levensdoel stap 3 – unieke talenten

Wat zijn je unieke talenten?

Tarotkaart MagiërOm je unieke talent te vinden en van daaruit te kijken welk werk daarbij past, stelt Talane Miedaner in haar boek “Coach jezelf naar succes” voor dat je de volgende vragen voorlegt aan familie, kennissen, vrienden, collega’s:

  • Wat vind je mijn sterkste punt/eigenschap?
  • Wat is mijn zwakste punt? Deze vraag is optioneel. Als je denkt dit niet aan te kunnen, stel je die vraag niet. Anderzijds, ga ervoor. Zet erbij: Graag zo liefdevol mogelijk verwoorden.
  • Wat zie je als mijn unieke talent? Wat doe ik (ogenschijnlijk) moeiteloos?
  • Als ik op het omslag van een tijdschrift zou staan, wat voor tijdschrift zou dat dan zijn en waar zou het bijbehorende verhaal dan over gaan?
  • Wanneer komt mijn speciale gave of unieke talent het duidelijkst naar voren?

Samenvatten

Wanneer je de antwoorden hebt verzameld, kijk dan of je die kunt verbinden met je onderzoeksuitkomsten uit stappen 1 en 2.

Tarot

Nadat je deze stap hebt gedaan, kun je bijvoorbeeld met de tarot nog een slag dieper gaan, door op de vraag ‘wat zijn mijn unieke talenten?’ een Keltisch Kruis te leggen.

Tevens kun je op de afzonderlijke vragen één of drie tarotkaarten trekken. Als je dit wilt doen, zou ik dat voor het Keltisch Kruis doen. Ik vind het Keltisch Kruis namelijke uitermate geschikt om alle gegevens samen te vatten.

>> Stap 4 – Vooruitblikken