levensdoel stap 6 – niet blij met

Ontevreden over …

tarotkaart pentakels 7Kijk nu naar je huidige leven en de elementen waar je niet tevreden over bent.

Maak een lijst, een uitgebreide lijst, een complete lijst. Denk hierbij ook een kleine ergernissen zoals die knoop die je moet aanzetten, of die zoom die los is geraakt en dingen die je tolereert omdat je niet ziet hoe je ze kunt oplossen.

Voorbeeldlijst

Ik ben niet tevreden over:

  • De keuken, die moet nodig schoongemaakt worden
  • Mijn omvang. Ik ben te dik
  • Mijn financiële situatie
  • De tuin, die staat vol onkruid
  • De zoom hangt uit mijn nette zwarte broek

In ergernissen gaat een hoop energie zitten omdat ze op de een of andere manier altijd in je achterhoofd aanwezig zijn. Daarom helpt het om ze op te schrijven, dan is het uit je hoofd. Bovendien kunnen het aanwijzingen zijn voor wat je wel wilt in je leven.

Daarnaast is het een goed idee om tijd vrij te maken om de grote en kleine ergernissen weg te werken. Het liefst dagelijks, maar zeker 2 keer in de week. Hierdoor neemt je energieniveau toe en daarnaast komt er een organisch proces opgang waardoor je meer kansen op je pad zult bemerken die je helpen om wat je werkelijk wilt ook daadwerkelijk te bereiken. Ik weet niet hoe dit werkt, maar het is volgens mij gerelateerd aan het Bijbelse “God helpt hen die zichzelf helpen”.

Tarot

Om te bekijken of te ontdekken welke ergernis je het meeste energie kost, kun je kijken welke tarotkaarten aan weerszijde van Pentakels 7 liggen. Door die punten als eerste op te lossen, kan enorm veel energie vrij komen, wat weer helpt om alle andere ergernissen aan te pakken.

Voorbeeld 14 april 2019 voor mezelf

Na het trekken van mijn tarotkaarten, beken ik graag dat ik dit helemaal geen leuke oefening vind. Ik voel me ontzettend door de Tarot op mijn vingers getikt.

tarotkaarten levensdoel ergernissen

Links van de Pentakels 7 ligt de Kluizenaar. Dit is een tarotkaart die aangeeft dat ik al ver gekomen ben, een lange weg heb afgelegd, en nu even een pas op de plaats nodig heb, om te kijken hoe ik verder wil gaan. Dat heb ik al gedaan. Ik ben namelijk niet tevreden over mijn voortgang, want heel mooi aansluit bij Pentakels 7, en ik ben tot de conclusie gekomen dat efficiënter werken noodzakelijk is.

Tarotkaart Pentakels 4 duidt voor mij op bij mezelf blijven, me niet laten afleiden. Goede gewoonten aanleren kan daarbij helpen, want dan hoef ik niet zo’n moeite te doen om door zelfdiscipline mijn doelen te behalen. Het andere waar Pentakels 4 mij op wijst is lanterfanten, een beetje niets doen, terwijl ik stevig aan zaken vasthoud die mij niet dienen. Ongezonde gewoonten bijvoorbeeld. Ik zou mijn kennis (Kluizenaar) veel sneller en vaker kunnen inzetten om beperkende overtuigingen te veranderen in meewerkende overtuigingen, maar ik heb daar weerstand op. Dat is dus punt 1 om me op te richten: het overwinnen van die weerstand.

>> Stap 7 – Omkeren

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00