Groei je bedrijf met Tarot

Veel bezoekers van Tarot Stap voor Stap hebben, of willen, een eigen bedrijf of praktijk. Het hebben van een bedrijf of praktijk is fijn en geeft vaak veel voldoening, maar de groei wil nog wel eens tegenvallen. Met deze tarotlegging kun je onderzoeken hoe je je bedrijf kunt laten groeien.

Groei je bedrijf met Tarot legpatroon

De posities staan onder de afbeelding maar hier nog een keer iets groter uitgeschreven:

1. Je bedrijf/praktijk in het hier en nu. Dit is dus de stand van zaken, waar je nu staat.
2. Hoe je je bedrijf/praktijk kan uitbreiden.
3. Wat werkt voor jou?
4. Wat is je grootste uitdaging?
5. Hoe kun je deze uitdaging aangaan?
6. Is het verstandig (een aanrader) om je krachten te bundelen met iemand anders?
7. Hoe kun je je aanbod verbreden?
8. Hoe kun je nieuwe markten aanboren?
9. Wat is je grootste kracht?
10. Wat is het groeipotentieel van je bedrijf/praktijk voor het komende jaar (12 maanden)?

Vraag 10 kun je ook aanpassen naar de komende zes maanden. Dat is misschien beter te behappen dan een heel jaar. Persoonlijk vind ik 3 maanden erg kort, want die zijn zo om.

Dit is een legging uit het boek 365 Tarot Spreads van Sasha Graham. Zoals de titel al aangeeft bevat dit boek 365 tarotlegpatronen. Probeer je graag nieuwe legpatronen, dan is dit boek een aanrader. Je kunt de leggingen naar eigen smaak en behoefte aanpassen. Dat heb ik gedaan voor De Dwaas Tarotlegging; een legging om inzicht te krijgen of je op de juiste weg bent.

Als je bedrijf nog niet gestart is, kun je de vragen aanpassen naar je eigen situatie.

Vraag 1 kun je gewoon laten zoals die is. De kaart die je dan trekt duidt erop hoe je plan in elkaar zit. Of het nog in het vage idee stadium is, of dat je al een duidelijk vastomlijnd plan hebt, de levensvatbaarheid, hoe je je voelt. Dat soort zaken.
Bij vraag 2 kun je vragen: Wat moet ik doen om te starten?
Vraag 3 en 4 zou ik laten zoals ze zijn. Vraag 5 volgt op vier en zou ik ook zo laten.
Vraag 6 kun je wijzigen in: Wie kan mij helpen met de start?
Bij vraag 7 kun je vragen: Is mijn aanbod goed (voldoende) om mee te starten?
Bij vraag 8 kun je vragen: Hoe kan ik mezelf in de markt zetten?
Vragen 9 en 10 zou ik laten zoals ze zijn.

Mijn voorbeeld Groei je Bedrijf tarotlezing

Ik vond de oorspronkelijke vragen intrigerend en was heel benieuwd welke tips de tarot mij zou geven.

  1. Tarotkaart Kelken Ridder zegt iets over mijn bedrijf in het hier en nu. En ik merk dat ik nog steeds een bepaalde terughoudend heb op het gebied van mijn bedrijf in de markt zetten en huiverig ben om mijzelf naar de voorgrond te schuiven.

2. Op de vraag hoe ik mijn bedrijf kan uitbreiden ligt tarotkaart De Ster. Dit duidt op het gevoel van een Ster zijn; mijn stralende zelf. Weg met dat terughoudende.

Ik vind de nieuwe plantjes op de kaart ook relevant, want die moeten regelmatig water krijgen en de rust krijgen om te groeien. De Ster duidt in die zin ook op vernieuwing. Het andere dat bij me opkomt is energie geven aan mijn bedrijf. Ik doe dat door bijvoorbeeld regelmatig een blogartikel te plaatsen. Sommige artikelen zullen gewaardeerd worden, en anderen zijn waarschijnlijk niet relevant. Zoals dit blogbericht dat niet relevant is wanneer je geen bedrijf hebt en dat ook niet wilt voor de toekomst.

3. Wat werkt voor mij? Hier heb ik tarotkaart Staven Vijf. Woordenstrijd of discussie? Dit sluit wel aan bij het schrijven van blogartikelen. Ik vind dat leuk, maar het is ook vaak een woordenstrijd. Mijn website groeit erdoor en daardoor word ik beter gevonden op Google.

Wat ook werkt voor mij, is het krijgen van vragen. Ik ontvang graag vragen over tarot!

Omdat deze kaart volgt op de vraag hoe ik mijn bedrijf kan uitbreiden, zie ik daar wel een link. Ik heb onlangs besloten om de cursus Tarot voor Beginners weer aan te bieden als een volledig mondelinge cursus. Precies zoals ik de cursus vroeger live aanbood, in groepsverband. Maar dan nu via Zoom. Dat wordt een huiswerkvrije cursus, waarbij ik alle kaarten toelicht in de les en ook het leren lezen van tarotleggingen doen we tijdens de les. Sommige mensen houden van schriftelijke cursussen, andere mensen hebben liever mondelinge lessen waar je naartoe moet en liefst zonder huiswerk.

4. Wat is mijn grootste uitdaging? Hier trek ik tarotkaart De Duivel. Dat is zeker een uitdaging. De eerste uitdaging is om te bedenken wat De Duivel mij wil vertellen. Ik denk in eerste instantie aan het inzien hoe gedachten mijn werkelijkheid beïnvloeden en met name die gedachten waardoor ik vast zit aan die Duivel.

5. Hoe kan ik deze uitdaging aangaan? Hierop trok ik tarotkaart Zwaarden Zes. Verder trekken en reizen naar het land van Melk en Honing. Dat geeft mij ook een aanwijzing voor De Duivel. Want het is de hoogste tijd om mijn site naar het Engels te vertalen. Iets waar ik maar tegenaan blijf hikken. Ik heb nu zoiets van dat doe ik wel als ik met pensioen ben, dan heb ik meer tijd.

6. Is het verstandig om mijn krachten te bundelen met iemand anders? Hier zien we de Pentakels Koning stevig op zijn troon zitten. Hij is reuze gezellig en kan ook zijn grenzen stellen. Hij weet wat hij waard is. Ik vind dit geen nee en geen ja. Ik denk dat het mijn eigen keuze is? Bovendien heb ik mijn krachten al gebundeld met mijn zoon. We werken heel goed samen en hij is meer van de zakelijke kant. Dat ik al een zakenpartner heb, is de meest waarschijnlijke betekenis van Pentakels Koning in mijn geval.

7. Hoe kan ik mijn aanbod verbreden? Hier ligt de tarotkaart Kelken Acht. Deze kaart duidt voor mij op het donkere bomenbos intrekken. Dit kan een bron van inspiratie en ontdekkingen zijn. Op ontdekkingstocht gaan om vervulling en geluk te vinden. Dat klopt met wat ik wil, namelijk Tarot neerzetten als weg naar geluk.

8. Hoe kan ik nieuwe markten aanboren? Hier ligt tarotkaart De Zegewagen. De Zegewagen duidt op dat wat meetbaar is, wat geteld kan worden. Als ik denk aan Banzhaf en zijn uitleg van de Zegewagen als een soort van Alexander de Grote die steeds verder trekt om meer land te veroveren, dan kan dat duiden op de Engelse markt erbij. Het meetbare doet me ook denken aan getallen en daarom aan numerologie. De cursus Tarot en Numerologie heeft sinds kort een online leeromgeving!

9. Wat is mijn grootste kracht? De Hogepriester op deze positie duidt erop dat het geven van cursussen mijn grootste kracht is. Daar kan ik me goed in vinden.

10. Wat is het groeipotentieel voor mijn bedrijf voor het komende jaar? De Pentakels Page doet mij denken aan verbreden, niet verdiepen. Dat sluit wel aan bij het idee om de mondelinge variant van Tarot Beginners terug te brengen in het aanbod van Tarot Stap voor Stap. Ik heb nog veel meer ideeën om uit te werken. Die liggen mij als het ware op de vingertoppen, maar ik kan maar één ding tegelijk beet pakken! Dit vind ik ook aansluiten bij de Zegewagen. Die man gaat namelijk helemaal niet vooruit. Het succes wat er is bestendigen en dan pas nieuwe dingen. Niet te hard vooruit willen, maar zorgen dat alles in balans blijft.

Conclusies voor het groeien van mijn bedrijf

Die terughoudendheid die wordt aangegeven door de Kelken Ridder bij de huidige stand van zaken, verraste mij en daar moet ik maar een keer vanaf. De Duivel speelt hier zeker een rol want ik vind het ‘not done’ om mezelf op de borst te slaan en op te hemelen. Mijn grootste kracht is cursus geven. Dat wist ik al. Daar ben ik goed in, en ik heb er totaal geen moeite mee dat te zeggen. Ik denk dat ik dat niet eens hoef te zeggen. Ik kan dat terughoudende, schuchtere gevoel bij mijn bedrijf en site wel wijzigen in dat gevoel dat ik een ontzettend goede juf ben.

Dit is best een waardevolle legging. Ik zou voor de interpretatie vooral kijken naar de plaatjes en neem vooral het eerste gevoel mee dat het zien van een getrokken kaart bij je oproept. Stel je trekt de Koning van Pentakels en je denkt: Oom Kees. Dan is Oom Kees misschien iemand die je tips kan geven over marketing of die iemand kent die je tips kan geven. Misschien ook niet. Maar schuif zo’n aanwijzing, zo’n gevoel niet direct van tafel.

Tips voor je marketing

Mijn andere tip is om je grootste kracht (vraag 9) serieus te nemen. Ik heb lang geleden besloten dat lezingen geven niet mijn favoriete bezigheid is. Ik geef liever cursus.

Wat betref Social Media, vind ik iets op Facebook plaatsen nog te doen. Hoewel ik Twitter, Instagram en LinkedIn accounts heb, ben ik daar zelden of nooit te vinden. Pinterest vind ik weer wel leuk. En ik blog. Dat doe ik met plezier en liefde en het is met name door mijn blog dat ik goed gevonden word op Google.

Alle afbeelding op mijn website worden gemaakt door mijn zoon. Als je dat niet zelf kan (en ik kan dat niet) en je kent niemand die het wel kan, dan is Fiverr.com een fantastische bron om grafische designers te vinden en zelfs mensen die blogberichten voor je kunnen schrijven, website bouwers en nog veel meer.

Voor SEO (search engine optimization) en marketing tips volg ik Neil Patel. Er zijn ook Nederlandse bloggers op dit gebied, maar daar ben ik niet zo mee bekend.

Heb je een lokaal bedrijf, meld je dan beslist aan op Google Mijn Bedrijf. Dat is handig als mensen in je woonplaats zoeken naar Pedicure in Leiden, of Loodgieter in Haarlem enzovoort.

Veel succes met je bedrijf,

Nelly

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00