Levensdoel stap 3 – unieke talenten

Wat zijn je unieke talenten?

Tarotkaart MagiërOm je unieke talent te vinden en van daaruit te kijken welk werk daarbij past, stelt Talane Miedaner in haar boek “Coach jezelf naar succes” voor dat je de volgende vragen voorlegt aan familie, kennissen, vrienden, collega’s:

  • Wat vind je mijn sterkste punt/eigenschap?
  • Wat is mijn zwakste punt? Deze vraag is optioneel. Als je denkt dit niet aan te kunnen, stel je die vraag niet. Anderzijds, ga ervoor. Zet erbij: Graag zo liefdevol mogelijk verwoorden.
  • Wat zie je als mijn unieke talent? Wat doe ik (ogenschijnlijk) moeiteloos?
  • Als ik op het omslag van een tijdschrift zou staan, wat voor tijdschrift zou dat dan zijn en waar zou het bijbehorende verhaal dan over gaan?
  • Wanneer komt mijn speciale gave of unieke talent het duidelijkst naar voren?

Samenvatten

Wanneer je de antwoorden hebt verzameld, kijk dan of je die kunt verbinden met je onderzoeksuitkomsten uit stappen 1 en 2.

Tarot

Nadat je deze stap hebt gedaan, kun je bijvoorbeeld met de tarot nog een slag dieper gaan, door op de vraag ‘wat zijn mijn unieke talenten?’ een Keltisch Kruis te leggen.

Tevens kun je op de afzonderlijke vragen één of drie tarotkaarten trekken. Als je dit wilt doen, zou ik dat voorafgaand aan het Keltisch Kruis doen. Ik vind het Keltisch Kruis namelijke uitermate geschikt om alle gegevens samen te vatten.

Tip voor het lezen van tarotkaarten als talenten

Het valt niet altijd mee om talenten te herkennen in tarotkaarten en dat heeft ook te maken met de bewoording ‘unieke talenten’ van dit deel van het onderzoek om je levensdoel te ontdekken. Bij unieke talenten denken we vaak aan grootse talenten als een virtuoos talent om prachtig piano te kunnen spelen, muziek te componeren, te stralen als ster als een Madonna, Cher, Beyoncé of Freddie Mercury. We denken aan schrijftalenten, grote kunstschilders, acteurs en actrices, topsporters enz.

Eén van mijn talenten is goed kunnen samenvatten. Ik ben ook goed in het doen van onderzoek en de resultaten daarvan presenteren in een overzichtelijke vorm. Ik heb die talenten in eerste instantie niet ‘herkent’ als talenten omdat ik me blind staarde op ‘grootse talenten’. Maar mijn ‘talenten’ komen mij goed van pas bij het leren en schrijven over tarot. En dat is wat ik het liefste doe.

Je kunt op internet overzichten vinden van talenten die je als voorbeeld of uitgangspunt kunt gebruiken. Een andere manier is om het woord talent te vervangen door ‘vaardigheid.’ Waar ben je van nature goed in? Wat doe je graag?

tarotkaarten levensdoel stap3
Pentakels 8, Pentakels Page, Staven 3

Als ik kijk naar mijn talenten dan zie ik bijvoorbeeld mijn aandacht langdurig kunnen richten in de Pentakels Acht. Dit komt mij goed van pas bij onderzoek. Onderzoek en gegevens verzamelen zie ik gemakkelijk terug in Pentakels Page en Staven Drie.

Kortom, denk in vaardigheden! Je hebt die niet voor niets.

Mijn levensdoel is niet haalbaar want ik heb er geen talent voor

Naast vaardigheden die ons komen aanwaaien, hebben veel mensen (ik ook) last van gedachten dat we iets niet kunnen. Vaak zijn dat vaardigheden die je wel kunt leren.

tarot levensdoel pentakels 5 en staven5
Pentakels 5, Staven 5

Om te kunnen schrijven over tarot heb ik mijn angst om uitgelachen te worden (angst voor afwijzing/faalangst, Pentakels Vijf), moeten overwinnen en moest ik leren spellen. Op leren spellen had ik enorme weerstand (Staven Vijf). Maar ik word er zo zoetjes aan steeds beter in. Ik weet nu bijvoorbeeld dat ‘ik wordt’ fout is. Weerstand kan een waardevolle aanwijzing zijn. Je kunt dat in gedachten houden wanneer je, met name je zwakke punten onderzoekt.

>> Stap 4 – Vooruitblikken

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00