De Natuur – De Duivel van de Green Witch Tarot

In de Green Witch Tarot heet de 15de kaart niet De Duivel maar De Natuur. Nu roept het woord Natuur bij mij hele andere associaties op dan het woord Duivel. Maar verrassend genoeg komen de betekenissen van De Natuur uit de Green Witch Tarot goed overeen met de betekenissen van de Duivel uit de Rider Waite Tarot

15 De Natuur uit de Green Witch Tarot

Uit het boek The Green Witch Tarot Companion

Dit is de kaart van de wilde natuur, waar het gekozen pad vrolijk en onbeperkt kan zijn of vol met onzichtbare gevaren en overwoekerde wijnstokken. Hier zet een vallenzetter een berenval, zich niet bewust dat er een beer achter hem staat die naar hem kijkt. De man is zich evenmin bewust van de bosgeesten van de wildernis die dansen op een verre open plek en dat een van de bosgeesten zelfs naar de beer wenkt.

De Natuur of Duivel tarotkaart van de Green Witch Tarot
De Natuur of Duivel uit de Green Witch Tarot

Deze tarotkaart benadrukt keuzes, evenals mogelijke gevolgen. De waarschuwing is dat kortetermijndoelen die persoonlijke opoffering vereisen niet altijd in je beste belang zijn. Zal de beer meegaan in de feestvreugde van de natuurgeesten, of zal hij het risico lopen verstrikt te raken door naar iets onnatuurlijks te grijpen?

Mensen kiezen ook de richting waarin ze reizen in hun leven, en soms blijkt wat eerst een zegen leek, vals te zijn. Dan wordt de keuze er een van je wel of niet te bevrijden. In een baan blijven die goed betaalt maar een onaangename werkomgeving heeft of in een ondankbare relatie blijven vanwege de verwachtingen van anderen zijn slechts twee voorbeelden van hoe je ongewenste lasten op je kunt nemen. De beperkingen die men zichzelf oplegt, kunnen ook weer door jou worden opgeheven, zodat men beter van de levensvreugde kan genieten en met de bosgeesten kan dansen. Men kan ervoor kiezen om vrij te handelen, zo nodig te lachen om het resultaat, of gebonden te blijven aan een situatie, een manier van leven of een houding die niet plezierig is.

Het volgen van het natuurlijke verlangen en de neiging om bevrediging in het leven te vinden, is een kwestie van bewuste afwegingen en beslissingen, of het nu gaat om houding, materialisme of spiritualiteit. Toch is er de aantrekkingskracht van proberen de materiële wereld te beheersen of verlangens over een persoon te laten heersen. Het goddelijke in de natuur biedt harmonie in het leven van een natuurlijk leven, genieten van zowel de materiële als de spirituele aspecten, en het herwinnen van de controle over het leven en lachen om de wijnstokken waar je over struikelt. Deze comfortabele relatie met de natuur maakt deel uit van het pad van de Craft, waardoor je jezelf kan verbinden met de natuur en het Goddelijke.

Smeerwortel, symbool voor binding, controle en bevrijding van controle, groeit dicht bij de waterval. De zwarte beer staat voor uithoudingsvermogen, introspectie en beslissingen.

Betekenissen van tarotkaart De Natuur

Rechtop: Zelfopgelegde beperkingen accepteren of loslaten, neigingen volgen, potentieel wordt belemmerd of losgelaten, de natuurlijke gang laten stromen, vrijheid, kiezen wat aanspreekt.

Omgekeerd: Angst voor verandering, geremd, ontevredenheid, zelf toegebracht ongeluk.

Sleutelwoorden: keuze voor beperking of vrijheid

Wellicht ook interessant voor jou

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00