Tarotkaart Kelken Acht – Een nieuwe weg

Rider Waite Tarotkaart Kelken Acht

Globale betekenis: Een nieuwe weg inslaan, eenzaamheid. Betrokkene laat bewust dingen los of zou dat moeten doen om verder te kunnen. Het roer gaat om.

Rider Waite Tarotkaart Kelken Acht

Tarotkaart Kelken Acht toont een figuur die wegloopt van zijn kelken. De onderste vijf kelken duiden op de zintuigen en daarmee op de mens. De drie bovenste kelken zijn gegroepeerd als twee kelken, een opening en dan nog één kelk. Dit duidt erop dat deze persoon bewust is van zichzelf (1), inzicht heeft in zijn onbewuste en intuïtie (2) en ervoor kiest om voor zijn groei en ontwikkeling (3) een aantal zaken los te laten of achter zich te laten. Om vervulling en emotionele voldoening te bereiken in zijn leven is hij bereid het woeste, onbekende landschap in te trekken. Hij gaat op zoek naar de negende kelk die het gat kan vullen in de bovenste rij. Dit symboliseert het emotionele gat dat hij in zichzelf aantreft.

Het getal acht heeft ook te maken met karma, wat er op kan wijzen dat betrokkene zich aan zijn levenstaak gaat wijden en daarvoor een aantal dingen vrijwillig achter zich laat.

De maan staat voor het vrouwelijke, het passieve en voor onze intuïtie. De zon en maan vertegenwoordigen in de vrijmetselarij de twee grote lichten van de wereld die iedere ingewijde zowel overdag als ‘s nachts moet zoeken, om niet tot de duisternis van de ondeugd te vervallen.

Meestal duidt deze kaart erop dat betrokkene voor zijn eigen groei en ontwikkeling, bewust een andere weg inslaat en meestal ook allerlei zekerheden achter zich laat of loslaat. Dit noemen we een Kelken Acht-keuze. Dit kan dus bijvoorbeeld duiden op het opgeven van een goed betaalde baan om voor jezelf te beginnen of te verhuizen naar een ander land, of te gaan schrijven in een hutje op de hei.

Iemand die een Kelken Acht-keuze maakt, is zelf vaak heel tevreden over zijn besluit. Het zijn de mensen in zijn omgeving die er niets van snappen en dan van die opmerkingen maken als: “Hij had zo’n goede baan!” en: “Denk toch aan je pensioen!”

Meer info:  Kelken Acht op verschillende posities in het Keltisch Kruis

In de Liefde

Kelken Acht duidt op een andere richting inslaan. Dit kan aangeven dat je in het verleden zelf een relatie hebt afgebroken. Schuldgevoelens kunnen je tegenhouden om weer open te staan voor een relatie. Deze kaart kan ook aangeven dat je niet actief opzoek bent naar een relatie maar eerder naar een andere manier van leven met als doel persoonlijke voldoening. Kelken Acht is een soort ‘het roer moet om’ kaart.

Terug naar het Rider Waite Tarotkaarten overzicht


Video Frozen 2 – Into the unknown

Wat past er beter bij Kelken Acht, dan Elsa’s lied Into the unknown? Het volgen van de stem die haar roept, brengt haar uiteindelijk bij haar bestemming.


Kelken Acht uit de Ator Tarot

Ator tarot kelken acht
Ator Tarot Kelken Acht: Bewust een andere weg inslaan; iets nieuws, iets onbekends.

Ator Tarot eigen: Bij deze kaart heb ik geen deck-eigen beelden. Behalve dat de kant waar hij heen gaat best donker is.


Morgan Greer Tarotkaart Kelken Acht

Morgan Greer Tarotkaart Kelken Acht

Op de Morgan Greer tarotkaart Kelken Acht zien we een man die zijn acht kelken resoluut de rug toekeert. We lezen dit af aan zijn wapperende kleed. De betekenis van ‘terugtrekken uit een emotionele verwikkeling’ is best mogelijk gezien zijn rode kleed. Hij ziet rood van woede, komt er bij mij op. In het geval van woede, is dat geen gunstig moment om een beslissing te nemen. In het geval dat hij de situatie goed overdacht heeft en ziet dat de situatie niet meer te redden is, dan kan terugtrekken en hergroeperen een teken zijn van moed en wijsheid.

Betekenis: Terugtrekken uit een emotionele verwikkeling.

Omgekeerd: Verstrikt zijn in emotionele verwarring.


Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00