Tarot en Volle maan 30 december 2020

De laatste volle maan van 2020

Het valt me op dat ik al een aantal jaren veel aandacht besteed aan met name de volle maanstanden.

halloween tarot de maan
Een weerwolf die als een gek tekeergaat tegen de volle maan op Halloween. Door de kracht van de maan is hij totaal de weg kwijt en aan de pijlen die alle kanten op wijzen heeft hij niks. Er tegen vechten is zinloos. Sluit vrede met je onbewuste, leer je onbewuste kennen en breng je onbewuste angsten naar het licht, dan blijken de beren vaak gewoon teddyberen te zijn.

De afbeelding van tarotkaart De Maan hierboven komt uit de Halloween Tarot.

Heeft de maan invloed op emoties?

Of je er nu wel of niet in gelooft, ik heb het idee dat de maan invloed heeft op hoe we ons voelen. Dit gaat misschien niet voor iedereen op, maar voor veel mensen wel. Persoonlijk kan ik de invloed van de maan goed voelen. Ik weet niet of dit te maken heeft met opvoeding en geërfde overtuigingen of dat het echt zo is. Dat laat ik graag in het midden. Voor mij maakt de maan vaak zichtbaar wat er van binnen bij mij leeft, eruit wil en geleefd of getransformeerd wil worden.

Bij de nieuwe maan voelde ik vaak de energie om iets nieuws te beginnen en dat deed ik dan ook. Meestal onbewust. Dit zorgde ervoor dat ik vast vastliep in veel onafgemaakte projecten. Nu ik me daar meer bewust van ben, zet ik de energie van de nieuwe maan in om energiek een oud project op te pakken en af te maken.

Een volle maan brengt vaak dingen aan het licht om mee aan de slag te gaan zodat ik beter in mijn vel kom te zitten.

De Maan geeft richting en sturing aan een jaar

Er zit een soort van prettige sturing in de maan-energie zoals die vroeger ook werd gehanteerd in jaarlijkse boerenalmanakken. Daarin werd aan de hand van maanstanden aangegeven wanneer het tijd was om aardappelen te zaaien enzovoort. Op die manier geven de maanstanden richting en structuur aan een jaar. Ik houd daarvan, van structuur. Dit doet mij denken aan tarotkaart De Keizer. Het jaar 2020, dat nu bijna ten einde is, stond in het teken van het getal vier, wat een link geeft naar tarotkaart De Keizer en ook de kleine arcana tarotkaarten met het getal vier.

tarot leggen met bever
Klik hier voor de Volle Bever maan van november 2020. Dit is het interessante blogartikel met o.a. info over hoe je je leven kunt ontwerpen!

Voor de legging van de vorige volle maan, die van de Bever, had ik een vier-kaart getrokken om de Bever volle maan tarotlegging op te baseren. We hebben die kaart gebruikt omdat die boom wel handig was voor de bever om aan te knagen. Dat die vier ook relevant was in het Keizerlijke universele vier-jaar, had ik me niet eens gerealiseerd.

Naast structuur, houd ik ook van vrijheid. Ik kan die vrijheid inzetten om sla te zaaien in het midden van de winter, maar dat is niet zo slim. Dit laat goed het spanningsveld en thema zien van de Hogepriester van vrijheid versus discipline. Wanneer iemand zegt zijn vrijheid nu te willen, begrijp ik dat maar al te goed. Maar ik weet ook dat vrijheid nu, kan leiden tot problemen later. De Hogepriester vraagt ons eigenlijk om steeds af te wegen wat de consequenties van onze acties (of nalatigheden) zijn voor later.

Betekenissen Volle Maan 30 december 2020

Volle maan in Kreeft

De volle maan van 30 december 2020 staat in het teken Kreeft. Dit teken wordt geregeerd door de maan, de heerser van het vierde huis. Het vierde huis heeft te maken met onze oorsprong, met familie en voorouders.  Heb je problemen of conflicten op dat gebied, dan kan het onder de invloed van deze volle maan, goed gevoeld worden en is er een verhoogd risico dat zo’n conflict zo hoog oploopt dat het volledig uit de hand loopt. Voorzichtigheid is dus geboden voor de aanpak van zo’n conflict rond deze volle maan. Voor meer inzicht kun je hierop bijvoorbeeld een eenvoudige drie-kaarten tarotlegging doen, met als posities bijvoorbeeld: Oorzaak (wortel), beste weg en uitkomst. 

kaart leggen beste weg drie tarotkaarten

_

Volle maan 30-12-20 sextiel Uranus

Een nog belangrijker punt van deze volle maan is dat de Maan op dat moment een sextiel maakt met Uranus. Dit geeft naast een gevoel dat er spannende verandering op stapel staan, ook een gevoel van vrijheid, en het gevoel dat je op je op je intuïtie kan en mag vertrouwen. Dit sluit goed aan bij de optimistische zonsverduistering van 14 december jl.

Tarotlegpatroon Volle Maan December 2020

Voor een tarotlegging trok ik uiteraard een tarotkaart. Ter inspiratie. Dit was de Keizer. Dat paste wel omdat we met deze laatste volle maan van 2020 een vier-jaar afronden. Maar ik wilde iets meer doen met de spannende veranderingen, dat gevoel van vrijheid en vertrouwen op intuïtie.

Daarom heb ik me afgestemd op de komende volle maan. De Maan fluisterde mij in dat de gedisciplineerde Keizer nu het stokje doorgeeft aan de beweeglijke Hogepriester. Dat vond ik schitterend omdat de veranderingen van Maan sextiel Uranus mooi aansluiten bij de Hogepriester en we overgaan van een vier- naar een vijf-jaar. Dat leverde onderstaande fantastische tarotlegging op.

tarot en volle maan december 2020

De invloed van deze volle maan zal voor iedereen anders zijn, maar je kunt kijken of je er iets aan hebt.

Betekenissen van de posities:

  1. Afgerond of geleerd in 2020
  2. Wat neem je mee naar 2021
  3. De beste houding of advies voor 2021 om aan de slag te gaan met dat wat je meeneemt.
  4. Je geheime kracht of super power die je kunt gebruiken. Dit is iets dat je al bezit.

Ga losjes om met de betekenissen van de posities. De getrokken kaarten geven aan waar je vandaan komt, hoe en waarmee je 2020 afsluit (1), waar je mee verder kan gaan, je nieuwe missie in 2021 (2), de manier waarop je die missie het gemakkelijkst kunt uitvoeren (3) en wat je hebt (geheime wapen/super power) om van je missie een succes te maken (4).

Mijn voorbeeld Volle Maan December 2020 Tarotlegging

tarotlezing volle maan 30 dec 2020

Ik heb vier tarotkaarten getrokken en ik zit nu verbouwereerd tegen vier grote arcana tarotkaarten aan te kijken. Ik heb echt het hele tarot deck gebruikt! Blijkbaar is deze legging belangrijker dan ik aanvankelijk dacht.

Op positie 1, ‘wat geleerd is,’ trok ik tarotkaart De Wereld. Ik heb mijn plekje gezocht en gevonden en daarbij schrijf ik mezelf helemaal suf.

Op positie 2, over wat ik meeneem van 2020 naar 2021, ligt De Hogepriesteres. Dit sluit mooi aan bij De Maan die ik gekozen heb als focus voor 2021.

Op positie 3 ligt tarotkaart De Kracht. Deze kaart geeft aan wat mijn beste houding is om van 2021 een succes te maken en mijn meegenomen les te leren. Dit duidt voor mij op een goede samenwerking met mijn lager zelf, mijn onderbewuste. Die samenwerking is al heel goed en heeft een positieve uitwerking op mijn creativiteit, probleemoplossend vermogen en intuïtie. Deze samenwerking zal mij zeker helpen om mijn zelf gekozen missie tot een goed einde te brengen.

Positie vier, met tarotkaart Het Oordeel, onthult mijn geheime wapen. Over het Oordeel heb ik uitgebreid geschreven in het artikel Tarotkaart het Oordeel Beoordeeld omdat oordelen zo’n lastig concept is. Na enig nadenken, heb ik bedacht dat Dynamind mijn super power of geheime wapen is, omdat ik hiermee mijn beperkende overtuigingen (oordelen) aanpak. En dat werkt heel goed.

Super Power?

Iedere keer als ik de term ‘super power’ hoorde of las, dan vond ik dat zó dom en onzinnig klinken en nam ik me voor om die term nooit, maar dan ook nooit, te gebruiken.

Nu dus wel gedaan. Dynamind (een Huna techniek van Serge Kahili King) is met recht een super power. Het is dé manier om beperkende overtuigingen snel en gemakkelijk op te lossen.

Je kunt er alles over lezen in deze drie artikelen:

December volle maan – koude maan?

De volle maan in december wordt vaak de koude maan (vries/vorstmaan) genoemd. Maar die van november heeft die naam ook al. Een andere naam is Eikmaan, maar dat moet deze maan dan delen met de maan in juni. Deze maan mist daardoor een eigen identiteit en is helemaal niet blij om koud genoemd te worden. Deze maan zegt heel warmbloedig te zijn en heeft daar een klassiek liedje bij met een moderne twist.

Fijne jaarwisseling en een gelukkig en gezond 2021!

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00