Haindl Tarot Stenen Moeder – Spin Vrouw

Tarotkaart Spin Vrouw – weeft de schepping aan elkaar

Globale betekenissen: Een serene, vermoedelijk oudere vrouw. Zelfverzekerdheid.

Keerzijde: Kan moeilijk stilzitten en van het leven genieten. Verlies van het persoonlijke centrum.

Haindl Tarotkaart Stenen Moeder in het Westen (Spin Vrouw, Stenen Koningin)

Volgens de Hopi-mythologie heeft Spin Vrouw de wereld met alles erop, eraan en er omheen tot bestaan gedacht. Ze wordt gezien als een onderwijzeres, beschermster en moeder van de hele schepping. Ze fluistert haar wijsheid in de oren van iedereen die wil luisteren. Haar gaven en giften zijn oneindig en ze overziet de welvaart van iedereen. Ze is de weefster van een ieders levensweb. Ze heeft de mensheid het weven bijgebracht, het pottenbakken, hoe ze maïs moesten zaaien en nog veel meer om hun overlevingskansen zo groot mogelijk te maken.

Op de tarotkaart Moeder van Stenen heeft Haindl de Spin Vrouw afgebeeld als een wat oudere Indiaanse dame die door een spinnenwebachtig labyrint de wereld inkijkt. In de Hopi-mythologie kon Spin Vrouw zowel de gedaante van een oude als van een jonge vrouw aannemen. Het spinnenweb vertegenwoordigt het universum, waarover Spin Vrouw de scepter zwaait. De zeven paden van het labyrint duiden op het geloof van de Hopi dat de wereld door zeven stadia gaat. Momenteel leven we volgens de Hopi in de vierde wereld.

Wanneer deze tarotkaart getrokken wordt, is het vaak zinvol om te kijken of je de tekens op je pad wel ziet, of je wel luistert naar de fluisteringen van Spin Vrouw. Het kan ook nuttig zijn om terug te kijken op je leven en hoe alle gebeurtenissen met elkaar samenhangen. Voel je dat je zelf de Spin Vrouw in je leven bent, of heb je het idee onder invloed te staan van onzichtbare krachten en geen greep te hebben op je leven?

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00