Pentakels Vijf Visualisatie met Wasbeerhondjes

Verrassend gezellige Pentakels Vijf visualisatie

Vandaag heb ik voor mijn meditatie-moment een kaart getrokken uit de Animal Totem Tarot. Dat was Pentakels Vijf. Ik trek wel vaker een Animal Totem Tarokaart, maar de visualisatie van vandaag was onverwacht gezellig en opbeurend.

pentakels vijf animal totem tarot
Pentakels Vijf uit de Animal Totem Tarot

Het is leuk om af en toe een ander tarotdeck te gebruiken, vooral als dat deck ook een iets andere toelichting geeft op een kaart dan de gelijknamige tarotkaart uit de Rider Waite. Dat verruimt mijn denken en blikveld.

Tekst Pentakels vijf

In de tekst bij de Animal Totem Tarot Pentakels Vijf lees ik:

“Tarotkaart Pentakels Vijf waarschuwt je voor de gevolgen van je beslissingen. Maar tegelijkertijd laat het je weten dat niet alles is wat het lijkt. Zeker, de kaart met de dode huiden van de wasbeerhond ziet er onheilspellend uit, maar het betekent dat de jagers in staat zullen zijn om hun gezin een nacht of twee te voeden.

Pentakels Vijf laat je weten dat je situatie je op dit moment van dienst is. Ontdek hoe en waarom je je aan deze energie vastklampt, en dan kun je de kou achter je laten.

Er wordt alleen op de wasbeerhond gejaagd omdat er een menselijke vraag naar is. Zijn je beslissingen gebaseerd op het voeden van je menselijke behoeften of komen ze voort uit een punt van ware zielsuitbreiding?”

Er is meer, maar dat vond ik niet relevant. Vooral de uitdrukking ‘ware zielsuitbreiding’ vond ik interessant. Ik vertaal dat naar putten uit de universele bron (zie Witches Tarot Kelken Zes), iets waar ik erg mee bezig ben.

Wasbeerhonden schieten mij te hulp

Ondanks dat ik mij laaf aan de universele bron, schoot ik gisteren enorm in de stress.  En dat heeft te maken met alle kosten die ik hier heb en dan nog de voortdurende regen! Gewoon de hele dag regen en de volgende dag weer. En dat al vanaf november. Expats die over elkaar heen vallen om te vertellen hoe niemand rond kan komen met al die kosten (gas, licht, water en hoge belastingen) en hoe ze daar al járen onder gebukt gaan. Pijn bij mijn oog, linkervoet, rechterschouder. Van die linkervoet was zo pijnlijk dat ik er niet van kon slapen. Kortom, ik zag het niet meer zitten. Ik was totaal in mijn angstige zelf geschoten met een uiterst donkere kijk op de toekomst.  

Nu had ik niet zo’n zin om een kar vol dode wasbeerhondjes te visualiseren, maar omdat Pentakels Vijf wel een logische kaart was, gezien mijn stressniveau, heb ik het toch maar gedaan. En het was onwijs gezellig.

In het artikel Een Tarotkaart Visualiseren, kun je lezen hoe ik een kaart visualiseer en binnenstap.

Vijf-zintuigen visualisatie

Eerst heb ik de kaart in me opgenomen, zodat ik deze kon visualiseren en binnenstappen. Direct nadat ik de kaart was binnengestapt kwamen de wasbeerhonden spontaan tot leven. Ze boden ook nog aan om zichzelf te transformeren in een jas, maar dat vond ik niet nodig, want met zijn zessen in die kar, had ik het niet koud.

Vervolgens lieten ze me zien, dat ik ongelukkig was omdat ik geloofde wat mij allemaal verteld werd, dat ik mezelf niet in de winter naar het zuiden zag verplaatsen voor een maandje zon, want door die torenhoge belastingen kon ik dat van zijn levensdagen niet betalen.  Dat was wel een eyeopener, dat Pentakels Vijf kan duiden op meer van hetzelfde zien, zonder enige verbetering. Sterker nog, ik zag verslechtering.

De wasbeerhondjes stelden een visualisatie voor. Hondje 1 vroeg mij om me prettige geuren te herinneren. Ik heb een heerlijke parfum. Ook kon ik gemakkelijk mijn heerlijke shampoo ruiken, kruiden, bloemen, zeelucht en lekkere maaltijden. Hondje 2 vroeg mij prettige geluiden te horen. Dat was ook geen probleem. Ik hoorde allerlei soorten muziek en ook het ruizen van de wind, en het geluid van de zee op de rotsen. Hondje 3 wilde graag dat ik me richtte op het proeven van heerlijke hapjes. Ook geen probleem. Hondje vier vroeg mij mijn tastzin te gebruiken. Ik ben dol op het voelen van stofjes, van wol enz. Ik heb nu bijvoorbeeld een trui aan die heerlijk zacht aanvoelt. En vervolgens kwam hondje 5 en die vroeg mij om mooie dingen te zien. Ik zag prachtige landschappen, leuke dorpjes, velden vol bloemen, schilderijen, sieraden enz.

Ineens was mijn negatieve (best wel depressieve) bui helemaal weg. Al mijn pijntjes ook. Het aardige van deze 5-zintuigen visualisatie is dat ik me geen mooie toekomst hoefde voor te stellen, want dat was me toch niet gelukt. Maar ik zie nu wel een toekomst met sowieso heerlijke geurtjes, lekkere hapjes, mooie geluiden, zachte dingen om aan te raken en prachtige dingen om te zien. Ondanks de regen, zie ik een zonnige toekomst voor me. Niet in detail, maar wel als gevoel.

Conclusie tarotkaart Pentakels Vijf visualisatie

Zit je in de put, kruip dan in de kar met de 5 wasbeerhondjes en doe de vijf-zintuigen visualisatie. Baat het niet, het schaadt zeker niet.

Animal Totem Tarot van Leeza Roberson.

De Animal Totem Tarot vind ik beslist een aanrader, vooral voor meditatie en visualisatie. Je kunt hem bestellen bij Bol.com. Of download de Animal Totem Tarot app van The Fool’s Dog naar je telefoon. Voor de prijs van 4,39 (eenmalig) hoef je het niet te laten.

Conclusie 2: De wereld is mooi

Na het schrijven van dit blogbericht ben ik boodschappen gaan doen. Het was droog, maar de lucht was echt donkergrijs en het kon ieder moment weer gaan regenen. Maar ik merkte dat ik opgewekter liep, veerkrachtiger. Op weg naar beneden zag ik een struik met schattige rode bloemen. En ik vond het zó mooi! De hele weg naar de winkel, heb ik genoten van mijn omgeving. Door het gegriep in mijn hoofd over aanhoudende regen, ging mijn plezier in het leven enorm achteruit. Gelukkig is dat nu weer terug! Ik wilde dit even benoemen, omdat het zo werkt. Verander je gedachten en je verandert je wereld (Norman Vincent Peale)! Tarot kan op dit gebied heel behulpzaam zijn. Het is niet alleen maar voorspellen, Tarot is veel meer dan dat.

Tarot Decks die ik vaak gebruik

  • Voor tarotleggingen gebruik ik meestal de Rider Waite Tarot.
  • Mijn tarot dagkaart trek ik bijna altijd uit de Dugan Witches Tarot.
  • Mijn dankbaarheids tarotkaart trek ik uit de Huisvrouwen Tarot
  • Voor meditatie/visualsatie (dat doe ik niet iedere dag) gebruik ik wat er bij me opkomt, en de laatste tijd is dat vaak de Animal Totem Tarot.
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00