Haindl Tarot Stenen Vader – Oude Man

De Haindl Tarot Oude Man geniet van zijn schepping

Globale betekenissen: Fundamenteel mannelijk beginsel. Iemand die het gezin en de natuur zeer lief heeft. Een harde werker.

Keerzijde: Koud en gevoelloos. Gebrek aan succes. Verdriet om het leed van de wereld.

Haindl Tarotkaart Stenen Vader in het Westen (Stenen Koning)

In verschillende Indiaanse mythen is er sprake van een Oude Man die als een soort oervader de wereld geschapen heeft. De mensen heeft hij gemaakt uit klei. Deze schepper bemoeit zich verder niet met de mensen. Met het scheppen van de mens was zijn aandeel klaar. Wat de mens met zijn leven doet is zijn eigen zaak. Kortom, de mens heeft van Oude Man duidelijk een vrije wil gekregen.

Oude Man gaf de mens geen geboden, aanwijzingen of wat dan ook. Hij liet de mensen vrij om te doen en laten waar ze zin in hadden. Zelf genoot hij enorm van de natuur.

Haindl leerde van zijn Indiaanse vrienden dat deze schepper soms wordt aangeduid als Bigfoot omdat je hem niet kunt zien. Je ziet als het ware alleen zijn voetafdrukken als bewijs van zijn aanwezigheid in de wereld.

Dit zie je ook terug op tarotkaart Stenen Vader in het Westen. Het geel/oranje schijnsel om de voetafdrukken heen duidt op de levensenergie die Oude Man in de wereld brengt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00