Levensdoel stap 4 – vooruitblikken

Vooruitkijken

tarotkaart gerechtigheid
Rider Waite Tarot

Hoe ziet je leven eruit over 5 jaar gebaseerd op je verleden en je ontwikkeling tot nu toe, wanneer je doorgaat op de ingeslagen weg, dus zonder drastische veranderingen aan te brengen? Stel een eerlijke prognose op.

Kijk hierbij naar je thuissituatie. Je werk. Vrije tijd. Gezondheid. Woonomstandigheden. Sociale activiteiten. Vriendenkring. Welke grote aankopen verwacht je te doen? Welke nieuwe vaardigheden verwacht je te leren. Schrijf dit zo gedetailleerd mogelijk op.

Voorbeeld: Ik spreek belabberd Frans en ergens, diep van binnen voel ik het verlangen om die taal onder de knie te krijgen. Dat heb ik al járen. Toch hoef ik echt niet op te schrijven dat ik Frans leer spreken in de komende vijf jaar wanneer ik doorga op de ingeslagen weg, want gebaseerd op het verleden, heb ik daar nog nooit meer aan gedaan dan het boekje “Leer Frans in 3 maanden” aan te schaffen. Het ligt meer voor de hand dat ik mij inschrijf voor Esoterische Wetenschappen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Uitkomst: Beschrijf hoe een willekeurige week eruit ziet over 5 jaar. Terwijl je naar je toekomstige zelf en toekomstige leven keek, wat kwam er bij je op dat je nu toch echt moet veranderen? Waar ben je tevreden over? Waarmee helemaal niet? En echt even opschrijven, want de ervaring leert dat we ook belangrijke inzichten, heel snel kunnen vergeten.

Tarot

Je kunt op je opgestelde prognose ook nog een aantal tarotkaarten trekken. Bijvoorbeeld: Is dit een realistische prognose? Wat kan of moet ik hieraan toevoegen? Heb ik iets over het hoofd gezien? Je kunt ook een Keltisch Kruis leggen op de situatie over 5 jaar, gebaseerd op het huidige moment. Of nog mooier: een Astrologische tarotlegging!

>> Stap 5 – Blij met …

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00