Twee Zonnewende Tarotlezingen

Midzomer Feest en Tijd voor een Tarotlegging

Midzomer is het moment waarop de Zon zijn hoogste punt bereikt en alles in zijn meest heldere licht zet en dit kan heel transformatief zijn. Hoe dan ook, dit belangrijke moment van de zonnewende wilde ik niet ongemerkt voorbij laten gaan. Dus snel als een haasje eens op internet gekeken wat voor leuke tarotleggingen er allemaal zijn om het moment van de zonnewende te vieren, en die zijn er volop. Ik heb er twee gekozen en naar eigen smaak aangepast.

De eerste is geïnspireerd op een legging van tarotassociation.net die gericht is op de verbinding met je Hoger Zelf. Volgens mij hebben we dat soort leggingen al vaak genoeg gehad. Wat ik voel in deze periode van lange zonnige dagen is dat mijn zonnevlecht een enorme stoot energie krijgt van al die zon. Daarom heb ik de legging van de zomerzonnewende tarotlegging van de Tarot Association meer de kant van een derde chakra tarotlegging op gebogen.

Zonnewende / Zonnevlecht Tarotlegpatroon

Betekenissen van de posities

1. De staat van je zonnevlecht, je derde chakra
2. Hoe je kracht naar buiten komt, hoe je uitdrukking geeft aan jezelf
3. Een inzicht in een aspect van je leven dat wel wat licht kan gebruiken
4. Een inzicht in een energievreter die je maar beter los kunt laten
5. Wat je anderen geeft, wanneer je jezelf bent
6. Iets waar je te intens over bent, en beter in de schaduw kunt zetten
7. Iets dat je geleerd hebt en kunt inzetten om een toekomstige ontwikkeling gemakkelijk te laten verlopen.
8. Een wens of doel waarvoor je de komende periode de kracht hebt om mee aan de slag te gaan
9. Wat je kunt doen om de staat van je zonnevlecht goed te houden of te verbeteren.

Meer informatie over Chakra’s en Tarot kun je vinden in de artikelenseries over Tarot, Aura en Chakra’s.

Ik trok de volgende kaarten


1. Kelken Vier zegt iets over de staat van mijn zonnevlecht of derde chakra. Ik zie Kelken Vier in deze niet negatief. Dat komt vooral omdat ik ervaar hoe mijn intuïtie steeds meer toeneemt, en ik ervaar de laatste tijd een ongekende synchroniciteit. Allemaal dingen die ‘per ongeluk’ goed gaan. Naarmate ik meer en meer mijn ding doe, doet het universum haar ding en regelt van alles.

2. Staven Aas geeft aan hoe mijn kracht naar buiten komt, hoe ik uitdrukking geef aan mezelf. Ik pak zaken die ik heb laten versloffen op en dat is fijn. Een ander aspect is dat ik ervan hou om nieuwe dingen te ontwikkelen en daar ben ik ook heel hard mee bezig.

3. De Hogepriester toont mij een aspect van mijn leven dat wel wat licht kan gebruiken. Ik denk dan aan de cursusomgeving op mijn site waar nog veel aan moet gebeuren.

4. De Zon duidt op een energievreter, die ik maar beter los kan laten. Nu hebben we het de afgelopen tijd al vaker over de Zon gehad. Bijvoorbeeld in het artikel over de Magic 8-ball en mijn fantastische gids. Dit heeft te maken met speelsheid en ontspannen in het leven staan. Kelken 4 (positie 1) met meditatie en goede planning helpt mij daarbij. Al dat serieuze en druk, druk, druk is een energievreter van enorm formaat!

5. De Ster duidt op wat ik anderen geef als ik het meest mezelf ben. Dan geef ik in feite mezelf. En dat vond ik vroeger nogal eng, omdat ik bang was voor negatieve oordelen. Ik heb dat nu minder. Ik vind authentiek zijn, nu belangrijker dan leven op een manier om negatieve oordelen te voorkomen. Bovendien werkt het niet, want iedereen prikt daar zo doorheen. Ik heb soms wel moeite met te bepalen wat bij mijn authentieke zelf hoort, en wat niet.

6. Iets waar ik intens over ben, en wel wat schaduw kan gebruiken. Ik begrijp het ‘in de schaduw zetten’ als ‘mag wel een tandje minder.’ Hierop trok ik de Wereld. Behalve dat het een schrijverskaart is, duidt de Wereld ook wel op in je eigen wereldje zitten. Ik ben nogal op mijzelf en ook eigenlijk altijd aan het werk. Dat mag dus wel wat minder. En ook wat meer contacten opzoeken en kennisnemen van hoe anderen tegen bepaalde zaken aankijken. Dit alles sluit ook goed aan bij speelsheid.

7. Iets wat ik geleerd heb en kan inzetten om toekomstige ontwikkelingen gemakkelijker te laten verlopen, wordt weergegeven door De Keizer. Heel treffend, want ik heb tegenwoordige een Bullet Journal en ik ga als een speer! Het is ook gewoon heel handig om te weten wat je moet doen, wilt doen en wat je allemaal gedaan hebt.

8. Ik trok Pentakels Page op een wens of doel waarvoor ik de kracht heb om de komende tijd mee aan de slag te gaan. Dat is mooi. Ik heb namelijk een heleboel wensen en doelen. Maar ik denk dat de Pentakels Page aangeeft dat het leren en het ontwikkelen van wensen met een leeraspect de meeste kans van slagen hebben.

9. En tot slot trok ik Kelken Vijf. Niet zo’n mooie kaart zou je denken, maar voor het op peil houden van de energie van mijn zonnevlecht heel belangrijk. Alle beperkende overtuigingen en energievreters loslaten en opruimen!

Een Zonnige Tarot Voorspelling om de Zonnewende te vieren

En dan heb ik nog een tweede legging, voor als je liever een korte legging doet met minder kaarten.
Deze heb ik ‘Een Zonnige Voorspelling ‘ genoemd. Er kan van alles gebeuren deze zomer dat je meer als regenachtig ervaart, maar de door deze legging aangeduide gebeurtenis zal ook zeker deel uitmaken van je zomer. Liggen er dus negatieve kaarten, probeer ze dan in een positief zonnetje te zetten. In de voorbeeldlegging hierboven had ik op de laatste positie Kelken Vijf. Normaal gesproken best een treurige kaart. Maar in die legging, op die positie werd ik er blij van. Alle ellende opruimen en loslaten. Heerlijk!

Het tarot legpatroon


De posities

  1. Wat zeker uitbundig zal bloeien
  2. Fijne verrassing waar je blij van wordt
  3. De bron van je kansen
  4. Waar je de sleutel tot je overvloed (rijkdom, liefde, vriendschap of pret) kunt vinden
  5. Je succes zien en vieren – waar je jezelf een schouderklopje voor kunt geven

Mijn Zonnewende feestje

Positie 1: Wat zeker uitbundig zal bloeien is Kelken 8. Dat is fijn want dat sluit aan bij de eerste legging dat ik ervan houd om nieuw gebied in te trekken en nieuwe dingen te ontdekken en te ontwikkelen.

Positie 2: Op een fijne verrassing trok ik Staven Twee. Daar werd ik ook heel blij van, want ik lees dat als precies weten wat ik wil. Dus zonder twijfel weten wat ik wil. Dat zorgt voor een supergerichte energie waardoor wensen moeiteloos tot stand komen.

Positie 3: De bron van mijn kansen wordt weergegeven door de Hogepriesteres. Dit heeft volgens mij alles met intuïtie te maken. Het weten van dingen die je niet kunt beredeneren. Luisteren naar buikgevoel.

Positie 4: Tarotkaart de Zes van Zwaarden toont mij dat ik de sleutel tot overvloed kan vinden door mijn grenzen te verleggen. Dit sluit in feite ook aan op de Hogepriesteres die mijn toont dat intuïtie de bron van mijn kansen is. Het heeft alles te maken met out-of-the-box denken en zaken in een ruimer perspectief plaatsen. Niet in kringetjes blijven ronddraaien, maar uit die kringetjes stappen.

Positie 5: Mijn schouderklopje komt van De Maan! Die angstige Maan? Ja die. En dat is eigenlijk heel grappig. Ik heb namelijk jaren geleden van mijn Huna-leraar Serge Kahili King geleerd dat gelukkig zijn een keuze is. Dat vond ik kort door de bocht, maar intussen zie ik dat het wel zo is. Nu las ik een paar dagen terug dat je kiest voor je angsten. Was mijn eerste klomp al gebroken bij de opmerking dat gelukkig zijn een keuze is, mijn andere klomp is nu ook kapot.

Het gekke is dat ik wel gelijk ‘zag’ dat het waar is. Ik heb (of had) een enorme angst voor de tandarts. Ik heb de laatste behandeling, al weer een tijd geleden, onder narcose laten doen. Daar heb ik nu helaas het geld niet voor en ik heb wel twee gaatjes. Maar ik durf niet! Angst, hartkloppingen, het zweet breekt me uit en ik snap niet dat je niet kunt begrijpen dat dit onwijs eng is! Het heeft een fobie-achtige vorm gekregen. Ik realiseerde me ineens dat ik dat allemaal zelf bedacht heb, die angst gekoesterd heb, door hem te verdedigen en mezelf wijs te maken dat naar de tandarts gaan voor mij geen optie is. Die angst was een keuze. Geen bewuste keuze, maar ik liet het wel gebeuren. Wat zeg ik, ik heb er hard aan gewerkt. Nu heb ik dat allemaal weer laten varen en heb ik binnenkort een tandartsafspraak en ik voel me er redelijk rustig onder. Leuk is anders, maar ’t stelt eigenlijk niks voor. En voor deze transformatie geef ik mezelf een schouderklopje!

Meer Tarotlegpatronen

Op de pagina met de spannende naam ‘Tarot Kaart Leggen‘, kun je nog veel meer tarotlegpatronen vinden. O.a het veelzijdige Keltisch Kruis (uiteraard met voorbeeld tarotlezing), maar ook bijzondere leggingen zoals de tarotlegging om hoofd- en bijzaken van elkaar te scheiden en nog veel meer!

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00