Volle Maan – 3 kaarten tarotlegging

Volle Maan energie – vaak een energetisch steuntje in de rug

In dit blog bericht kun je lezen hoe je met een eenvoudige drie-kaarten tarotlegging kunt kijken wat een bepaalde volle maan voor je betekent. Hieronder kun je mijn voorbeelden vinden voor de volle maan van 4 november 2017 en de blauwe maan van 31 oktober 2020.

Voorbeeld Volle Maan van 4 november 2017

Vier november 2017 is het weer volle maan. De invloed was al vooraf merkbaar. Omdat ik het zo goed kon merken, heb ik (op 3 november) een eenvoudige kaartlegging gedaan op de invloed, betekenis en uitwerking van deze volle maan op mezelf. Je bent van harte welkom om die legging ook te proberen.

De kern is in feite de middelste kaart die de betekenis aangeeft. Hier heb ik tarotkaart Pentakels Acht en dat klopt als een bus. Ik ben zo heerlijk geroutineerd en aan een stuk door aan het werk.

Op Invloed (links van de kern) heb ik tarotkaart Kelken Tien. Ik zie hierin dat het gezin een belangrijke invloed is. Maar ook het omarmen van wat je hebt en het ervaren van (aansturen op) harmonie. Ik ben veel strakker in wat ik wel doe en niet doe, waarbij heel veel wat in mijn ogen onzin is, door mij gewoon wordt afgekapt en dat brengt mij ook direct bij de kaart van de uitwerking: Tarotkaart Zwaarden Aas!

Zwaarden Aas duidt op knopen doorhakken en onzin weghakken. Precies wat ik probeer te doen en wel wat hulp bij kan gebruiken. Dat energetische steuntje in de rug van deze volle maan komt mij dus goed van pas.

Volle Maan op Halloween, 31 oktober 2020

Het blanco tarotlegpatroon hireboven kun je gebruiken voor de vraag “Wat betekent deze volle maan op Halloween voor mij?” Maar je kunt dit legpatroon ook toevoegen aan je Halloween legpatronen om de vraag “Wat betekent deze Halloween voor mij?” te onderzoeken.

Voorbeeld Tarotlegging Volle Maan op Halloween

Ik trok, zoals je kunt zien, de tarotkaarten de Zon, Matigheid en De Ridder van Zwaarden.

Matigheid duidt voor mij op mijn Huna beoefening waarbij alles draait om de balans herstellen wanneer en waar dat nodig is. Door de magische stroom energie die de engel van de ene beker in de andere laat stromen, denk ik bij deze kaart ook altijd aan Reiki. Onlangs ben ik ook weer begonnen met het geven van Reiki aan verschillende mensen en aan situaties.

De Zon is van invloed op de betekenis. Tarotkaart De Zon duidt voor mij op warmte, geborgenheid en het vertrouwen dat de universele intelligentie mij steunt. Dit gevoel heb ik heel sterk. Meer hierover kun je lezen in mijn verslag van de Koning van Zwaarden als tarot dagkaart. De Zon doet mij ook denken aan positief in het leven staan. Een positieve houding draagt bij aan het vrijkomen van gezonde, helende stofjes in je lichaam, wat weer mooi aansluit bij Matigheid.

Een andere gedachten die bij me opkomt, is bijvoorbeeld de trend die we nu zien van minder consumeren, wat aansluit bij de betekenis van ‘zo gelukkig zijn als een kind’ van tarotkaart De Zon, maar ook bij Matigheid in de zin van matiging.

De Zon en Matigheid duiden voor mij ook op het effect dat het beoefenen van Tarot heeft op mijn gevoel van blijdschap en welzijn. Het beoefen van tarot heeft mij al veel gebracht en brengt mij nog steeds veel. Dit wil ik delen via de blogberichten op Tarot Stap voor Stap.

De Ridder van Zwaarden duidt erop dat ik me hier volledig op stort. En dat klopt ook. Bijvoorbeeld het plan van het onderzoeken wat dagkaarten trekken voor mij betekent en daar verslag van doen. Het was een opwelling en ik heb daar gehoor aan gegeven, maar van te voren niet zo heel goed over nagedacht. Dat is maar goed ook, anders had ik het als te tijdrovend op de lange baan geschoven. Het is veel meer werk dan ik had verwacht, maar het levert mij persoonlijk ook veel meer op dan ik had verwacht! Soms kan die onbezonnenheid van de Ridder van Zwaarden goed uitpakken.

Deze combinatie van tarotkaarten duidt wellicht ook op mijn verhuizing naar Italië. Ik heb het sterke gevoel dat ik dat moest doen omdat het goed is voor mijn gezondheid.

Ik ben tevreden over deze kaarten en hoewel het hier non-stop lijkt te regenen, zie ik de toekomst zonnig in.

Meer volle maan Tarotlegpatronen

Voor een uitgebreidere volle maan legging kun je het Volle Maan legpatroon geïnspireerd op tarotkaart De Maan gebruiken.

Wellicht is het artikel over de blauwe maan van 2019 ook interessant voor jou.

Of het artikel met de Matigheid Harmonie legging (ontworpen door Felice en gebaseerd op tarotkaart Matigheid) dat ik gedaan heb voor de volle maan van 8 april 2020.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00