Tarot dagkaart, blinde kaart, 27 oktober 2020

En mijn dagkaart voor vandaag, 27 oktober 2020, was …… Dat vertel ik straks om de spanning er nog even in te houden.

Op 24 oktober 2020 ben ik begonnen met het trekken van tarot dagkaarten om er vervolgens een korte video over te maken om inzicht te geven in hoe dagkaarten werken en wat je er aan kunt hebben. Ik dacht aan video’s van een minuut. Dat lukt van geen kant.

Dugan witches tarot zwaarden 8
Zwaarden Acht

De eerste tarot dagkaart was Zwaarden Acht en de video is 4.21 minuten lang. Je kunt de video hier bekijken. Wat ik leerde op deze dag was dat ik in een overgangsfase zit door verhuizing van Nederland naar Italië en het is wennen. In een overgangsfase is het niet abnormaal om bij de minste tegenslag direct bij de pakken neer te gaan zitten en dat gevoel te krijgen om het maar op te geven.

zwaarden koning en staven 10 als tarot dagkaarten

De tweede en derde tarot dagkaarten waren de Koning van Zwaarden voor 25 oktober en de Staven Tien voor 26 oktober. Die video kun je hier bekijken.

Dag 4 van Project Tarotdagkaart

Introductie op dag 4 van Project Tarot Dagkaart

Heb je de video van gisteren (die over de Koning van Zwaarden) niet bekeken, dan even een korte introductie. Eergisteren had ik als dagkaart de Koning van Zwaarden en ik kon zijn energie goed voelen. Maar het is mogelijk dat dit zo is, omdat ik die tarotkaart als dagkaart had. Dus ernaar leven en het waarheid maken. Dat idee.  Mijn innerlijke Koning van Zwaarden stelde voor om een kaart te trekken voor vandaag en er vooraf niet naar te kijken, om te bedenken hoe de energie van de dag overeenkwam met de getrokken dagkaart als je het niet vooraf weet. Een soort test dus.

In de ochtend heb ik nog opgeschreven dat ik wel een gevoel had laag in mijn energie te zitten, maar tegelijkertijd had ik ook het gevoel dat het universum, of hoe je die allesomvattende intelligentie wilt noemen, er voor mij is, mij bestaat en helpt. Dat stemde mij enorm dankbaar.

Alles ging lekker tot een uur of drie en ineens had ik geen wifi meer op mijn laptop, maar op de telefoon deed de wifi het nog prima. Dus bedacht ik, dat ik dan maar bedraad zou gaan werken. Maar ook dat herkende mijn laptop niet. Tja, en dan weet ik het niet meer.

De volgende stap is mijn zoon bellen. En dan zegt hij rechtermuis klik hier of linkermuisknop dubbelklikken daar. En dat doe ik dan allemaal braaf en vervolgens zat ik tegen een wit scherm aan te kijken en viel er niets meer te klikken. Computer wilde niet uit, en uiteindelijk toch wel. Drama. Maar het voelde niet als een drama. Ik bleef dat gevoel van vertrouwen houden dat het wel goed zou komen. En uiteindelijk is alles ook weer goed gekomen, maar het duurde wel uren.

Het probleem was een update van onze antivirus. Soms gaat er bij een update iets niet goed. Nou ja, we werden er niet warm of koud van. We deden gewoon ons ding en uiteindelijk was alles weer in orde. 

Tussen al het geklik met rechter- en linkermuisknop door, heb ik toen stiekem wel gekeken welke tarotdagkaart ik had getrokken. De spanning werd te groot, ik moest het weten.

Dugan witches tarot de Toren
De Toren

De Toren? Het voelde niet als een Toren-dag.

dugan witches tarot zwaarden 2
Zwaarden Twee

Het bleek Zwaarden Twee uit de Witches Tarot te zijn.  Daar snapte ik niks van. Pas nu ik het hele verhaal opschrijf begrijp ik het. We hebben dit soort dingen al zo vaak gedaan, en het duurt altijd even maar het komt altijd weer goed. Ondertussen maken we grapjes, nemen we pauze om thee te maken enzovoort. Het is wel vervelend, want ik kan niet verder met mijn werk, maar het is niet het einde van de wereld en gelukkig was mijn laptop niet kapot en was het maar een tijdelijk probleempje.

Vertrouwen

Dat gevoel van er niet warm of koud van worden, past wel bij de Zwaarden Twee uit de Witches Tarot. Want voor mij duidt deze versie van Zwaarden Twee er onder andere op, dat wanneer je dingen vaak genoeg doet, dus oefent, zoals bij een vechtsport, dan hoef je niet meer na te denken, dan kun je blindelings op je gevoel vertrouwen. En ik vertrouwde volledig op het gevoel dat het wel weer goed zou komen.

Zwaarden Twee als test

Ik heb het idee dat Zwaarden Twee en dit voorval me hebben laten zien, dat ik altijd op dit gevoel kan vertrouwen. Dat is nieuw voor mij. Voor mijn gevoel heb ik een mijlpaal bereikt op dit gebied en dat sluit aan bij het idee van Zwaarden Twee als test. Ik vind namelijk dat de afgebeelde dame eruitziet alsof ze een test aan het afleggen is. Kortom, ik ben geslaagd voor deze test en ga dapper door naar het volgende niveau dat zich vanzelf wel zal aandienen en zich zal ontvouwen. Het is jammer dat het universum geen cursusboek levert bij de lessen die we krijgen voorgeschoteld.

Tussentijdse conclusie Tarot dagkaarten project

Dit project van tarot dagkaarten trekken en uitschrijven wat die kaart voor mij betekent, bevalt me uitstekend. Ik leer er onwijs veel van. Ik kan het van harte aanbevelen. Trek een Tarotdagkaart, en schrijf dan op wat je hebt meegemaakt op die dag en hoe die kaart bij die gebeurtenissen past in de zin van energie of als gebeurtenis. Zonder die tarotkaart Zwaarden Twee had ik niet zo duidelijk kunnen benoemen, hoe belangrijk dit eigenlijk onnozele voorval met mijn laptop, voor mij is. De les blijft zo beter hangen. Ik ben geslaagd voor weer een kosmische les!

Vergelijking Zwaarden Twee Witches Tarot met Rider Waite Tarot

Is de betekenis die ik heb gegeven aan de Zwaarden Twee uit de Witches Tarot, ook van toepassing op de Zwaarden Twee uit de Rider Waite Tarot? Voor mijn gevoel niet. Wanneer ik de RW Zwaarden Twee als dagkaart trek, heeft die altijd te maken met twijfel. Vandaar ook dat je bij de beschrijving van de RW Zwaarden Twee zo’n fijne visualisatie kan vinden en een legpatroon speciaal gericht op het doorbreken van twijfel.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00