Levensdoel stap 8 – Dit kan ik!

Mijn prestaties

tarotkaart de sterSchrijf 100 dingen op (meer mag, minder niet) die je gepresteerd/geleerd hebt in je leven. Je mag hier ook opzetten:

  1. Leren lopen
  2. Leren praten
  3. Eitje bakken
  4. Appeltaart bakken volgens recept van mijn oma
  5. Zwemdiploma A
  6. Zwemdiploma B

Deze oefening sluit aan bij stap 1 (terugblikken) en stap 3 (unieke talenten). Het is heel goed mogelijk dat door het maken van deze lijst er een talent naar boven komt dat te maken heeft met je levensdoel. Daarnaast geeft deze oefening je een goed gevoel wanneer je ziet hoeveel je eigenlijk al hebt gepresteerd!

Tarot

Met de tarot kun je kijken welk talent en welke eigenschappen rechtstreeks te maken hebben met je levensdoel. Je kunt bijvoorbeeld één tarotkaart trekken om te kijken welk talent nauw verband houdt met je levensdoel of je kunt een drie-kaarten-legging doen waarbij je eerst je spel splits in grote arcana, kleine arcana en hofkaarten. Uit de grote arcana trek je een tarotkaart die duit op je levensdoel. Uit de kleine arcana trek je een kaart die duidt op een talent en uit de hofkaarten een kaart die duidt op eigenschappen. Je kunt de kaarten gemakkelijk online trekken bij de Tarot Splitlezing. Dan hoef je niet zelf te gaan splitsen.

Voorbeeld 14/4/19

Voor mezelf heb ik gekozen voor de drie-kaarten-legging met gesplitst tarot deck.

tarotkaarten levensdoel dit kan ik

Dit is echt geweldig. De Zon op levensdoel! Ik dacht eerst dat dit een verwijzing was naar de tarotlegging die ik had gedaan bij stap 5 “blij met”, en dat klopte wel, maar ik herinnerde me ineens een heel ander doel! Dat doel heeft wel met tarot te maken, maar staat nog in de kinderschoenen en ik had last van de beperkende overtuiging dat ik het zo druk had. Zo druk dus, dat ik dat doel al min of meer vergeten was.

De Koning van Kelken duidt op een talent. Het talent niet-kopje-onder-te-gaan in de woelige baren van het leven; om greep te krijgen en houden op je eigen leven ongeacht wat er van buiten op je afkomt.

En tarotkaart Pentakels 3 duidt op samenwerking en het ontwikkelen van je vaardigheden. Dat heeft allemaal met mijn zonnige doel te maken, hoe je de tarot kunt inzetten om je geluksgevoel te verhogen en je wensen te manifesteren. Hier en daar staan er al stukjes van op mijn site, maar het is nog lang niet compleet en ik wil er ook een mooi samenhangend en bruikbaar geheel van maken.

Voorbeelden van tips om vrij en blij door het leven te gaan:

>> Stap 9 – Mijn ideale leven

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00