Nieuwe Maan Tarot Spread

Deze Tarot Spread voor Nieuwe Maan kun je gebruiken voor iedere nieuwe maan. Meestal leg ik geen tarotkaarten voor nieuwe maan, maar de komende nieuwe maan van 7 september 2021 voelt als een belangrijk moment om eens extra aandacht te besteden aan waar je staat en waar je naartoe wilt.

De nieuwe maan van 7 september 2021 staat in het teken Maagd en wordt ondersteund door de planeet Uranus. Deze nieuwe maan kan ons helpen om ons af te stemmen op onze doelen, strategieën te bedenken die door het universum worden ondersteund en verandering te omarmen.

Omdat deze maan staat aan het begin van de laatste vier maanden van dit jaar is het een fijne energie om te kijken waar je staat. Hoever je bent gekomen in het afgelopen jaar en wat je nog wilt afronden voor het einde van het jaar.

Ik had eigenlijk weer zo’n video serie willen maken als voor de Volle Maan van 22 august jl. Helaas heb ik daar geen tijd voor. Maar je kunt het heel gemakkelijk zelf doen.

Zo ziet de Nieuwe Maan Tarot Spread eruit

nieuwe maan tarot spread

Je trekt eerst een kaart uit de hofkaarten om te kijken welk deel van jezelf wordt aangeraakt door deze volle maan. En vervolgens 3 tarotkaarten die iets zeggen over de doelen, strategieën en veranderingen die nu relevant voor je zijn om je aandacht op te richten.

Ik heb de posities geen vaste betekenissen gegeven, om de interpretatie breed te laten. Je kunt er alle kanten mee op. Let op je ingevingen! De getrokken tarotkaarten kunnen duiden op je 3 hoofddoelen of ze kunnen duiden op een fase waarin je nu zit en allebei tegelijkertijd kan ook. Je kunt ze lezen als verleden-heden-toekomst, maar ook als invloed-betekenis-uitwerking en wat je zelf verder een goed idee lijkt. Voor meer inspiratie kun je kijken op de pagina 22 Tarot Spreads voor 3 tarotkaarten.

Voorbeeld Nieuwe Maan Tarotlezing

Rider Waite Tarotkaart Staven Ridder
Ridder van Staven uit de Rider Waite Tarot

Als hofkaart trok ik de Ridder van Staven uit de Rider Waite Tarot. Hier was ik erg blij mee, want zo voel ik me ook. Enthousiast over mijn doelen en ik heb er zin in om hiermee aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld het maken van meer YouTube video’s. Dit is een groots plan en beangstigd mij, maar tegelijkertijd voel ik me er laaiend enthousiast over. Ik heb nu bijvoorbeeld van die akoestiek platen om aan de muur te hangen om het geluid van de video’s te verbeteren, zodat het niet meer zo hol klinkt.

De drie tarotkaarten voor deze legging heb ik getrokken uit de Huisvrouwen tarot. Dat leek me leuk omdat ik graag praktisch advies wil hoe ik de laatste vier maanden van het jaar het beste kan invullen.

Mijn getrokken tarotkaarten voor de Nieuwe Maan Tarot Spread

Voorbeeld nieuwe maan tarot spread tarotlezing
Voorbeeld nieuwe maan tarot spread tarotlezing

We hebben de Ridder van Staven omgedraaid (in spiegelbeeld), zodat hij kijkt naar de drie getrokken kaarten voor deze nieuwe maan tarotlezing. De hofkaart staat dus apart van de lezing en zegt iets over hoe/waar jij staat in relatie tot de tarotlezing zelf. Daarom wilde ik graag dat mijn Ridder van Staven naar de getrokken kaarten kijkt. Als je de kaarten voor je uitlegt op tafel, kun je je hofkaart ook rechts leggen van de drie getrokken kaarten voor visuele ondersteuning.

Tarotkaart de Zwaarden Koningin

De Zwaarden Koningin heeft zich door donkere dagen heen getrokken, en blijft doelgericht. Dat wat haar niet meer dient, bant ze uit haar leven. Maar, zo luidt de waarschuwing bij de tarotkaart de Zwaarden Koningin, het is niet verstandig om je koelheid op je geliefden af te vuren.

Tarotkaart Kelken Acht

De volgende tarotkaart is de Kelken Acht. Ik trok deze kaarten in de Flixbus richting Italië en ik was even bang dat ik een andere richting op zou moeten gaan. Maar de Huisvrouwen tarot heeft een beetje een andere betekenis dan de Rider Waite:

 “Acht netjes gestapelde koffiekopjes symboliseren een veeleisende voorbereiding op de onvermijdelijke emotionele kater. Helaas is het niet genoeg om je gebroken moreel te verjongen. Wanneer Kelken Acht in een tarotlegging verschijnt, kan het een wake-up call zijn om een langdurige relatie die dood gekookt is of een falend streven waarin je veel passie hebt geïnvesteerd, los te laten.”

Ik kan dit goed plaatsen op verschillende levensgebieden en het sluit aan bij De Zwaarden Koningin die uit haar leven bant, wat haar niet (meer) dient. Op het gebied van het vertalen van mijn website naar het Engels, kan ik dit ook plaatsen. Ik kan het niet, ik ga automatisch zitten herschrijven. Ik heb nu besloten om voor de Engelse site de kaarten uit het niets te gaan beschrijven. Dit is ook zo’n grootse onderneming die mij angstig maakt en tegelijkertijd enthousiast. Gewoon verstand op nul en 3 kaarten per week doen. Dat is goed te doen. Het duurt dan wel lang maar niets doen duurt nu al veel langer.

Tarotkaart Ridder van Pentakels

En als laatste tarotkaart had ik de Ridder van Pentakels. De steekwoorden bij deze Ridder uit de Huisvrouwen tarot zijn: ambitie, ondernemerschap en beloning. Deze Ridder van Pentakels is een harde werker en pakt alles aan. Daar herken ik mezelf wel in. Waar ik me niet in herken is de motivatie om mijn dure levensstijl te kunnen betalen. Ik ben niet van de merkkleding en dure auto’s interesseren me al helemaal niet. Ik lees bij deze Ridder van Pentakels dat hij niet bang is voor meer werk. Meer video’s maken en vertalen is meer werk. Maar met een goede dagindeling, het inzetten van productiviteitstechnieken en uitbesteden wat ik kan en wil uitbesteden, lijkt het mij goed te doen.

Conclusie Nieuwe Maan Tarotlezing

Wat ik haal uit deze nieuwe maan tarot spread, is dat de voor mij ambitieuze doelen, mij een enthousiast gevoel geven en dat dit de beste tijd is om er ook daadwerkelijk werk van te maken. Om de energie van de nieuwe maan van 7 september 2021 ook echt te gebruiken om dat wat lang gaat duren, nu in mijn dagelijkse routine op te nemen, zodat het daarna vanzelf gaat en niet dat het volgend jaar september nog steeds een plan is dat ik wel wil, maar niets aan doe.

Trek je tarotkaarten online

Je kunt hieronder je Hofkaart trekken:

Op de pagina Tarotkaarten Trekken kun je 3 tarotkaarten trekken uit de Rider Waite Tarot, De Huisvrouwen Tarot, De Dugan Witches Tarot, de Shadowscapes Tarot of de Haindl Tarot.

  • De Rider Waite Tarot is altijd een goede keuze. Maar soms wil je misschien iets anders. De Ator en de Morgan Greer Tarot zijn nagenoeg gelijk aan de Rider Waite Tarot.
  • De Huisvrouwen Tarot heeft naar mijn mening een meer praktische inslag dan de Rider Waite.
  • De Dugan Witches Tarot is heel fijn om ook meer intuïtief te lezen.
  • De Shadowscapes Tarot is dromerig en kan ook heel nuttig zijn voor deze nieuwe maan.
  • De Haindl Tarot kan je ook waardevolle informatie geven. De Haindl kan verrassen door je iets aan te reiken waar je anders zelf niet opgekomen zou zijn. In mijn vergelijking van De Rider Waite Tarot, De Osho Zen en de Haindl Tarot kun je een voorbeeld tarotlezing vinden met de Haindl Tarot.
  • En dan is er nog de Halloween Tarot voor een beetje extra spanning en sensatie. Gemaakt speciaal voor Halloween is dit toch een ‘serieuze’ tarot, waarmee ik eigenlijk wil zeggen dat dit een bruikbare tarot is.

Kies een tarot deck dat je aanspreekt en succes met je Nieuwe Maan Tarotlezing,

Nelly

p.s.: Het legpatroon van De Brug kun je trouwens ook heel goed gebruiken voor deze nieuwe maan.

Voor volle maan kun je altijd het Volle Maan Basis Tarotlegpatroon gebruiken.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00