Tarotlegpatroon Archetypen

Tarot Hofkaarten en Archetypen

Dit tarotlegpatroon is nuttig om er achter te komen waarom je je steeds in een zelfde positie bevindt. Je gebruikt voor dit legpatroon altijd alleen de hofkaarten. Een mooi legpatroon dus voor het oefenen van de tarot hofkaarten.

tarotlegpatroon archetypen

  1. De eerste tarotkaart vertegenwoordigt de kwestie die je het meest nadrukkelijk beïnvloed op dit moment in verband met je gestelde vraag.
  2. De tweede tarotkaart duidt op je Animus. Op je mannelijke, actieve kant en is een aanwijzing hoe je assertieve, logische kant je leven en beslissingen, met betrekking tot je vraag, beïnvloed. Deze kaart kan ook duiden op krachtige argumenten van anderen waardoor je wordt beïnvloed.
  3. Dit is je Anima. Je voedende, ontvankelijke kant met eventueel een verstikkende werking.
  4. Dit is je Schaduw. Deze tarotkaart kan duiden op verborgen angsten en vijandigheden.
  5. Dit is je Innerlijk kind, je essentiële ik. Deze tarotkaart kan aangeven hoe je innerlijk kind aankijkt tegen de kwestie.

Voorbeeld van een tarotlezing met Tarotlegpatroon Archetypen

Jorinda heeft steeds weer te kampen met geldgebrek. Wat ze ook doet en hoe hard ze ook werkt, ze heeft nooit genoeg geld. Zodra er weer wat financiële ruimte is, gaat de wasmachine kapot of begeeft de auto het. Ze vraagt zich af waarom dit zo is en wat ze niet goed doet. Zelf heeft ze het idee dat er een vloek rust op haar financiën.

Zij trok de volgende kaarten:

  1. Isis (Zwaarden Dochter)
  2. Brahma (Staven Vader)
  3. Opperhoofd Seattle (Stenen Zoon)
  4. Oude Man (Stenen Vader)
  5. Spin Vrouw (Stenen Moeder)

archetypen legpatroon met haindl tarotkaarten

Isis ligt op de kern, op het thema en duidt op datgene wat haar op dit moment het meest beïnvloed. Isis is een zelfstandige dame die regeerde toen Osiris op pad was om beschaving te brengen in de landen rondom Egypte. Zij leerde de mensen allerlei praktische dingen om hun bestaan te vergemakkelijken en bracht hen normen en waarden bij die het leven ordelijker maakte, zoals het huwelijk. Zij was ook een liefhebbende echtgenote die er alles aan deed om haar man in leven te houden. Jorinda is zeker een zelfstandige dame en doet veel voor andere mensen. Misschien dat ze daarbij zichzelf vergeet en dus te veel bezig is met anderen en hun situaties en te weinig tijd besteed aan haar eigen situatie. Isis vertrouwde ook op tovenarij. Dit kan ook een valkuil zijn van Jorinda. Ze hoopt dat dingen goed komen en ze doet te weinig om te zorgen dat ze goed komen. Bijvoorbeeld toch die leuke schoenen kopen en dan maar hopen dat andere uitgaven meevallen.

Haar animus wordt vertegenwoordigt door Brahma. Dit is een intelligente, afstandelijke man. Hij leeft een beetje in een ivoren toren. Met zijn gedachte schiep hij het universum. Dit sluit aan bij Isis. Jorinda heeft de juiste gedachten, maar handelt niet om die gedachten uit te voeren.

Op haar anima-kant ligt Opperhoofd Seattle. Deze man is ook erg bezig om zaken voor anderen in goede banen te leiden. Dit is ook een aanwijzing dat ze niet genoeg voor zichzelf opkomt.

De Oude Man vertegenwoordigt haar schaduwzijde. De Oude Man laat de schepping aan haar lot over, nadat hij haar geschapen heeft. Hij wandelt over de aarde en geniet van de natuur. Dit kan duiden op een kant van Jorinda die graag dingen in gang zet maar moeite heeft om zaken daarna te bestendigen en uit te bouwen.

Jorinda’s innerlijk kind wordt vertegenwoordigt door de Spin Vrouw. De Spin Vrouw laat zien hoe alles met elkaar samenhangt en hoe Jorinda misschien verdwaald is in het labyrint, maar ook hoe ze de weg terug kan vinden. Volgens mij kan ze dat doen door de touwtjes van haar leven stevig in handen te nemen en zich in eerste instantie te gaan richten op wat voor haar belangrijk is en pas in tweede instantie zich bezig te houden met het oplossen van de problemen van iedereen in haar omgeving. Er rust dus geen vloek op haar financiën. Dit is voor Jorinda een hele geruststelling want ze begon dat echt te geloven. Ze zegt dat er inderdaad wel een kern van waarheid schuilt in deze lezing en ze zegt toe wat beter op haar gedrag te gaan letten en hoe dat haar financiën averechts beïnvloedt om dan verbeteringen aan te kunnen brengen. Dit sluit aan bij Spin Vrouw die adviseert om te kijken hoe oorzaak en gevolg werkzaam zijn in je leven.

Haindl Grote Arcana tarotkaarten inkijken

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00