Tarotkaart De Ster – jij als regisseur

In dit artikel licht ik een Huna techniek toe, hoe je een film in je hoofd kunt maken om te manifesteren wat je wenst. Dit kan handig zijn wanneer andere methoden niet voor je werken. Je neemt als Ster de regie over je leven in handen.

Inhoud van dit artikel:

  • Wat is een film in je hoofd?
  • Waarom werkt het?
  • Wanneer gebruik je het?
  • Achtergrond, voorbeelden en aandachtspunten

Wat is een film in je hoofd?

Tarotkaart De Ster kan erop duiden dat het tijd is om de hoofdrol te gaan spelen in je leven. Je kunt je leven zien als een film. Je doet ervaringen op, er overkomen je dingen en dit wordt allemaal onderdeel van je persoonlijke verhaal of innerlijke film, die beïnvloedt wat er verder in je leven kan of niet kan gebeuren. We manifesteren op basis van onze verhalen.

Wanneer de manifestatie van iets dat je wenst maar niet wil lukken, is het goed mogelijk dat dit komt door je verhaal of de film in je hoofd over die situatie. Je kunt dan een nieuwe film maken. Je neemt hiermee de regie over je leven in handen.

Wees de ster in je leven, neem plaats op de regisseursstoel

Waarom het werkt

Het maken van een nieuwe film om een oude film te vervangen, werkt omdat je onderbewuste (je lager zelf) geen onderscheid maakt tussen werkelijkheid en fantasie. Een boek of film kan werkelijker aanvoelen dan iets dat werkelijk is gebeurd. Je lager zelf bepaalt de echtheid van een ervaring aan de hand van de intensiteit waarmee de gebeurtenis ervaren wordt en niet op basis wat jij als werkelijkheid ervaart. Meer hierover kun je lezen in het Huna artikel over je Ku. Ku is Hawaiiaans voor Lager Zelf.

Wanneer gebruik je het?

Je gebruikt dit hulpmiddel wanneer manifestatie van iets dat je wenst niet wil vlotten. Wanneer je geen idee hebt wat de onderliggende negatieve overtuigingen zijn en/of wanneer je doel niet helemaal duidelijk is.

Achtergrond, voorbeelden en aandachtspunten

We hebben ideeën over hoe bepaalde dingen gaan op basis van eerdere gebeurtenissen en wat we hebben gehoord van anderen. Neem als voorbeeld solliciteren. Dat is vervelend, tijdrovend en er kleven legio onzekerheden aan. Je hebt geen idee van de criteria die aan de HR-kant worden gehanteerd. Je kunt op basis van achternaam of adres al op de afgekeurde stapel worden gelegd. Hoe moet je CV eruitzien om meer kans te maken? De sollicitatiebrief zelf? Hoe kun je het beste met stomme vragen omgaan wanneer je ‘toevallig’ wel wordt uitgenodigd? Hoe weet je of bepaal je of jij en dat bedrijf/die specifieke baan bij jou past? Het is lastig en daarom zijn er ook sollicitatietrainingen.

Sommige mensen zijn gewend dat ze altijd worden uitgenodigd en worden aangenomen. Anderen zijn gewend om uitgenodigd te worden en als tweede te eindigen en weer anderen hebben ‘in hun systeem zitten’ dat ze toch niet worden uitgenodigd.

Een gevoel van blijde verwachting helpt om te krijgen wat je wilt en een gevoel van wanhoop duwt dat wat je wenst van je af.

Maar die blijde verwachting is erg moeilijk te voelen wanneer je kampt met slechte ervaringen. Je verwacht automatisch meer van hetzelfde.

Je wordt misschien wel uitgenodigd, maar eindigt telkens als tweede kandidaat. Daar heb je helemaal niks aan. Gebeurt dit keer op keer, dan zal dit blijven gebeuren omdat je het nu verwacht. Het is je verhaal geworden en we manifesteren op basis van onze verhalen. Hoe kun je nu een nieuw verhaal in je systeem zetten? Door er een film van te maken. Een film in je hoofd, die je in je hoofd net zolang afspeelt tot het je nieuwe verhaal is geworden.

Dit werkt dus, omdat je onderbewuste (lager zelf) geen onderscheid maakt tussen werkelijkheid en fantasie.

Voorbeeld van succesvolle manifestaties met een film

Een vriendin van mij had dringend een nieuwe freelance opdracht nodig en het lukte niet eens om uitgenodigd te worden. Erger nog, ze kreeg zelfs geen afwijzingen. Ze was wanhopig want haar spaarpotje begon op te raken. Je kunt je vast wel voorstellen hoe dat is en hoe je dan denkt. Je wordt ’s ochtends al wakker met dat gevoel van wanhoop en je weet niet wat je nog meer kunt doen. Je solliciteert je suf maar niet vanuit een gevoel van blijde verwachting maar vanuit een gevoel van wanhoop. Ik heb voorgesteld om een film te maken. We hebben toen alle stappen van een sollicitatie gevisualiseerd en vooral blijdschap gevoeld bij iedere stap in het proces zoals het uitgenodigd worden voor het gesprek en handen schudden na het gesprek en vervolgens bij het definitieve bericht dat de voorkeur op haar is gevallen. Bij die vreugdevolle momenten heb ik aangeraden om fysiek een rondedansje in de kamer te doen. Het staat gek, voelt raar, maar helpt om de juiste energie te creëren.

Ik noem dit proces een film maken in je hoofd van hoe je wilt dat iets gaat. Het is best lastig om de film ‘goed’ te krijgen, maar heb je die eenmaal rond, dan speel je hem af in je hoofd net zolang tot je het gelooft. En zodra je gaat twijfelen, draai je de film in gedachten weer af, inclusief het voelen van blijdschap bij de cruciale onderdelen en het doen van rondedansjes. Nou ja, lang verhaal kort, ze kreeg die baan die ze graag wilde.

Een tijd daarna, had ik dringend werk nodig en bedacht ik mij dat ik dan wel hetzelfde kon doen. Ik had mijn CV staan op een website voor freelancers en wat voor soort werk ik zocht, maar er was geen aanbod. Ik had me ook aangemeld bij een aantal detacheringsbureaus maar die hadden ook niks. Het zag er somber uit. Mijn film bestond hieruit dat ik op de vrijdag twee weken verder een opdracht binnen zou hebben. Film gemaakt, afgespeeld en rondedansjes gedaan. Het probleem was dat ik helemaal geen openstaande sollicitaties had. Ik bleef wel regelmatig kijken of er nieuwe opdrachten op die sites kwamen en ik maakte me de eerste week totaal geen zorgen, want het werkte voor V, dus het ging voor mij ook werken. Week twee begon de twijfel af en toe wel toe te slaan, want er waren nog steeds geen opdrachten. Ik belde uiteraard ook de detacheringsbureaus, maar het was een stille tijd. Geen probleem, het was nog geen vrijdag. Op donderdagavond, voor de bewuste vrijdag, zo rond zes uur had ik nog steeds niks, echt helemaal niks. Ik draaide mijn film nog een aantal keren, deed een aantal rondedansjes en zei weer tegen mezelf: “Het werkte voor V, dus het werkt voor jou ook! Het is nog geen vrijdag. Vertrouw op het universum.”

Ik ben toen een online pokertoernooitje gaan spelen om mijn gedachten op iets anders te zetten, om te voorkomen dat ik zou gaan doemdenken. Om 21.00 uur werd ik gebeld door een dame van één van die detacheringsbureau dat een kandidaat die op maandag ergens zou beginnen, had afgebeld. Nu had ze heel dringend iemand anders nodig en of ik nog beschikbaar was en zo ja of ik vrijdagochtend op gesprek kon gaan. Dat kon ik! ’s Avonds heb ik me voorgesteld (een snelle film gemaakt) hoe het gesprek zou gaan en het gesprek verliep precies zo gemakkelijk als ik het me had voorgesteld. Ik kreeg die opdracht en kon gelijk op maandag beginnen. Zonder het voorbeeld van V in gedachte, had ik het niet volgehouden om te blijven vertrouwen dat het universum mij zou leveren wat ik wenste.

Nu zou je denken, dat ik dat vervolgens vaker zou toepassen, maar helaas was dat niet het geval. De nood was niet hoog genoeg en dus greep ik niet naar wat ik zag als een laatste redmiddel. Ik had van die ideeën dat je het universum niet zomaar met van alles moet lastigvallen. Ondertussen ben ik tot het inzicht gekomen, dat het universum het niet ziet als lastigvallen. Je krijgt geleverd op basis van de films die je draait. En het maakt het universum niets uit wanneer je met een nieuwe film komt.

Belangrijke onderdelen/aandachtspunten zijn:

  • Een duidelijk beeld hebben of krijgen van je doel. Je doel wordt steeds duidelijker wanneer je werkt aan je film.
  • De vreugde en het enthousiasme dat je zou voelen op cruciale momenten ook echt te voelen.
  • En blijven vertrouwen. Deze film laat immers je nieuwe werkelijkheid zien en het universum staat achter je! Ik vind het kiezen van een redelijke einddatum handig en het werkt voor mij beter dan geen einddatum. Met einddatum kan ik mij verheugen op dat moment. Zonder einddatum vind ik het moeilijk om te blijven vertrouwen.

Hoe maak je een film

Het maken van de film kan best lastig zijn. Want terwijl je die maakt, gaat een innerlijk stemmetje je vertellen dat het zo gemakkelijk niet is, of gaat andere bezwaren opperen. Zegt het stemmetje bijvoorbeeld dat je dan misschien vastzit aan een bedrijf of werk dat je helemaal niet wilt, verschrikkelijke collega’s zult krijgen en meer van dat soort dingen, dan is verstandig om daar serieus naar te kijken en eventueel je film aan te passen gebaseerd op input van je innerlijke stem.

Soms gaat het maken van de film zo moeilijk, dat ik een keer tegen mijn Lager Zelf heb gezegd dat we de film maken als oefening. Als een leuke fantasie. Dat werkte verrassend goed, want mijn innerlijke stemmetje kwam met positieve inbreng. Bijvoorbeeld dat dit of dat nog leuker zou zijn dan wat ik had bedacht. Zie jezelf als regisseur en maak de best mogelijke film. En vervolgens net zolang in je hoofd draaien (en iedere keer blijdschap voelen) tot je het gevoel hebt dat dit je nieuwe werkelijkheid is.

Ik heb het idee van de film ook gebruikt om over mijn vliegangst heen te komen. Ik wilde heel graag naar een training in Amerika, maar dat vliegen zag ik totaal niet zitten. Ik heb vervolgens een film gemaakt, hoe ik vrolijk in dat vliegtuig zou stappen. Ik stelde me ook voor hoe ik daar gezellig zou zitten met een boek erbij. Zoiets als reizen met de trein. Dat vind ik pure ontspanning. In mijn film voelde ik hoe het vliegtuig keurig opstijgt, geen geschommel, helemaal geen problemen. Dan gaat het vliegtuig netjes recht vliegen en vliegt keurig door en land heel netjes op het vliegveld van aankomst. Er was nog een overstap bij en die heb ik ook gevisualiseerd. Vervolgens heb ik die film afgedraaid en afgedraaid net zolang tot ik werkelijk zin begon te krijgen in mijn vliegreis. Dat werkte fantastisch. De terugreis heb ik ook gevisualiseerd, maar minder grondig. Op de terugweg vlogen we door zware storm (met onweer) en moesten we op een klein vliegveldje landen want de stad van mijn overstap was overbelast met rondcirkelende vliegtuigen die niet konden landen. Ik heb me totaal geen zorgen gemaakt en ik ben van vliegangst af! Al die tijd dat we door die storm vlogen, bleef het vliegtuig recht vliegen. Dat wil zeggen geen geschommel en gedoe. Achteraf gezien vind ik dat nog steeds heel bijzonder.

Je kunt zo’n film ook maken voor bijeenkomsten die meestal vervelend verlopen, voor het kopen of verkopen van een huis, voor het vinden van een huurwoning. Je kunt dan de verrassende ervaring hebben dat je de perfecte huurwoning krijgt aangeboden, terwijl je meestal ergens op een kansloze positie staat. Op een of andere manier sta je ineens derde en nummer 1 en 2 wijzen de woning af. Ik heb dit soort voorvallen allemaal zien gebeuren.

Zo’n film kan dus op allerlei manieren goed werken, maar je moet het wel voor elkaar krijgen om hem te maken. Dat kan heel gemakkelijk gaan, maar soms heeft het tijd nodig. Je hoeft hem ook niet in één keer af te maken. Zie jezelf echt als regisseur en krijg je de film niet in één keer rond, dan is dat ook niet erg. Je kunt er de volgende dag weer aan werken. Pen en papier erbij pakken om je script te schetsen kan ook helpen.

tarotkaarten Keizerin en Keizer werken samen aan succes van de Ster

Voel je voor het maken van zo’n film als De Ster. Jij bent de hoofdrolspeler en ook de regisseur. Zet je innerlijke Keizerin aan het werk voor de ideeën en vraag je innerlijke Keizer om hulp om de film (de visualisatie) te maken en voor je het weet heb je een kaskraker in je hoofd, die je het succes van tarotkaart de Zegewagen brengt en een Oscar waardig is. We manifesteren echt op basis van wat we geloven. Met zo’n nieuwe film kun je het verhaal in je hoofd veranderen.

Rider Waite Tarotkaart De Duivel

Een nieuwe film maken kan verduveld moeilijk zijn. Alleen die verwijzing naar ‘verduveld’ zegt al genoeg. Tarotkaart De Duivel geeft aan dat we vastzitten aan ideeën en die moeilijk kunnen loslaten. Vaak is dit omdat we die ideeën aanzien voor werkelijkheid, voor de waarheid. En omdat het waarheid is, denken we dat het niet te veranderen is. Je blijft dan je huidige film draaien. En waarom zou je dat doen, als je een nieuwe kunt maken?

Oefen het inzetten van een film voor manifestatie op ‘kleine gebeurtenissen.’ Hierdoor wen je aan het proces en neemt je vertrouwen toe dat dit werkt.

Niet doen!

Voor relaties is er een belangrijk aandachtspunt! Maak geen film waarin je een relatie voor je ziet met een specifiek persoon. En al helemaal niet als die persoon al een relatie heeft!  Dit is een absolute no-no! Gewoon niet doen. Hetzelfde geldt voor het ‘afpakken’ van een baan van iemand anders. Ook al kun je die functie waarschijnlijk beter uitoefenen dan de huidige functionaris, gewoon niet doen. Het is vragen om moeilijkheden.

Mag je dan een film maken waarin die ander een partner of functie vindt die beter bij hem of haar past, zodat de man/vrouw of functie van je dromen vrijkomt? Nee, dat mag ook niet. Je kunt dat niet beoordelen. Laat dat aan het universum over.

Soms kun je de neiging hebben om iemand te willen veranderen. Ook niet doen!

Wel doen!

Probeer het eens om je verhaal te veranderen door een nieuw verhaal, een nieuwe film te bedenken! En als je vragen hebt, laat het me weten via het contact formulier op deze site.


Wellicht ook interessant voor jou


Tarotcursussen van Tarot Stap voor Stap

Meer tarotcursussen, workshops en tarotconsult kun je vinden in de Tarot Shop.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00