Tarotlegging met drie tarotkaarten

Kaart leggen met drie tarotkaarten voor snel antwoord op iedere vraag

De ‘drie-kaartenlegging’ is een betrekkelijk eenvoudig en toch doeltreffend legpatroon. Hoewel slechts drie tarotkaarten worden gebruikt, kan dit tarotlegpatroon toch veel informatie kan geven. Zelf gebruik ik het heel vaak. Het is compact, compleet, snel te lezen en je verzandt niet in een berg aan informatie. Dit legpatroon is geschikt voor alle vragen.

Hoe werkt het?

Je trekt drie kaarten en legt deze uit van links naar rechts, volgens onderstaand schema.

Tarot leggen drie tarotkaarten verleden heden toekomst

De meest linkse kaart zegt iets over het verleden, de middelste kaart over het heden en de meest rechtse verwijst naar de toekomst.

Je kunt ook andere betekenissen aan de posities geven. De linker kaart kan bijvoorbeeld aangeven waar het probleem uit voortkomt. De middelste kaart kan aangeven wat de beste weg is om tot een oplossing te komen en de tarotkaart aan de rechterkant kan de te verwachten situatie, die uit die handelswijze voortvloeit, weergeven.

kaart leggen beste weg drie tarotkaarten

Voorbeeld Tarotconsult met drie kaarten

Mieke wil een kort consult en heeft als vraag: “Hoe gaat de relatie met mijn nieuwe vriend zich ontwikkelen?”
Omdat Mieke een kort consult wil, besluit ik om het drie kaarten legpatroon te gebruiken.

Mieke trekt drie kaarten: Het Rad van Fortuin, De Magiër en Matigheid

vb 3 tarotkaarten consult

Wat als eerste opvalt is dat we hier drie kaarten uit de Grote Arcana hebben liggen. De vraag is dus werkelijk belangrijk voor Mieke en het lijkt erop dat er op kosmisch niveau van alles gebeurt met betrekking tot haar vraag.

Betekenissen

  • Het Rad van Fortuin: “Het lot” neemt een gunstige wending. Vaak een aanwijzing om zelf eens stappen te gaan ondernemen om je lot te verbeteren.
  • De Magiër: Wil laten zien wie hij is, wat hij kan. Wil gezien worden als individu en bewondering oogsten door wat hij zelf tot stand heeft gebracht. Ego, zelfbewustzijn.
  • Matigheid: De helende engel; geef de situatie Reiki. Breng de energiestroom weer op gang en je zult vooruitgang ervaren. Wees matig, zoek de middenweg, overdrijf niet.

Uitleg

  • Uit het Rad van Fortuin zou je kunnen aflezen dat Mieke zelf stappen heeft genomen om haar lot te verbeteren. Dit klopt ook omdat Mieke via datingsites serieus op zoek is gegaan naar een man.
  • Uit de Magiër kunnen we opmaken dat de relatie nog verkeerd in het stadium van ‘indruk maken op elkaar’. Het is allemaal nog heel pril en nieuw. Het is mogelijk dat Mieke af en toe een beetje moe wordt van het ‘bewonderen’ van haar nieuwe vriend. Aan de andere kant kan deze kaart er ook op wijzen dat zij precies hetzelfde doet.
  • Matigheid laat zien dat de relatie vanzelf in een rustiger vaarwater komt en omdat matigheid een kaart is van balans is de kans groot dat de relatie zal uitgroeien tot een relatie waarin beide partners zich goed voelen.

Professioneel Tarot Advies?

Heb je liever een degelijk en accuraat tarotconsult met de interpretatie van de tarotkaarten toegespitst op jouw vraag en situatie? Dan kan dat ook. Ik bied verschillende e-mail tarotconsulten aan.

Populaire e-mail Tarotconsulten

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00