Tarotkaart Wiel van het Jaar – Green Witch Tarot

10 Wiel van het Jaar – Rad van Fortuin

Deze tiende Grote Arcana tarotkaart toont de seizoenen van het jaar als de sabbatkwartieren van Yule, Ostara, Litha en Mabon, samen met de sabbatkwartieren die plaatsvinden tussen die zonnewendes en equinoxen: Imbolc, Beltane, Lughnassadh en Samhain. Gepresenteerd als een ouderwets spelletjes rad, is het Wiel van het Jaar altijd in beweging, wat betekent dat verandering onvermijdelijk is.

De naald die naar Yule wijst, benadrukt dat overgangsmoment van het donkere seizoen naar het lichte seizoen, wat duidt op verbetering in iemands omstandigheden. Net zoals de seizoenen niet onder onze controle zijn, zijn er enkele dingen die gewoon een kwestie van geluk zijn. Wanneer deze kaart in een lezing verschijnt, zou dit het begin kunnen zijn van een langdurige opleving van geluk, die tot zes maanden kan duren, hetzelfde als de lichte en donkere seizoenen van de antieke wereld. Andere kaarten in de tarotlegging kunnen laten zien waardoor deze energie wordt geactiveerd of welk gebied van het leven wordt beïnvloed.

Dit is de natuur op het oer niveau, waar het lot kan worden gekoppeld aan chaos en toeval, waardoor een persoon kan profiteren van gebeurtenissen die buiten zijn macht liggen. De acties van anderen of onverwachte gebeurtenissen kunnen voordelig blijken en een onverwachte kans bieden. Aangezien het Wiel altijd draait, is het advies om het geluk te accepteren wanneer het je toevalt en ervan te genieten, want net als de seizoenen kan deze energie afnemen.

Het verstrijken van de sabbatten door het jaar heen, biedt mogelijkheden en kansen bij elke nieuwe fase, dus dit zou het begin kunnen zijn van een nieuwe cyclus in iemands leven. Er kunnen verrassende gebeurtenissen, transformaties of onverwacht succes zijn. Belemmeringen zouden plotseling kunnen verdwijnen, waardoor vooruitgang, positieve ontwikkelingen in iemands situatie of oplossingen voor problemen mogelijk worden.

Deze tarotkaart geeft ook de mogelijkheid aan voor een goed resultaat van een project of het uitproberen van nieuwe ideeën terwijl je toch trouw blijft aan je innerlijke visie. Het Wiel van het Jaar is een aanmoedigingskaart met energie van onverwachte vooruitgang, die vaak in een tarotlezing verschijnt om te laten zien dat iemand op de goede weg is.

Aan de voet van het Wiel groeit een overvloed aan basilicum, dat staat voor geluk, energie en het afwenden van negativiteit. Een havik die kracht, onverschrokkenheid en de levenskracht symboliseert, vliegt dicht langs het wiel.

Betekenissen rechtop: Opleving van geluk, succes, nieuwe ideeën uitproberen, bestemming, gezicht, hulp komt snel, voordelige verrassing, vooruitgang, verbetering, kans, overgang, transformatie.

Omgekeerd: kleine winsten, succes op korte termijn, roekeloosheid.

Sleutelwoorden: geluk op de lange termijn, plotselinge vooruitgang.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00