Haindl Tarot Stenen Zoon – opperhoofd Seattle

Opperhoofd Seattle rolmodel voor Stenen Zoon

Globale betekenissen: Met de volgende zeven generaties in gedachten plannen uitvoeren, om zodoende een positieve verandering te weeg te brengen.

Keerzijde: Wanhoop. Egoïsme leidt tot een verloren gevoel.

Haindl Tarotkaart Stenen Zoon in het Westen (Stenen Prins)

Opperhoofd Seattle is bekend geworden door de beroemde toespraak “Hoe kun je lucht bezitten?” Deze toespraak is geschreven door Ted Perry in 1972 voor de ecologische film Home van het tv-station ABC en zeer losjes gebaseerd op de oorspronkelijke toespraak van opperhoofd Seattle.

Opperhoofd Seattle leefde van ca. 1786 tot 1866 en behoorde tot de stam van de Suquamisch- en Duwanisch-indianen.

Hij werd leider van deze twee stammen door ze de overwinning te bezorgen op een vijandelijk stam door die in een hinderlaag te laten lopen. Daarna verdiende hij zijn sporen als leider door zijn omgang met de blanken die het land wilde hebben waar de Suquamisch en Duwanisch eeuwenlang hadden geleefd. Seattle wist dat die lui uit Washington niet tegen te houden waren en dat ze hoe dan ook de Indianen het land waar ze hun zinnen op hadden gezet, afhandig zouden maken. Vandaar dat hij besloot om het verdrag te ondertekenen. Voor het tekenen hield Seattle een half uur durende toespraak met zijn hand op het hoofd van gouverneur Stevens. Een gebaar waarmee hij zijn superioriteit over de blanken uitdrukte. Seattle had een krachtige stem die ver droeg en zijn toespraak heeft op de toehoorders grote indruk gemaakt. Het is jammer dat we niet precies weten wat hij heeft gezegd.

Wat we wel weten van Seattle is dat hij een natuurlijk leider was, een begenadigd spreker en diplomaat. Hij genoot ervan om zich in te laten met de blanken op bestuursniveau, waar hij ook recht op had, gezien zijn positie binnen zijn stam. Hij had geen last van minderwaardigheidsgevoelens en wist mensen te bespelen en indruk op hen te maken. Hij heeft zich laten bekeren tot het katholicisme. Waarom hij dat heeft gedaan is niet duidelijk, maar het is mogelijk dat hij dat deed om zich meer te profileren als een gelijke van de kolonisten.

Seattle vreesde dat zijn stammen uiteindelijk het onderspit zouden delven tegen de kolonisten en zouden uitsterven. Dit is niet gebeurt wat mede te danken is aan het feit dat Seattle er voor gezorgd heeft dat zijn volk vreedzaam in het hun toegewezen reservaat is gaan wonen. Ze hebben nu een mooie website https://www.suquamish.nsn.us/ waarop te zien is dat ze een casino runnen, wat hen zeker geen windeieren legt.

Tarotlegpatroon Archetypen

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00