Levensdoel, Voorbereiding – Meditatie

Stap 0 – Meditatie

tarotkaart kelken 4, meditatieVoordat je aan de stappen begint, is het nuttig om eerst te mediteren. Hierdoor maak je je hoofd leeg en wordt het makkelijker om je intuïtieve stem te horen. Je maakt als het ware ruimte voor je creatieve, intuïtieve zelf.

Onderstaande meditatie vind ik zelf erg prettig om te doen en ik heb ook het idee dat ik door deze meditatie makkelijker contact maak met mijn innerlijke bron.

Je hoeft niet in meditatiezit te gaan zitten. Je kunt ook gewoon op de grond zitten of op een stoel. Zorg ervoor dat je lekker zit, ontspannen, maar wel met rechte rug.

Richt nu je aandacht op je ademhaling. Wanneer je inademt zet je buik uit als een ballonnetje en je houdt je borstkast zo stil mogelijk. Wanneer je uitademt wordt je buik weer plat en je borstkast beweegt niet. Misschien kun je dit direct, misschien duurt het even. Je ademhaling moet fluweel zacht zijn en niet hoorbaar. Hierdoor ontstaat een enorme rust.

Je inademing moet even lang zijn als je uitademing.

Wanneer je dit onder de knie hebt is de volgende stap om je aandacht te centreren in het midden van je hersenen.

Centreren

Creëer een kamer in het midden van je hoofd waarvan het plafond niet hoger mag zijn dan je wenkbrauwen. In dit kamertje, dat je mag inrichten zoals je zelf wilt, kun je een bankje of stoel zetten achter je ogen, zodat je door je ogen lekker naar buiten kunt kijken. Als je je aandacht naar deze plek trekt en je kijkt door je ogen dan zie je vaak je oogwimpers of een stukje van je neus of de bovenkant van je wangen. Dit is een teken dat je goed gecentreerd bent in je hoofd en in je lichaam aanwezig bent. Goed gecentreerd zijn is heel belangrijk voor de rest van de oefening.

Wanneer je aandacht gericht is op je ademhaling en je bent gecentreerd in je hoofd, gaan we dit nog een stapje uitbreiden, door je aandacht tegelijkertijd te richten op je hara. Je hara bevindt zich binnenin je onderbuik ongeveer twee vingerbreedtes onder je navel. In het beginzal het wat lastig zijn om alles tegelijk te doen, maar het voordeel is dat je geen tijd hebt om te denken.

Alternatief – Mandela staren

Wanneer je geen zin hebt in mediteren of daar geen tijd voor hebt, kun je ook 1 minuut staren naar het middelpunt van de onderstaande mandela om je intuitieve kant te stimuleren.

mandela

 

Hoe werkt het?

Je kijkt ongeveer 1 minuut onafgebroken naar het middelpunt van de mandela. Je voelt dan vaak dat je ineens een verschuiving krijgt waarbij je linkeroog dominant voelt. Dat wil zeggen dat er een verschuiving is opgetreden waarbij je rechter hersenhelft (je intuïtieve hersenhelft) dominant is geworden.

Wanneer die verschuiving heeft plaatsgevonden, start je met de oefeningen.

>> Stap 1 – terugblikken

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00