Levensdoel stap 11- vraag het je jongere zelf!

Je ‘achtjarige zelf’ weet wat je wilt!

kelken 6 tarotkaartVoer deze oefening pas een week na voltooiing van stap 10 uit. Niet eerder!

De meeste mensen wisten nog wat ze wilden met hun leven toen ze een jaar of 8 waren.

Onderstaande visualisatie is bedoeld om contact te maken met je ‘achtjarige zelf’ en er achter te komen welke verwachtingen of wensen je toen koesterde.

Visualisatie: Ontmoeting met je ‘Jongere Zelf’

Deze visualisatie is ook opgenomen als mp3 en je kunt die hier afluisteren:

mp3: Vraag het je jongere zelf

Er zetten ruime pauzes in deze visualisatie, zodat je goed de tijd hebt om alles te visualiseren, te voelen, te ruiken enz. De visualisatie loopt aan het einde 10 minuten door om je rustig de tijd te geven met je kleine wijsneus een gesprek te voeren. Wanneer je uitgesproken bent, kun je zelf de visualisatie beëindigen door innig afscheid te nemen van je jongere zelf en weer terug te komen in het hier en nu. Tel van 1 tot 5 en bij iedere tel kom je meer in het heden en bij 5 ben je weer helemaal terug. Schrijf vervolgens je ervaringen direct op, zodat je ze niet vergeet.

De Visualisatie – uitgeschreven

Ga ontspannen op je stoel zitten, sluit je ogen en richt je aandacht op je ademhaling. Probeer niets aan je ademhaling te veranderen, maar ‘kijk’ er gewoon naar. Voel hoe je inademt en uitademt. Richt je aandacht op het ritme van je ademhaling.

Richt dan je aandacht op je voeten. Krom je tenen en houd de spanning even vast …en …..ontspan.

Duw je hielen tegen de grond en voel de spanning in je kuiten. Houd die spanning even vast… en……ontspan.

Duw je knieën naar voren en voel de spanning in je bovenbenen. Houd die spanning even vast en ontspan

Voel je billen op de zitting. Span je billen, houd vast en ontspan

Span je buikspieren….houd die spanning even vast….. en …..ontspan. Strek je rug……houd vast ….. en…..ontspan

Dus je schouders naar achter, hou vast en ontspan

Strek je nek, hou vast en ontspan.

Trek een brede grijs, hou vast en ontspan.

Laat je mondhoeken lekker ontspannen hangen en voel de spanning uit je wangen zakken.

Ga dan met je aandacht naar je voorhoofd, strek je voorhoofd…… en ontspan.

Haal dan nog een keer lekker diep en ontspannen adem en stel je voor dat je in de tuin staat van een groot landhuis. Kijk eens om je heen. Wat zie je in de tuin? Zie je bomen, bloemen, fonteinen, beelden? Loop even rond om alles goed in je op te nemen. Voel de grond onder je voeten, de lucht tegen je huid. Hoe ruikt het daar? Is de lucht lekker fris? Kun je de bloemen ruiken? Als je daar zin in hebt, kun je de lucht diep inademen.

Loop nu het landhuis binnen. Je staat in een grote ontvangsthal. Neem de sfeer in je op. Kijk naar de muren, ramen, vloer en plafond. Op deze ontvangsthal komen allemaal deuren uit en op een van de deuren hangt een bordje waarop bibliotheek staat. Daar zit je Jongere Zelf die graag met je wil spreken over je levensdoel. Klop op de deur van de bibliotheek en doe de deur langzaam open. Begroet je Jongere Zelf. Omarm je jongere zelf en geef hem/haar een knuffel. Zeg dat je heel blij bent dat zij/hij er voor je is en jou wil helpen je levensdoel te herinneren.

Vraag je Jongere Zelf waar hij/zij met je wil gaan zitten. Dit kan in de bibliotheek zijn, maar ook buiten op het terras of in de tuin. Maak het jullie gemakkelijk, neem er een glaasje ranja bij en ga dan in gesprek met je jongere zelf. Vraag niet alleen je Jongere Zelf wat hij/zij nog weet dat jij vergeten bent, maar vraag ook of je Jongere Zelf nog iets van jou, het Oudere/Huidige Zelf, wil horen. Succes.

Samenvatting

Wat was het levensdoel van je Jongere Zelf? Komt dat wat je tijdens deze visualisatie hebt ontdekt overeen met wat je hebt ontdekt uit de voorgaande stappen?

Tarot

Heb je het gevoel dat er nog meer is, dan kun je kijken (na goed schudden van je tarotspel) welke tarotkaarten aan weerszijde van de tarotkaart Kelken 6 zitten.

>> Stap 12 – Subdoelen

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00