart op duidt. De blik op oneindig wil dan ook zeggen dat hij de wil heeft om verder te groeien, om meer te bereiken.

Betekenis. Een jeugdig persoon – studieus, met de wil om hard te werken. Een leerjongen met nieuwe ideeën.

Omgekeerd: Opstandig.


Meer info

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00