Haindl Tarot De Kluizenaar

Haindls Kluizenaar leeft in het hier en nu

Betekenissen: Je terugtrekken van je interesse voor de buitenwereld. Onafhankelijkheid. Creativiteit. Je persoonlijkheid ontwikkelen. Wijsheid verwerven. Indrukwekkende dromen.

Keerzijde: Je bij anderen betrokken voelen. Angst voor eenzaamheid. Verontrustende dromen.

Haindl Tarotkaart De Kluizenaar

Op tarotkaart De Kluizenaar van Haindl is de kluizenaar afgebeeld als een oude man omgeven door uilen die zijn wijsheid benadrukken. In zijn ene hand heeft hij een staf en in zijn andere hand een lantaarn die een helder licht verspreid. De staf doet denken aan de slang van de Kracht. Hij heeft de tweeslachtige symboliek van de slang in zichzelf doorgrond en dit geeft hem macht over de slang en dat geeft hem een gevoel van vrijheid en blijheid die naar buiten toe uitstraalt.

Links op de kaart, aan de kant van de weg, staat een dwerg afgebeeld om aan te geven dat De Kluizenaar iemand is die vol dromen is en die dromen ook wil verwerkelijken. Daarnaast heeft hij oog voor de natuur en is hij in staat allerlei vormen van natuurgeesten te zien. Dit kan worden afgedaan als fantasie of dromerig, maar het kan ook gezien worden als passend bij de hoge ontwikkeling en wijsheid van de kluizenaar.

Het oog op de kaart heeft Haindl bedoelt als het alziend oog van God om aan te geven dat God over de wereld waakt.

Het Hebreeuwse teken op deze kaart is de letter Jod. Dit is de kleinste letter van het Hebreeuwse alfabet en de eerste letter van de naam van God, JHWH. Jod duidt op levensenergie. Wanneer we kijken naar de kluizenaar dan zien we weliswaar een hoogbejaarde grijsaard, maar wel een vol levenslust en energie. Dit is absoluut mijn favoriete Haindl tarotkaart.

De rune is Isa. Isa betekent ijs. IJs is belangrijk in de Noordse mythologie omdat de reus Ymir uit het oerijs is ontstaan en onze wereld is weer uit het lichaam van Ymir ontstaan. In deze zin duidt de rune Isa op het terugblikken van de Kluizenaar en het inzicht dat hij daardoor krijgt in oorzaak en gevolg en hoe alles in het universum perfect in elkaar past. Isa is ook de rune die verwijst naar het heden als de enige werkelijkheid. Wanneer je totaal in het hier en nu aanwezig bent, zul je altijd vreugde ervaren. Zodra je je zorgen maakt of je om wat voor reden niet prettig voelt, ben je niet in het hier en nu. De Kluizenaar begrijpt dat.

De Maagd is het astrologische teken op deze kaart. Hamaker zegt over de Maagd dat dit teken duidt op de fase van het ontdekken wat nog verbeterd kan worden. Verder heeft de Maagd een groot onderscheidend en analytisch vermogen. De Maagd-Kluizenaar is in staat om terug te kijken op zijn leven om te onderzoeken wat goed ging en wat niet en daar lering uit te trekken. Dit analytisch onderzoek gaat niet gepaard met spijt- en andere negatieve gevoelens. Het is louter functioneel en vrij van oordelen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00