Tarotlegging De Dwaas

Ik heb gekozen om vandaag, April Fool’s Day 2021, een tarotlegging te plaatsen gebaseerd op tarotkaart De Dwaas. Maar verder is er geen verband tussen De Dwaas tarotlegging en 1 april als dag waarop we elkaar voor de gek houden.

Waarom 1 april sowieso een dag is om elkaar voor de gek te houden, is eigenlijk niet bekend. De grootste zottigheid in het leven is misschien wel hoe we onszelf voor de gek houden met wat wel kan en wat niet kan gebaseerd op onze overtuigingen en gedachten hoe de wereld in elkaar zit.

Deze Dwaas-tarotlegging kan helpen om zicht te krijgen op je doel en of je op de juiste weg bent en waar je jezelf op de een of andere manier dwars zit met gekkigheid waar je in gelooft.

Ik vond het een leuke legging met spannende en verrassende momenten.

Dwaas tarotlegging – volg ik mijn droom?

dwaas tarotlegging met posities
Dwaas Tarot Legging: Volg je je droom?

Betekenissen Posities

  1. Op de borst van de dwaas: Volg ik mijn droom, ben ik op de juiste weg?
  2. De Zon: Wat is mijn potentieel?
  3. Knapzak: Wat draag ik mee uit het verleden?
  4. Witte roos: Waar streef ik naar?
  5. Opgeheven gezicht van de dwaas: Wat gebeurt er als ik mijn passie volg? Deze positie heeft niets te maken met een toekomstvoorspelling, maar met wat je denkt. Het is dus goed mogelijk dat hier een angst naar voren komt waardoor je niet durft te gaan voor je droom.
  6. Hondje: Op wie of wat durf ik te vertrouwen?
  7. Afgrond: Van welk gevaar ben ik me niet bewust?
  8. Voeten van de Dwaas: Wat is de volgende stap?

Deze legging is losjes gebaseerd op de legging van De Dwaas uit het boek 365 Tarot Spreads van Sasha Graham.

Voorbeeld Dwaas Tarotlegging

Positie 1: Volg ik mijn droom? Ben ik op de juiste weg?

Hier heb ik tarotkaart Zwaarden 3 – de pijn wijst de weg. Of volg je hart? Of balans vinden tussen hart en verstand? Allemaal belangrijk.

Pijn onderzoeken en verwerken is wel een thema voor mij. Met tarot kun je vaak de vinger op de zere plek leggen, en dan? Dit heeft er toe geleid dat ik Reiki ben gaan doen, chakra’s en aura onderzoek, Huna, the Work van Byron Katie, Course in Miracles, Law of Attraction enzovoort.

Positie 2: Wat is mijn potentieel?

Tarotkaart Kelken Zeven duidt er volgens mij op dat ik heel veel mogelijkheden heb en dat ik geen idee heb wat mijn potentieel is. Ik kan kiezen wat ik wil. Er zijn geen beperkingen. Dat sluit mooi aan bij het Tweede Huna Principe: Er zijn geen grenzen. Maar voel ik dat ook echt, geloof ik dat? Meestal niet. Ik kan legio begrenzingen bedenken.

Wat ook bij me opkomt is dat een veelheid aan keuzes belemmerend werkt. Daarbij heb ik mijn keuze al gemaakt, en dat is Tarot. Met de oefening uit Designing your life van bedenk drie toekomstscenario’s, kwam ik ergens de vraag tegen als je niet kon doen wat je nu doet, wat zou je dan doen? En in een flits kwam het woord ‘architect’ bij me op. Dat vond ik lichtelijk lachwekkend, want ik zie mezelf dat niet leren of doen. Maar na even nadenken, bedacht ik me dat het helemaal niet zo raar is. Want ik ben fan van de Tiny Homes Movement en sowieso van kleiner wonen. Ik ben dol op video’s van mensen die met zijn tweeën leven in een appartement van 30 vierkante meter. Ik heb een tweekamerappartement van 55 vierkante meter, en omdat er bijna niks in staat, voelt mijn ‘grote kamer’ als een soort van balzaal!

Mijn derde onderwerp is fashion. Zelf kleding maken, me verdiepen in de geschiedenis van kleding lijkt me ook fantastisch. Maar goed, mijn onderwerp is Tarot en daar blijf ik bij. Ik zie ook geen reden om nu te gaan switchen van onderwerp want ik heb nog meer dan genoeg ideeën en plannen en ik verveel me geen moment.

Positie 3: Wat draag ik mee uit het verleden?

Hier ligt tarotkaart Page van Kelken – verbazing over wat mij overkomt. Dat is zeker een thema. Een thema waarbij ik ook moeite heb om in te schatten (of te voelen) wat van mij is en wat niet van mij is, waardoor ik vaak denk dat alles aan mij ligt en aan mezelf ga twijfelen. Ik draag uit mijn verleden ook mijn liefde voor kunst en ambachten mee, wat ik als zeer positief beschouw.

Positie 4 – Waar streef ik naar?

Hier heb ik Tarotkaart De Zegewagen. Ik streef naar succes. Naar balans. Dit sluit wel aan bij Zwaarden Drie. Wat ook bij me opkomt is het verleggen van grenzen, wat weer mooi aansluit bij Kelken Zeven op de positie van mijn potentieel. Het is een ontdekkingstocht.

Positie 5- Wat gebeurt er als ik mijn passie volg?

Dit vond ik zo’n spannende vraag! Ik trok tarotkaart De Zon. Het eerste dat bij me opkwam was: “Dan raak ik verbrand.” Passie volgen geeft zowel rust alsook een gevoel van dat mag/kan eigenlijk niet. Dat klopt wel met wat ik denk. Je passie volgen is ‘not done’ en eigenlijk dom, kortzichtig en naïef. Dat lijkt mij een beperkende overtuiging die ik ogenblikkelijk ben gaan spiertesten en die bleek ik te hebben. Daarna ben ik er direct op gaan kloppen met de Dynamind methode. De spiertest zegt dat ik die nu kwijt ben.

Rider Waite Tarotkaar Pentakels Koningin in zomers landschap
Tarotkaart Koningin van Pentakels, de zomer-versie van Tarot Stap voor Stap

Als laatste check heb ik voor deze positie een nieuwe kaart getrokken: Pentakels Koningin. Dit suggereert voor mij dat ik gerust mijn passie mag volgen!

Positie 6 – Wie of wat kan ik vertrouwen?

Op deze positie trok ik tarotkaart De Magiër. Het lijkt mij dat ik op mezelf kan en mag vertrouwen en dat ik alle mogelijkheden in mij heb om mijn dromen waar te maken.

Positie 7: Van welk gevaar ben ik me niet bewust?

Waar ik me niet bewust van ben, wordt weergegeven door tarotkaart Staven Aas. Met een (metaforische) stok klappen krijgen? Gevaar van iets nieuws beginnen. Iets nieuws beginnen is gevaarlijk, alleen al vanwege de versnippering? Vuurkracht en opbranden. En door steeds iets nieuws te beginnen komen oude dingen niet af.

Positie 8 – Wat is de volgende stap?

Hier trok ik tarotkaart Kelken Tien. Dit duidt voor mij op gezelligheid, knusjes, omarmen wat ik heb. Ik ben bezig mijn ontzettend kale huis in te richten en gezellig te maken op een minimalistische manier. Ik omarm liefdevol mezelf en alles dat ik heb. Dat vergeet ik wel eens, maar door dankbaarheid te blijven beoefenen komt het Kelken-Tien-gevoel vanzelf steeds terug. Kelken Tien is voor mij ook een kaart van het hoeft niet perfect. Dus minder druk op mezelf leggen en gewoon lekker doorgaan met wat ik wil en wat goed voelt.

Ter afsluiting Totemdier de Os

Omdat ik ook niet zo goed wist hoe ik het gevaar van Staven Aas moest interpreteren, heb ik daar een dier op getrokken uit de Animal Totem Tarot, want die dieren zijn zo leuk om te visualiseren en mee te praten. Meer hierover kun je vinden in het artikel over de Wasbeerhondjes uit de Animal Totem Tarot.

Tarotkaart De Kracht uit de Animal Totem Tarot

Ik trok voor meer inzicht over het gevaar van Staven Aas de tarotkaart De Kracht uit de Animal Totem Tarot. Hier zien we een os die een kleine kar trekt met wat huisraad. Opgewekt zei ik tegen deze os, dat ik hier wel een overeenkomst zag. We zijn allebei bezig onze geringe hoeveelheid spullen te verhuizen. Waarop de Os me aankeek alsof ik niet goed bij mijn hoofd was. “Uhmmm, ik ben een os? Dat is mijn zooi niet!” zei de Os.

Dat gaf mij een aha-moment. Ik zeul ook met zooi die mijn zooi niet is. Niet alles accepteren dat mij wordt opgelegd, is ook een thema voor mij. En misschien moet ik in dat opzicht niet te hard met die knuppel zwaaien.

Een andere gedachte van De Os was, dat we allemaal onze verplichtingen hebben, en als Os zou hij liever in de wei staan om gras te eten, maar je verplichtingen nakomen is ook belangrijk. Dit sluit ook aan bij mijn gedachte bij Staven Aas dat ik liever nieuwe dingen doe, maar ik moet eerst dingen afmaken. Of in ieder geval een balans vinden tussen oud en nieuw.

De boodschap van de Os uit de Animal Totem Tarot

De beschrijving van de tarotkaarten van de Animal Totem Tarot bestaan uit een boodschap van het afgebeelde dier, gevolgd door een algemene uitleg van de kaart, met daarna specifieke betekenissen voor werk/bedrijf, relaties en gezondheid. Hieronder de boodschap (bericht) van de Os:

“Het is niet altijd even gemakkelijk om door te gaan, nog een kans te wagen of helemaal opnieuw te beginnen. Maar soms vereist het gekozen pad dat we juist die dingen doen die het moeilijkst lijken. Er zijn geen garanties langs de paden van het leven en de enige manier om erachter te komen wat we zullen tegenkomen, is door deze paden te bewandelen. Stilstaan is geen optie in de fysieke wereld; of je het nu leuk vindt of niet, we moeten allemaal ons een weg banen langs het karmische pad. Elke stap is een overwinning, elke traan is een herinnering, en elke mijl brengt ons dichter bij ons doel. Graaf diep, kleintje, want je hebt nog verder te lopen op het pad dat je leven noemt. “

De aanwijzing van de os om paden te bewandelen, vond ik mooi aansluiten bij De Zegewagen op positie die aangeeft waar ik naar streef (positie 4). Dat wandelen, reizen, onderzoeken en het opdoen van ervaringen past bij mij. Zowel in fysieke, letterlijke zin als in geestelijke zin. En wat dat betreft is Tarot een heel leerzaam onderwerp.

Kortom, ik kan De Dwaas tarotlegging van harte aanbevelen. Ik heb deze tarotlegging trouwens gedaan zonder vraag te stellen. Je zou de vraag specifiek kunnen maken door te vragen: Ben ik op de goede weg om mijn droomhuis te vinden, een betere werkkring, mijn zielenmaatje, enzovoort. Ik was vooral benieuwd naar mijn potentieel en wat voor gevaren op de loer lagen in de afgrond.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00