Tarot legpatroon De Magiër

Tarotkaart De Magiër is voor mij sterk verbonden met het eerste Huna Principe: De Wereld is zoals je denkt dat die is.

Je gedachten hebben invloed op de werkelijkheid en je ervaringen hebben invloed op je gedachten. Er is een wisselwerking tussen binnen en buiten, boven en beneden.

De Magiër is het middelpunt tussen hemel en aarde, tussen boven en beneden. Hij heeft invloed op zijn werkelijkheid, hij heeft scheppingskracht. Voor mij voelt het als toveren.

Hoeveel invloed heeft De Magiër op zijn werkelijkheid? In mijn beleving meer dan ik dacht, maar het is iets dat ieder voor zichzelf mag onderzoeken en ervaren.

Tarotlegging Toveren met De Magiër

Toveren met de Tarot Magiër

Dit legpatroon gebaseerd op tarotkaart De Magiër is geschikt als je wilt weten of alles wel op één lijn ligt om je wens of plan te manifesteren. Zie je tegenstrijdigheden, obstakels of negatieve overtuigingen, dan kun je die aanpakken, zodat je wens zich gemakkelijker kan manifesteren.

Betekenissen van de posities

De eerste positie duidt op jezelf als middelpunt in het geheel. De tarotkaart linksboven duidt op je verbinding met de hemel, met de universele, scheppende intelligentie. De kaart op de naar beneden wijzende hand, duidt op je verbinding met de aarde en je manifestatie.

Deze drie kaarten kun je samen lezen om te kijken of ze op één lijn liggen. Duiden de kaarten op een logische lijn van manifestatie of liggen er obstakels? Past de energie van boven, bij wat je wilt manifesteren?

Vervolgens heb je de vier bouwstenen om je werkelijkheid te scheppen. Deze bouwstenen worden vertegenwoordigd door de vier tarotkleuren die op de tafel van de Magiër liggen: het Pentakel, de Kelk, de Staf en het Zwaard. Deze kleuren duiden erop dat de Magiër alles in huis heeft om zijn wensen te manifesteren.

  1. Pentakels hebben te maken met aarde, met concrete zaken, met financiën en talenten.
  2. Kelken hebben te maken met water, met gevoelens en emoties en creatieve ideeën.
  3. Staven duiden op vuur, op actie, enthousiasme en warmte.
  4. Zwaarden duiden op lucht en op gedachten, op abstracte aangelegenheden.

De nummering van de bouwstenen duidt niet op de leesvolgorde. Het is dus niet zo dat er een ontwikkelingsweg of iets dergelijks is van Pentakels naar Kelken naar Staven naar Zwaarden. Probeer alle vier de kaarten te lezen als een samenhangend plaatje, waarbij de verschillende kaarten elkaar beïnvloeden en ondersteunen.

Voorbeeld Tarotlezing De Magiër

Als voorbeeldvraag heb ik gekozen voor de vraag: Hoe kan ik de Engelse versie van mijn site moeiteloos manifesteren?

Dit zijn de tarotkaarten die ik trok:

Op het midden, positie 1, ligt Kelken Zes. Dit is super interessant want Kelken Zes heeft voor mij een hele nieuwe betekenis gekregen naar aanleiding van mijn overdenkingen over Magie en Wonderen bij de Dugan Kelken Zes. Dit past dus goed als eerste kaart. De Magiër geeft mij het idee dat ik kan toveren, maar ik durft niet zo goed te toveren voor het geval mijn toverkunsten negatieve bijwerkingen hebben of averechts uitpakken. Dit zijn ook angsten die ik noemde bij de beschrijving van de Dugan Kelken Zes.

Dugan witches tarot kelken 6
Kelken Zes

Kelken Zes duidt beslist op het aspect ‘moeiteloos’, en sluit goed aan bij mijn vraag. Het speelse van Kelken Zes spreekt mij ook aan. Gewoon niet te moeilijk doen. Ik voelde gelijk dat ik er meer ontspannen in kwam te staan. Tot dat moment van ontspanning, had ik eigenlijk niet door hoeveel druk ik op mezelf gelegd had. En wanneer er druk is, wanneer strijd gevoeld wordt, krijg je vaak meer strijd in plaats van minder. Je duwt dingen van je af door strijd.

Boven, op de hemel, ligt tarotkaart Zwaarden Negen. Dit is een kaart die duidt op het licht zien. Met de juiste instelling en een positieve gedachtegang, kan ik een heel eind komen. Onder, op de aarde, ligt tarotkaart De Kluizenaar. Ik sta dus tussen Zwaarden Negen en de Kluizenaar. Het lijkt mij gunstig dat het allebei kaarten zijn met het getal negen. Het getal negen duidt op afronding.

Zwaarden Negen duidt op licht aan het einde van de tunnel. Een moeilijke situatie loopt ten einde. De Kluizenaar ziet tevreden terug op de afstand die hij al heeft afgelegd. Voor mijn gevoel is Kelken Zes een belangrijke aanwijzing voor de beste houding om de Engelse site moeiteloos te manifesteren. En als die niet manifesteert, wat dan? Dat is eigenlijk ook geen ramp.

Een ander belangrijk punt voor moeiteloze manifestatie is een gevoel van diepe verbondenheid met je innerlijke bron, met wie je werkelijk bent. De waterput op de Dugan Tarot deed me daar ook aan denken. Al deze betekenissen zijn ook vervat in de Rider Waite Kelken Zes, maar ik kan het gemakkelijker zien in de Dugan Kelken Zes.

De bouwstenen voor de manifestatie zijn de Geliefden, Kelken Ridder, Zwaarden Aas en Staven Zes. Tarotkaart De Geliefden ligt op het gebied van Pentakels en heeft veel weg van Kelken Zes die hierboven in het midden ligt. Ik heb het idee dat de tarot mij verteld dat ‘houding’ bepalend is. De Geliefden duiden op het paradijselijke. Ik wil geen avonden en avonden vertalen. Ik schrijf liever nieuwe artikelen. Die negatieve energie ‘van wil ik niet’ is niet bevorderlijk. Bovendien herken ik hierin de overtuiging dat vertalen heel veel werk is. Ook dat is eigenlijk niet waar.

Op de Kelk, het gebied van water, gevoelens en creativiteit ligt tarotkaart Kelken Ridder. De Kelken Ridder wil iets uitdragen, hij heeft iets te bieden. Het is ook een kaart van rust en je middelpunt vinden, want dan gaat het beter.

Op het vuur van de Staf ligt tarotkaart Zwaarden Aas. Gedachten gaan aan manifestatie vooraf. Er is een duidelijke beslissing nodig met focus. Hinken op twee gedachten zit manifestatie in de weg.

Tarotkaart Staven Zes ligt op het denken (Zwaarden) – Staven Zes gaat stapje voor stapje vooruit. Die kleine stapjes doen me weer denken aan Kaizen.

Een verrassende wending

De hele legging geeft aan dat stressen geen goed idee is. Alles is aanwezig om moeiteloos te manifesteren. Maar, eerst heb ik een ander karwei dat af moet. Niet alles kan tegelijkertijd. De kaarten wijzen daar ook verrassend goed op. Eerst ga ik mijn fysieke leefomgeving aanpakken. Dat wil ik ook al een tijd, maar schuif ik steeds op de lange baan. Dat past ook verrassend goed bij deze kaarten, omdat De Geliefden in het paradijs liggen op het vlak van Pentakels. Dat past goed bij het beeld van een paradijselijke, fysieke omgeving. Zwaarden Aas op het gebied van vuur en energie, is een beslissing nemen en duidt op één ding tegelijk. En als ik kijk naar de kaart op de hemel, de Zwaarden 9, dan is dit iets waar ik onwijs tegenop zie. En dat ergens tegen opzien en niet doen, is een bron van energieverlies.

Hoe kwam ik hierop? Dat ging vanzelf. Als ik een legging doe en die uitschrijf, dan suddert het door en krijgt steeds meer diepgang. Dat van die Geliefden op het fysieke, daar zat ik een beetje mee. Maar nu is alles op zijn plaats gevallen. First things first! Bron van energieverlies oplossen, dan is er vanzelf meer energie voor andere zaken, vertalen bijvoorbeeld.

Conclusie

Ga Toveren met de Magiër en laat je verrassen. Ik had mijn vraag gekozen om de tarotlegging te proberen; om te kijken of het een werkbaar legpatroon is. De diepgang van de legging die aan meerdere zaken raakt en op verschillende niveaus die voor mij persoonlijk van belang zijn, is een totale verrassing. Ik had dit niet verwacht.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00