Tarotkaart Pentakels Ridder

Globale betekenis: Heeft zijn talenten ontdekt en trekt de wereld in om die tot uiting te laten komen. Betrouwbaar en geduldig. Soms te conventioneel. Hij heeft gezaaid en wacht geduldig tot het zaad opkomt. Gaat niet over één nacht ijs. Voorzichtig. Degelijk.

Cursus Tarot Pentakels-Ridder

Het pas geploegde veld achter hem is ingezaaid of klaar om ingezaaid te worden. We gaan er meestal vanuit dat het zaaien reeds heeft plaatsgevonden in het stadium van de Schildknaap van Pentakels. Dit veld is immers ook op de kaart van Pentakels Schildknaap aanwezig, maar dan veel kleiner. Onze Ridder van Pentakels wacht nu geduldig tot de plantjes opkomen. Hij gaat er niet aan trekken of zich anderzijds mengen in een natuurlijk groeiproces.

Het bladerrijke takje op de helm van de ridder en op het hoofd van zijn paard geven vruchtbaarheid en standvastigheid aan. Het paard symboliseert kracht en vitaliteit en wordt gezien als een edel en intelligent dier. Anders dan de Schildknaap van Pentakels, die vaak niet weet welke richting hij op zal gaan, weet de Ridder van Pentakels dat wel.

De manier waarop hij op zijn paard zit en zoals het paard staat, geeft aan dat hij in staat is kalm en bedaard zijn taken uit te voeren. Hij is geduldig. Dat geduld is ook nodig, want zaadjes hebben tijd nodig om zich tot volwassen planten te ontwikkelen die vervolgens geoogst kunnen worden.

Hij kijkt naar het oosten, naar rechts. Het oosten is de kant waar de zon opgaat en wordt in de occulte traditie gezien als zegebrengend. Dit geeft ook zijn positieve kijk op de wereld weer. Hij gaat er vanuit dat alles wel goed komt. Hierdoor heeft hij weinig last van stress. Hij doet wat gedaan moet worden en heeft verder een groot vertrouwen in natuurlijke processen. Wanneer je hem aan het bouwen zet, zal hij zorgen voor een stevig fundament.

In de Liefde

Pentakels Ridder duidt op een degelijk en geduldige persoon die een goed fundament wil bouwen voordat hij aan het eigenlijke bouwwerk gaat beginnen. Hij kan saai en langzaam overkomen. Dus voor spanning en sensatie zoekers is een Pentakels Ridder niet geschikt. Aan de andere kant, kun je je afvragen waarom spanning en sensatie uit je relatie moet komen. Zou het niet rustgevend zijn om een prettige thuisbasis te hebben om op terug te vallen terwijl je in je carriére of sport je hang naar spanning en sensatie uitleeft? Zoek je nog een relatie dan kan deze kaart erop duiden dat je niet over een nacht ijs gaat. Je wilt een degelijke relatie en bent bereid je daarvoor in te zetten. Voor bestaande relaties kan het zijn dat je een degelijk fundament belangrijk is voor het slagen van de relatie. Deze kaart kan er ook op wijzen dat je dat al hebt en dat de relatie dus grote kans van slagen heeft.

Terug naar het Rider Waite Tarotkaarten overzicht


Ator Tarot Ridder van Pentakels

Ator Tarot Penakels Ridder
Ator Tarot Pentakels Ridder: Geduld. Bouw een stevig fundament.

Ator Tarot eigen: Deze Ridder van Pentakels heeft zijn land goed voorbereid en ’t is nu tijd om zijn Pentakel te gaan planten. Hij is vol vertrouwen dat hij een goede oogst gaat krijgen, want hij heeft echt alles gedaan dat in zijn macht lag.


Morgan Greer Tarot Ridder van Pentakels

Morgan Greer Tarotkaart Zwaarden Ridder

Bij deze Ridder van Pentakels komt alleen maar bij mij op dat hij zijn plicht doet en dat geeft hem een goed gevoel. Hij is meer een doener dan een denker. De rode zon symboliseert passie, oprechtheid en enthousiasme. De eikenbladeren op zijn helm symboliseren zijn standvastigheid en doorzettingsvermogen. Hij is iemand die gestaag voortgang boekt.

Betekenis: Een verantwoordelijk en hardwerkende man. Hij heeft voldoende vaardigheden om van dienst te kunnen zijn.

Omgekeerd: Luiheid, stagnatie en onzorgvuldigheid.


Meer info

Hoe interpreteer je de Ridder van Pentakels in het Keltisch Kruis? Lees meer>>

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00