Levensdoel stap 5 – blij met

Gelukkig met …

tarotkaart de zonKijk naar je huidige leven en de elementen waar je helemaal blij mee bent. Maak een lijst.

Niet: “Ik ben wel tevreden over mijn uiterlijk, gezien mijn leeftijd.” En ook niet: “Gezien mijn opleidingsniveau is dit de beste baan die ik kan krijgen, dus daar neem ik maar genoegen mee.” Dat komt niet overeen met ‘helemaal blij met’.

Voorbeeldlijst

  • Mijn huis is helemaal geweldig. Of als dat teveel van het goede is, maar je bent wel helemaal tevreden over je woonkamer dan zet je je woonkamer op je lijst.
  • Mijn werk is top. Ik ga iedere dag zingend naar mijn werk.
  • Ik heb een geweldige partner die mij op handen draagt en waar ik veel van houd.

Tarot

Schud je tarotspel heel goed en zoek dan De Zon op in je spel. De Zon symboliseert ‘helemaal blij met …” Kijk welke twee tarotkaarten aan weerszijde van De Zon zitten. Dus één links en één rechts. Die twee kaarten kunnen nadere informatie geven over waar je helemaal blij mee bent.

Voorbeeld van 14 april 2019 voor mezelf:

tarotkaarten levensdoel blij met

Links van De Zon ligt de Hogepriester. Ik vind dit een passende kaart omdat die aansluit bij wat ik het liefste doe en dat is schrijven (lesgeven) over tarot. Rechts ligt de Staven Drie die aangeeft dat ik onderzoek en gegevens verzamelen op het gebied van tarot ook helemaal geweldig vind.

Waarom ligt de Hogepriester links en de Staven 3 rechts? Ik denk dat dit erop duidt dat ik nog lang niet klaar ben met onderzoeken en dus met schrijven. Er is nog zoveel waar ik naar wil kijken. Ik wil bijvoorbeeld nog veel meer schrijven over de geschiedenis van Tarot en een handleiding maken voor de Tarot van Marseille, maar ook de Lenormand kaarten boeien mij.

Kan ik ‘tarot’ in de kaarten ‘zien’? Nee, dat is een invulling die ik geef en dat is niet verstandig! Tarot is mijn hoofdonderwerp, dus daar denk ik als eerste aan. Als ik die invulling weglaat, dan realiseer ik me dat ik niet alleen over tarot schrijf, maar ook over andere dingen. Daar doe ik ook onderzoek voor. Voor mij is dat puur genieten.

Ik benoem dat hier van die invulling, omdat het een valkuil is waar we gemakkelijk invallen. Het is een goed idee om na het interpreteren van je kaarten altijd even te kijken of je ergens een invulling aan hebt gegeven gebaseerd op je kennis en niet op de kaarten. Want daardoor verminder je misschien de kracht van je lezing.

>> Stap 6 – Niet blij met …

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00