Tarot Spreads voor Tarot Beginners

Welke Tarot Spread hoort bij welke vraag?

Als beginner op het tarotpad kun je je afvragen welke tarot spread (ook wel tarotlegging of tarotlegpatroon genoemd) bij welke vraag hoort. Dat is iets dat je helemaal zelf mag bepalen.

Er zijn tarotlegpatronen die geschikt zijn voor alle soorten vragen, en er zijn tarot spreads die al een ingebouwde vraag hebben, zodat je niet zelf een vraag hoeft te bedenken.

Wat soms gebeurd is dat iemand kaarten wil leggen op bijvoorbeeld “de toekomst” zonder verder specifiek te maken wat ze willen weten. Dit kan wel, maar is voor een beginner af te raden, want je hebt dan weinig houvast voor de interpretatie. Helemaal geen vraag stellen raad ik daarom ook af.

Tarot Spreads voor Beginners, geschikt voor alle vragen

Tarot Spreads voor Beginners: Tarot leggen drie tarotkaarten verleden heden toekomst

1. Verleden-heden-toekomst

Het Verleden-heden-toekomst tarotlegpatroon waarvoor je maar drie tarotkaarten nodig hebt, en toch een volledig antwoord op je vraag krijgt. Het voordeel van drie-kaarten tarot spreads is dat ze kort en bondig zijn.

2. Ster Tarot Spread

Tarot spreads voor Beginners: Tarotlegpatroon De Ster met video
Tarotlegpatroon van de Ster

Dan is het nog het legpatroon van De Ster dat ontzettend veel diepgang heeft en waar je maar zeven tarotkaarten voor nodig hebt. Het aardige van dit legpatroon is dat het je ook helpt om verbindingen te maken tussen de kaarten onderling. Voor dit legpatroon hebben we ook een video gemaakt.

Video uitleg over het gebruik van Tarot Legpatroon De Ster

3. Keltisch Kruis

Tarot spreads voor beginners: Het Keltisch Kruis. Handig voor iedere vraag.
Keltisch Kruis Tarot legpatroon

De meest gebruikte tarot spread is ongetwijfeld het Keltisch Kruis en geeft je een schat aan informatie.

Als beginner doe je er goed aan om je te richten op deze drie genoemde basis tarotlegpatronen en die goed te leren. Ze geven je veel informatie, en wanneer je deze drie leggingen goed kunt lezen, zul je ook geen moeite hebben met andere tarot spreads.

In het begin zul je waarschijnlijk bij iedere kaart een kleine uitleg van een of twee zinnen weten te geven en zul je het moeilijk vinden om de kaarten aan elkaar te breien. Dat geeft helemaal niks.

Schrijf je legging en interpretatie op en kijk er de volgende dag weer naar of je er nog een zinnetje bij kunt schrijven. Dat opschrijven helpt. Je twijfels opschrijven helpt ook. Dit is een signaal naar je onbewuste/bovenbewuste dat je een antwoord zoekt en je onbewuste/bovenbewuste gaat voor je op zoek naar het antwoord. Of in je binnenste (onderbewustzijn) of buiten je. Dat buiten je klinkt misschien nog vreemder dan binnenin je antwoorden vinden, maar je Hoger Zelf (bovenbewustzijn) staat in contact met alle andere Hogere Zelven en heeft op die manier toegang tot een schat aan informatie.

Het antwoord kan dan ineens bij je opkomen. Dit kan op ieder moment van de dag. Bijvoorbeeld tijdens een wandeling of het opvouwen van de was opvouwen of wat dan ook. Na verloop van tijd zul je merken dat die antwoorden al tijdens een lezing bij je opkomen, omdat je je onbewust/bovenbewuste getraind hebt om met die antwoorden te komen. Kortom, je wordt intuïtiever.

Klik op de plus hieronder voor een voorbeeld van een tarot cursist.

Ga ik het tarotkaarten lezen ooit onder de knie krijgen?

Voor deze vraag zijn enkel de getalskaarten Aas t/m 10 van Pentakels, Staven en Kelken gebruikt. Dus nog niet het volledige deck, want dit zijn in dit voorbeeld de tot nu toe bestudeerde tarotkaarten. En de vraagster is drie dagen met deze legging bezig geweest. De eerste dag liep ze vast op Pentakels 9 en ze beschreef dat in haar journal.

De tweede dag keek ze er weer even naar en op de derde dag ‘zag ze het ineens’. Het effect was dat ze zich weer rustig en kalm voelde en ‘wist’ dat ze het tarot lezen onder de knie zou gaan krijgen.

Gebruik een journal van een of andere aard. Dit kan gerust een kladblok zijn. En werk aan je legging op een bepaald moment op de dag. De een doet dit tijdens de lunchpauze, een ander doet het ‘s avonds. Je bent er dus niet de hele dag mee kwijt, maar kies een moment waarop je tijd hebt, om even met je tarotlegging bezig te zijn. Een ander belangrijk punt is om je niet gek te laten maken door tarot. Wanneer je geïrriteerd raakt en het voelt onoplosbaar, dan kun je een legging gewoon verscheuren en het een week later nog een keer proberen.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je geen antwoord lijkt te krijgen:

  • Je hebt niet duidelijk voor ogen wat je wilt.
  • Mogelijk wil je iets dat niet kan, bijvoorbeeld omdat je er geen invloed op hebt.
  • Je weigert de situatie te accepteren zoals die is. Acceptatie is vaak de eerste stap naar een oplossing.

Het belangrijkste wanneer je begint met het lezen van tarot is om er niet over te stressen! Wanneer een legging je helemaal duidelijk is, dan is dat super. Is dat niet het geval, dan niet stressen! Iedereen heeft dat en zeker in het begin.

Dit zijn de getrokken kaarten:

voorbeeld verleden, heden, toekomst tarotlegpatroon
Ga ik het tarotkaarten lezen ooit onder de knie krijgen?

Dag 1:
Pentakels 9 duidt erop dat ik een talent volledig ontwikkeld heb. Dat is niet waar want ik ben pas begonnen. Deze kaart begrijp ik niet.
Staven 9 verdedigen wat ik heb. Doorzetten, denk ik.
Kelken 3 ziet er goed uit. Dit is genieten. Dus ik ga het leren en kan genieten van mijn kennis.
Maar wat nu met die Pentakels 9?

Dag 2:
Pentakels 9 duidt ook op luiheid? Die kaart ligt op het verleden. Ik ben echt niet lui, eerder overijverig. Zucht.
Staven 9 ligt op het heden en die duidt op doorzetten en volhouden. Op zaken afmaken. Het is ook een krampachtige kaart. Dat krampachtige past wel bij dat overijverige dat ik heb, maar dat heeft dus niet met Pentakels 9 te maken. Het is goed om ontspannen te blijven, maar wel door te zetten.
Kelken 3 is een kaart van plezier hebben met anderen. Misschien zoeken naar een clubje om ervaringen te delen. Of op cursus gaan?

Dag 3:
Ik begrijp Pentakels 9. Deze kaart duidt op vrije tijd en tijd voor iets doen wat je leuk vindt. Ik wilde al heel lang tarot doen en nu ik meer tijd heb, ben ik begonnen met tarot. Dus dat zal het zijn. Het is een hobby!
Staven 9 is dan doorzetten en volhouden en ook ontspannen blijven en dan gaat het met Kelken 3 steeds leuker worden en misschien kan ik een groepje vinden of beginnen om samen mee te oefenen. Het antwoord van de tarot is dus dat ik het zeker kan leren, maar ik moet volhouden en niet opgeven. Als ik het zo zie dan begon het goed met een vrolijke Pentakels 9 die duidt op zin hebben in mijn nieuwe hobby. Ik heb nu een dipje met Staven 9 omdat het even niet zo lekker ging, maar in de toekomst ligt de vrolijke Kelken 3. Dus gewoon doorgaan en het leuk houden.


Tarot Spreads met ingebouwde vraag

Er zijn gelukkig ook tarot spreads waarvoor je geen eigen vraag hoeft te verzinnen omdat het legpatroon bedoeld is om antwoord te geven op een specifieke vraag.

1. Met Tarot je spirituele pad onderzoeken

tarot spreads voor beginners - met tarot je spirituele pad onderzoeken

Het Spirituele Pad tarotlegpatroon geeft antwoord op de vraag wat je volgende stap is op je spirituele pad, advies over wat je wel moet doen en wat niet, en een boodschap van je spirituele team.

2. Nu-Straks-Later

Video: Het Nu-straks-later tarotlegpatroon uitgelegd

De Nu-straks-later tarot spread is een heel gemakkelijke drie-kaarten-tarotlegging, geschikt om je maand, week of dag te plannen.

3. Tarotlegpatroon De Brug

Je kunt het tarotlegpatroon van de brug is om te bepalen waar je nu staat, waar je vandaan kwam en waar je naartoe wilt. Je kunt deze legging iedere maand doen voor een blik op de komende maand of je kunt een specifieke vraag stellen. Bijvoorbeeld: Hoe staat het mijn persoonlijke ontwikkeling? Of: Hoe is mijn relatie met X zich aan het ontwikkelen? Ben ik op de goede weg met mijn dieet / voorbereiding voor mijn examen? Of een ander onderwerp waar je meer inzicht in wilt krijgen.

Tarot spreads voor beginners: de brug voor plaatsbepaling - Waar je nu staat, waar je vandaan kwam en waar je heen gaat.
Tarot Spread De Brug
  • De eerste kaart leg je midden op de brug. Dat is waar je nu staat.
  • De tweede kaart duidt op waar je vandaan komt.
  • De derde kaart laat zien welke lessen je onderweg bent tegengekomen. Dit is een goed moment om te bepalen of je die lessen ook werkelijk ‘geleerd’ hebt.
  • Positie 4 duidt op de rivier die onder de brug stroomt. Dit duidt op onbewuste invloeden. Je hebt nu de kans om je daar bewust van te worden.
  • Positie 5 is de volgende stap op weg naar de overkant. Dit is je focus voor de korte termijn.
  • Positie 6 is de overkant en duidt op waar je naar toe op weg bent. Meestal is dit een specifiek doel.
  • En 7 is de ster die je de weg wijst, je kompas en bron van steun.

Een voorbeeld tarotlezing met dit legpatroon kun je lezen in: Tarotlegpatroon De Brug


Wellicht ook interessant voor jou

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00