Haindl Tarot Staven Tien

Haindl Tarotkaart Staven Tien – Onderdrukking

Globale betekenissen: Onderdrukking. Depressie. De transformatie van wreedheid tot bevrijding. Een mogelijke ondergang.

Keerzijde: Een slechte situatie te boven komen. Uit tegenslag wijsheid verwerven.

Haindl Tarot Staven Tien

De achtergrond van Haindl Tarotkaarten Staven Tien is genomen van het schilderij De Vleermuis, waarop katten op muizen jagen. In dit fragment is de situatie echter omgekeerd. Drie katten worden belaagd door een groteske vliegende muis of vleermuis. Voor mij verwijst dit naar gedachten die je belagen en waarmee je jezelf angst kunt aanjagen terwijl er in werkelijkheid niets aan de hand is. Hier zien we irreële angst uitgebeeld en in extreme gevallen kan deze kaart verwijzen naar fobieën. Ik heb bijvoorbeeld angst voor spinnen. Ik zie een spin niet in de juiste proporties. Die spin is in mijn gedachten veel groter dan hij in werkelijkheid is.

De staven op tarotkaart Staven Tien zijn allemaal naar beneden gericht en dit duidt op een gebrek aan macht en invloed. Dit wordt veroorzaakt door een gedachtegang die niet klopt met de werkelijkheid. Je kunt hierbij ook denken aan iemand die zichzelf dom vindt en dat in werkelijkheid niet is. Door die gedachte dat hij/zij dom is, belemmert deze persoon zichzelf. Wanneer je deze tarotkaart trekt, is dat een aanwijzing om te onderzoeken of en hoe je jezelf dwars zit met belemmerende overtuigingen.

Het hexagram op Staven Tien is hexagram 54, Kwéi Méi/Het Huwende Meisje. Dit hexagram wordt vaak gezien als een van de meest negatieve uit de hele I Tjing. Het oordeel luidt: “Ondernemingen brengen onheil. Niets dat bevorderlijk is.”

Wilhelm licht toe dat het hexagram is opgebouwd uit de trigrammen Tsjen (het opwindende/de donder) boven en Twéi (het blijmoedige/het meer) onder. Tsjen duidt op het oosten, de lente en een nieuw begin. Twéi duidt op de herfst en het einde van een cyclus. De kerntekens zijn K’an (het onpeilbare/het water) dat het noorden vertegenwoordigt en Li (het lichte, het zich hechtende/het vuur) dat het zuiden vertegenwoordigt. Dit hexagram omvat daarom de hele kringloop van het leven. Hexagram 54 duidt erop dat de plaats en tijd niet gunstig zijn en dat het op dit moment zinloos is je plannen door te zetten. In ieder geval op dit moment. Het is als het zaaien in de winter.

Een andere mogelijke betekenis van deze tarotkaart is dat je iets probeert door te zetten dat geen zoden aan de dijk zal zetten. Vraag jezelf af of de baten opwegen tegen de lasten.

De Haindl Tarot Staven in de Praktijk

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00