Tarotkaart Pentakels Ridder – altijd geduldig

Ridder Pentakels op verschillende posities in het Keltisch Kruis

tarotkaart pentakels ridder

De betekenissen van tarotkaart Pentakels Ridder zijn geduld en een goed fundament. En dat gaat eigenlijk altijd op, waar die Ridder ook komt te liggen.

In de kern van het Keltisch Kruis duidt hij op geduld en /of een goed fundament. Als dwarsligger duidt hij erop dat je geduld/goed fundament nodig hebt, maar dat het je daar misschien aan ontbreekt.

Op de positie die we ‘onder’ noemen (daar waar het probleem uit voort komt’), duidt hij ook op geduld/goed fundament/goede voorbereiding. En dan is het mogelijk dat het probleem ontstaan is omdat de vrager te veel geduld had of maar bleef werken aan het fundament. Hetzelfde geldt voor het verleden. Maar het is ook mogelijk dat de Ridder dan verwijst naar een situatie waarin geduld een schone zaak bleek.

Op de wens positie kan de Ridder erop duiden dat de vrager hoopt en wenst het geduld te kunnen opbrengen waar de situatie om vraagt. Voor de nabije toekomst duidt hij erop dat geduld nodig is.

Op de positie van ‘vrager zelf i.v.m. zijn vraag’ is de vrager vast heel geduldig. Dit hoeft niet de beste houding te zijn. Dit hangt af van de kernkaarten.

Op de plek van de omgeving duidt de kaart er vaak op dat anderen de vrager zien als geduldig en een Pietje precies en daar soms gek van worden. Op de plek van hoop en vrees duidt hij vaak op de hoop dat een goed fundament er komt en dat hij het geduld daarvoor kan opbrengen en niet toch gaat haasten (zijn angst).

En in de uitkomst duidt deze kaart erop dat een goede voorbereiding en geduld een verhoogde slaagkans geven.

Tarotkaart Pentakels Ridder – Geduld is een schone zaak

Maar zoals gezegd bij Tarotkaart Kelken 8 in het Keltisch Kruis, zijn de vraag en de andere kaarten ook van belang. Maar eigenlijk kan ik me geen legging herinneren waarin de Ridder van Pentakels niet,op één of andere manier, te maken had met geduld en goed fundament. Kan ook aan mij liggen, want ik ben niet zo heel geduldig. En tarotlezingen worden uiteraard ook beïnvloed door het karakter, de filosofie en kennis van de lezer.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00