Haindl Tarot De Toren

Haindl Tarotkaart  De Toren: Ramp of Bevrijding?

Betekenissen: Oude daden of aanpak kunnen een ramp veroorzaken als zij volgehouden worden. De druk wordt opgevoerd. Lang verborgen emoties krijgen de vrije loop. Nieuws. Een plotseling inzicht.

Keerzijde: Oprechte bedoelingen, maar minder strikt. Wakker geschud worden. Kleine beroering.

Haindl Tarotkaart De Toren

De Toren van Haindl is geschilderd voor de 9/11 gebeurtenis waarbij twee vliegtuigen de Twin Towers in New York binnenvlogen. Toch is dat het beeld dat bij mij opkomt wanneer ik deze tarotkaart zie. De veelkleurige vlaggen doen denken aan al die mensen die daar werkten en gewoon lekker bezig waren en dan ineens, plotseling en volkomen onverwacht, overkomt hen een ramp van een omvang zoals we gelukkig zelden meemaken. Dit is in feite de betekenis van de tarotkaart De Toren. Je leven gaat zijn gangetje en ineens gebeurt er iets rampzaligs. Dit wordt aangegeven door de scheur in de Toren waarachter een vuur zichtbaar is. Op spiritueel gebied duidt De Toren op een vuur dat van binnenuit de Toren verwoest en dat wordt gezien als een bevrijding. In de meeste kaartleggingen wordt De Toren echter vaak ervaren als een rampzalige gebeurtenis van buitenaf. De ster of het lichtpuntje op de kaart, bovenaan de scheur, kan duiden op een explosie of op ‘het licht zien’.

De Hebreeuwse letter op deze tarotkaart is Pe (Pei) wat mond betekent. Deze letter heeft te maken met het gesproken woord. God sprak ‘laat er licht zijn’ en er was licht. Pe is de laatste van de zogenaamde dubbele letters. Pe duidt op heerschappij en slavernij. Dit sluit prachtig aan bij de dubbele betekenis van de Toren: bevrijding of ramp.

De rune op tarotkaart De Toren ziet eruit als de omgekeerde rune Algiz. Het is echter de rune Yr uit de Armanen Runenserie. De rune Yr duidt op het maken van vergissingen of fouten. Haindl wilde hiermee uitdrukken dat wanneer je op het verkeerde pad bent, er soms een ramp nodig is om je weer op het ‘juiste’ pad te krijgen.

Het astrologische teken op deze tarotkaart is het teken voor de planeet Mars. Mars duidt op heftige energieën en daarmee ook op oorlog. Volgens Hamaker duidt Mars op het “principe van zelfbehoud, daadkracht en energie en op assertiviteit. Psychologisch duidt Mars op de drang zichzelf daadkrachtig en energiek te uiten, de behoefte om de eigen energie te gebruiken. De behoefte de eigen individualiteit te laten zien, te ontwikkelen en er voor op te komen of te vechten. De drang tot uitdagen en veroveren.” Mars is echter niet alleen strijdlustig in negatieve zin. Mars is ook spontaan, moedig en ondernemend. Dit kan ook een aspect van tarotkaart De Toren zijn.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00