levensdoel stap 6 – niet blij met

Ontevreden over …

tarotkaart pentakels 7Kijk nu naar je huidige leven en de elementen waar je niet tevreden over bent.

Maak een lijst, een uitgebreide lijst, een complete lijst. Denk hierbij ook een kleine ergernissen zoals die knoop die je moet aanzetten, of die zoom die los is geraakt en dingen die je tolereert omdat je niet ziet hoe je ze kunt oplossen.

Voorbeeldlijst

Ik ben niet tevreden over:

  • De keuken, die moet nodig schoongemaakt worden
  • Mijn omvang. Ik ben te dik
  • Mijn financiële situatie
  • De tuin, die staat vol onkruid
  • De zoom hangt uit mijn nette zwarte broek

In ergernissen gaat een hoop energie zitten omdat ze op de een of andere manier altijd in je achterhoofd aanwezig zijn. Daarom helpt het om ze op te schrijven, dan is het uit je hoofd. Bovendien kunnen het aanwijzingen zijn voor wat je wel wilt in je leven.

Daarnaast is het een goed idee om tijd vrij te maken om de grote en kleine ergernissen weg te werken. Het liefst dagelijks, maar zeker 2 keer in de week. Hierdoor neemt je energieniveau toe en daarnaast komt er een organisch proces opgang waardoor je meer kansen op je pad zult bemerken die je helpen om wat je werkelijk wilt ook daadwerkelijk te bereiken. Ik weet niet hoe dit werkt, maar het is volgens mij gerelateerd aan het Bijbelse “God helpt hen die zichzelf helpen”.

Tarot

Om te bekijken wat de ergernispost is die je het meeste energie kost, kun je kijken welke kaarten aan weerzijde van Pentakels 7 liggen. Door die punten als eerste op te lossen, kan enorm veel energie vrij komen wat weer helpt om alle andere ergernissen aan te pakken.

>> Stap 7 – Omkeren