Wolfmaan van 28 januari 2021

Wolfmaan op de gelukkigste dag van het jaar?

Volgens de astrologie hebben we op 28 januari 2021 niet alleen de eerste volle maan van het jaar, maar de Zon staat dan conjunct Jupiter in Waterman. Deze combinatie duidt o.a. op vreugde, overdaad en positieve veranderingen.

Om je een idee te geven van de vreugde van dit alles, heb ik de Haindl Tarotkaarten erbij gepakt want dat zegt mij meer dan “Zon conjunct Jupiter in Waterman.”

Waterman en tarotkaart De Ster

Haindl Tarotkaart De Ster
De Ster uit de Haindl Tarot met het teken Waterman rechtsonder

Hermann Haindl heeft Waterman verbonden aan Tarotkaart De Ster. Watermannen zijn onconventioneel, revolutionair en vrijheidslievend. Ze doen alles graag op hun eigen manier en volgen hun eigen pad. Dit past bij de betekenis van de Ster om zelf de hoofdrol te gaan spelen in je leven, om naar je innerlijke stem te luisteren en je eigen pad te volgen. 

Jupiter en tarotkaart het Rad van Fortuin

Haindl Tarotkaart Rad van Fortuin
Rad van Fortuin uit de Haindl Tarot met het teken voor de planeet Jupiter rechtsonder

Jupiter heeft Haindl geassocieerd met Het Rad van Fortuin. Jupiter is de planeet die duidt op expansie en horizon verbreding. Hamaker zegt over Jupiter dat deze planeet psychologisch gezien duidt op de drang tot uitbreiding, vergroting en verbetering. Tevens is Jupiter de planeet die te maken heeft met succes, vreugde, overdaad en uitspattingen. Dit benadrukt dat Het Rad van Fortuin in kaartleggingen meestal duidt op een positieve verandering. Leken de zaken niet zo goed te gaan, dan komt daar in de nieuwe cyclus verandering in.

De astrologische Zon en tarotkaart De Zon

Haindl Tarotkaart De Zon
De Zon uit de Haindl Tarot met rechtsonder het teken van de astrologische Zon

Het astrologische teken op Tarotkaart De Zon is uiteraard de astrologische Zon die te maken heeft met identiteit. De zon wordt ook gezien als de kracht die leven schenkt en wordt in het verlengde daarvan in veel culturen gelijkgesteld aan God, zoals bijvoorbeeld de zonnegod Ra bij de oude Egyptenaren.

De Zon kan een aanwijzing zijn om het leven van de zonnige kant te bekijken en bijvoorbeeld te inventariseren waar je dankbaar voor bent en wat je warmte en vreugde schenkt. De Rider Waite Zon toont dat het kind op het paard zich geborgen voelt en daardoor vrij is om te experimenteren en het leven te onderzoeken en te ervaren.

Esoterisch gezien duidt De Zon op de mens die zichzelf heeft gerealiseerd, die een besef van één zijn met God (het Al of hoe je dat zelf wilt noemen) heeft bereikt. Dit is ook wat Haindl heeft willen uitdrukken met deze afbeelding met een grote roos die gedijd onder de warme zon.

Als je goed kijkt, zie je dat de zon op de Haindl Zon is geschilderd als een labyrint. Hiermee wilde Haindl het pad aangeven dat door mystici wordt gezien als het zoeken van de weg terug naar God. Tijdens die zoektocht komen we op doodlopende wegen en moeten we op onze schreden terugkeren en een ander pad proberen. Dit hoort er allemaal bij.

De roos op de voorgrond is een metafoor voor ons eigen hart en hiermee wilde Haindl aangeven dat wat je zoekt te vinden is in je eigen hart. Erg mooi en zeker waar, maar ook erg abstract. Desalniettemin is De Zon een prachtige kaart van vreugde en warmte die dichtbij en overal te vinden is.

Het geluk lacht ons toe op 28-01-21

De Haindl tarotkaarten geven voor mij betekenis aan de abstracte zin dat “de Zon (tarotkaart De Zon) en Jupiter (Rad van Fortuin) naast elkaar staan in Waterman (De Ster).” Van de genoemde tarotkaarten zie ik vreugde, warmte en positieve veranderingen wel van afspatten. Vooral voor iedereen die zich daarvoor wil inzetten. Ik ben heel benieuwd of ik morgen (28 januari 2021) iets van die energie voel. Maar eigenlijk is die energie er al. De dingen gaan niet allemaal goed, ook persoonlijk niet. Ik zit midden in de verhuizing van mijn dochter, maar hoe rottig sommige dingen ook gaan, ik heb het gevoel dat we in een fase zitten van positieve veranderingen. Dat gevoel dat er nu een omwenteling gaande is en dat grootse dingen mogelijk zijn. Hoop is een belangrijk aspect van tarotkaart de Ster en dat samen met het Rad van Fortuin en een stralende Zon, geeft voor mij aan, dat dit geen ijdele hoop is, maar dat een mooie toekomst zich aan het ontvouwen is.

Volle wolfmaan van 28 januari 2021

Behalve dat 28 januari de gelukkigste dag van het jaar is, hebben we die nacht ook de eerste volle maan van het jaar. Deze volle maan wordt in de volksmond vaak de wolfmaan genoemd. De energie van de wolfmaan van 28 januari sluit aan bij de positieve energie van de Zon conjunct Jupiter in Waterman. En wordt gezien als een goed moment om slimme manieren te bedenken om je doelen voor het komende jaar te bereiken. Vertrouw op je wolfachtige instincten als het gaat om beslissingen, maar wees ook vasthoudend in het zoeken naar nuttige kennis die je zal helpen je plannen te realiseren.

Voor de super-bloed wolfmaan van 21 januari 2019 hadden we tarotkaart De Maan aangepast met links een wolf en rechts een coyote (prairiewolf).

Voor deze gewone wolfmaan lijkt mij dat advies van Wolf en Coyote nog steeds relevant is. We hebben er daarom een tarotkaartlegging van gemaakt.

De eerste positie, op de kreeft, duidt op de vrager zelf.

De zon/maan op het plaatje heeft een dubbele functie. Het onderste deel (positie 2) duidt op je doel, dat wat je wilt bereiken, waar je op hoopt, waar je naartoe wilt.

De maan, positie 3, kijkt ernaar en denkt er iets over. Of ze geeft een angst weer, of twijfels of haar goedkeuring.

Het advies om te komen waar je wilt zijn krijg je van Wolf (positie 4) en Coyote (positie 5) maakt je vrij van negatieve invloeden.

Wat de wolf je wil vertellen kun je aflezen aan de kaart die komt te liggen op positie 4. De Wolf is symbolisch gezien een pionier en brenger van nieuwe ideeën. Hij kan je helpen te zien wat net onder het oppervlak verborgen ligt. Het is mogelijk dat Wolf van je vraagt om je beperkte overzicht van de huidige situatie te verruimen. Dit kan heel wat moed vereisen en je moet bereid zijn naar nieuwe ideeën te kijken Het zou ook kunnen betekenen dat je een punt moet zetten achter oude ideeën zodat er ruimte ontstaat voor nieuwe kennis.

De prairiewolf (positie 5) komt vooral tevoorschijn wanneer je te serieus dreigt te worden. Jamie Sams, de ontwerpster van de Medicijnkaarten, merkt op dat Prairiewolf heilig is. “In de dwaasheid van zijn handelingen zien we onze eigen dwaasheid weerspiegeld. Terwijl Prairiewolf van de ene ramp naar de andere gaat, verfijnt hij de kunst van zelf sabotage tot in de perfectie. De kracht van Prairiewolf is gelegen in gelach en grappenmakerij, die ruimte scheppen voor nieuwe gezichtspunten. Als Prairiewolf je van buitenaf nadert, wees dan op je hoede voor deze meester van illusie.”

Volle Wolfmaan voorbeeld tarotlegging

Op de eerste positie, die van het zelf, ligt De Koningin van Kelken. Zij is een gevoelig paranormaal type. Niet alleen zit ik dicht bij zee, zoals de koningin van Kelken, en voel ik me daar in mijn element, maar ik voel me ook in mijn element als ik bezig ben met tarot.

Tarotkaart De Keizerin ligt op positie 2 die te maken heeft met mijn doel. Dit kan verwijzen naar de groei en bloei die ik wens voor Tarot Stap voor Stap. Ik zit vol ideeën en plannen die ik allemaal uit wil werken en ik weet dat ik die de tijd moet geven en dat niet kan haasten.

De Staven Koningin (op positie 3) ziet dat anders. Op zich is de Staven Koningin een positieve kaart, maar ik proef hierin toch de ethiek om vooral hard te werken. Als ik vond dat ik teveel moest, dan riep mijn oma: “Van hard werken is nog nooit iemand dood gegaan!” Van mijn moeder moesten we ‘onze handjes laten wapperen’ en als we daar geen zin in hadden werd ons nageroepen: “ledigheid is des duivels oor kussen.”

Dat idee van overal hard voor moeten werken, heb ik geen bezwaar tegen, maar het werkt niet altijd. De creatieve kant van de Keizerin heeft ruimte en tijd nodig om ideeën te laten opborrelen en uit te werken. Het is dus niet het harde werken waar ik vanaf wil, maar wel van die innerlijke slavendrijver waarvoor het nooit genoeg is.

De wolf op positie 4 geeft aan dat je blikveld verruimen belangrijk is. Hij vraagt je uit je comfortzone te stappen. Hier is moed voor nodig. Verrassend genoeg trok ik hier tarotkaart De Kracht die duidt op kracht, moed en doorzettingsvermogen. Deze kaart duidt ook op vriendjes worden met je lagere natuur of lager zelf.

De prairiewolf geeft mij De Hogepriester. Dat is best grappig want ik heb bij mezelf van die ingebakken, streng christelijke overtuigingen ontdekt, waar ik last van heb. Dat vind ik wel aansluiten bij De Hogepriester.

De Hogepriester kan ook heel stellig zijn over hoe alles moet en hoort, maar zichzelf niet geroepen voelen naar die richtlijnen te leven. Zegt die prairiewolf mij dat ik niet alles zo serieus moet opvatten? Al dat ‘moeten’ aan onderzoek mag onderwerpen wat betreft het nut ervan? Dat is mogelijk. Ik heb hiervan een notitie gemaakt in mijn journal om dagelijks te kijken hoe vaak ik aanloop tegen ‘moeten’ en ‘zo hoort het.’ Bewustwording is het halve werk of misschien wel 90% van het werk om positieve veranderingen in gang te zetten.

Daarnaast is de Hogepriester ook een kaart van onderwijzen. En is er niet zo’n uitdrukking dat iedereen die onderwijst op met name het alternatieve vlak, dat doet omdat hij zelf de lesstof nog niet onder die knie heeft? Dat zou ook kunnen. Veel technieken waarvan ik weet dat ze werken, gebruik ik zelf ook niet altijd, omdat ik ze ‘vergeten’ was. Maar door ze aan anderen te onderwijzen, herinner ik mezelf eraan.

Conclusie

Deze legging laat mij zien dat ik met Tarot in mijn element ben. Dat is wel eens anders geweest. Schrijven voor Tarot Stap voor Stap heeft voor mij te maken met De Keizerin en de Koningin van Staven. Heerlijk de tijd hebben om alle ideeën uit te werken en op te schrijven. Tarotkaart De Kracht duidt op doorzettingsvermogen om Tarot Stap Voor Stap steeds beter te maken. En ook om de balans te vinden tussen kennis en intuïtie (verbinding met mijn lager zelf) wat betreft het lezen van Tarot. Ik vind dat kennis noodzakelijk is, maar intuïtie is evengoed een belangrijk onderdeel. De Mary K. Greer Triomf oefening is daar een voorbeeld van.

Mijn gevoel over tarot en met tarot bezig zijn, vult mij met vreugde. Ik kan de welwillendheid en de overvloed van het universum proeven en dit resulteert in een aaneenschakeling van positieve veranderingen. Dit sluit prachtig aan bij de energie van 28 januari 2021 met de Zon conjunct Jupiter in Waterman en bij de energie van de Volle Wolfmaan.

Veel plezier met de Volle Wolfmaan tarotlegging,
Nelly

Wellicht ook interessant voor jou

Over Tarot, Associatie en Intuïtie

Over de Haindl Tarot

Tarot legpatroon voor advies van je jongere en toekomstige zelf

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00