Magic 8-ball, je Gids en een Speelse Tarotkaart

Magic 8-ball en Tarot

Onlangs heb ik op tarotstapvoorstap.nl een digitale Magic 8-ball toegevoegd. Gewoon omdat ik dat leuk vind. Ik realiseer me dat een Magic 8-ball niet erg serieus is voor een verder best serieuze Tarot website. Maar een beetje speelsheid is goed voor mij want ik neig naar het serieuze. Mijn eerste bewuste en bloedserieuze ontmoeting met een gids heeft me dat op humorvolle wijze duidelijk gemaakt. Het was een eigenschap die ik wel kende van mezelf, maar nooit bewust benoemd had.

Geen zin in Tarot? Magic 8 ball to the rescueWaarom ik een gids wilde

Heel lang geleden, deed ik een cursus over de Merkaba; een lichtvoertuig om tijd en ruimte te overstijgen. Vooraf aan iedere sessie was er een soort meditatief kringritueel en daarna mocht iedereen zijn ervaringen delen. Alle deelnemers konden melden dat het allemaal zo fantastisch was en zo goed aanvoelde en bovenal dat hun spirituele gids er ook bij was. Iedereen leek bezig om de andere deelnemers te overtreffen op het gebied van persoonlijke gidsen. Misschien overdrijf ik, maar zo kwam het op mijn gidsloze zelf over. Grote namen uit de Indiaanse en esoterische geschiedenis en een veelheid aan engelen werden genoemd. Heel serieus allemaal.

Na de eerste bijeenkomst, besloot ik dat ik ook een gids wilde. Om mijn gids te ontmoeten heb ik onderstaande visualisatie gedaan. Een visualisatie die ik ongetwijfeld ergens heb gelezen. Misschien in een boek van Shakti Gawain.

Visualisatie om je spirituele gids te ontmoeten

Doe eerst een ontspanningsoefening en stel je dan een pad voor met een bocht in de weg. Neem hier rustig de tijd voor. Er is geen haast bij. Stel je voor dat jij aan de ene kant dat paadje op loopt en je gids ergens voorbij de bocht jouw richting op loopt, maar nu nog buiten je gezichtsveld is.Terwijl je op dat pad bent, laat je al je zintuigen werken. Neem hier ook rustig de tijd voor. Hoe voelt het pad onder je voeten, hoe is het weer, hoe ruikt het er, wat hoor je? Neem ook de omgeving goed in je op. Stel je nu voor dat je gids de hoek om komt en dat jullie elkaar tegemoet lopen. Je kunt je gids steeds beter zien. Probeer alle details in je op te nemen. Hoe ziet hij/zij eruit, wat draagt je gids, hoe loopt je gids etc. Probeer weer zoveel mogelijk zintuigen te laten meewerken.

bospad

Wanneer je je gids dicht genoeg genaderd bent, kun je met je gids praten. Vraag bijvoorbeeld hoe hij/zij heet en leg eventuele vragen voor die je hebt. Loop gezellig een eindje met elkaar op. Misschien wil je gids je een speciaal plekje laten zien of een cadeautje geven. Misschien komen jullie onderweg nog een dier tegen met een speciale boodschap voor je. Geniet van de wandeling. Sluit de oefening af door afscheid te nemen en te vragen of je je gids nogmaals op die plek mag ontmoeten. Haal dan een paar keer diep adem en kom weer terug in het hier en nu.

Mijn Gids

Maar goed, ik zit bloedserieus op de bank, want ik moet en zal een gids hebben. Omdat visualisatie beter werkt voor mij wanneer ik mij goed ontspan, neem ik ruim de tijd voor mijn favoriete ontspanningsoefening waarbij ik eerst mijn voeten span en ontspan, dan mijn kuiten en zo verder naar boven. Vervolgens stel ik me dat pad voor met de bocht erin en zoef, een roze Cadillac komt de bocht om gestoven. Met daarin niemand minder dan Elvis Presley.

Elvis, mijn gids.
Ik viel zowat van de bank van het lachen. Zit ik daar super serieus te zijn en krijg ik Elvis. Ik vroeg nog aan Elvis hoe het kwam dat hij aan het gidsen was, en hij vertelde mij dat hij nog wat onafgewerkt karma had. Ik vond dat plausibel klinken.

Elvis liet mij op flitsende wijze zien, dat speelsheid mag. En daar valt wat mij betreft de Magic 8-ball onder, maar ook Tarot en de omgang met de tarotkaarten. Orakels zijn hulpmiddelen om je gedachten op een rijtje te krijgen, om je richting en wensen helder te krijgen. De inzichten die de tarot mij aanreikt zijn eigenlijk altijd heel bruikbaar. Maar het heeft enige tijd geduurd voordat het zover was. En dat heeft te maken met de samenhang tussen intuïtie aan de ene kant en kennis en ervaring aan de andere kant. Meer hierover kun je lezen in de blogpost over Tarot, Associatie en Intuïtie.

Intuïtie is iets weten, zonder dat je het kon weten. Intuïtie is vaak een ingeving die je bewuste denken overstijgt. Intuïtie helpt om ‘out of the box’ te denken. Intuïtie hangt samen met kennis en ervaring. Goed tarot leren lezen is net zoiets als piano leren spelen. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen. In het begin zul je vaak twijfelen en twijfel is goed. Het helpt om scherp te blijven en niet als een Dwaas in de afgrond te springen. Het artikel over De Dwaas sluit hier eigenlijk goed op aan. In eerste instantie ben je de ongeïnformeerde Dwaas en dat kan leiden tot dwaze stappen en risico’s. Maar al lerende groei je uit tot de wijze Dwaas met een goed ontwikkelde intuïtie waar je op kunt vertrouwen, ook al lijkt het voor de buitenwereld nog zo dwaas.

Geloof ik dat de Magic 8-ball net zoveel waarde heeft als tarot?

Voor mij heeft de Magic 8-ball beslist niet dezelfde waarde als de tarot. Dat heeft vooral te maken met de korte, op voorspellen gerichte antwoordmogelijkheden van de Magic 8-ball, waardoor de diepgang van de tarot niet mogelijk is.

Ik vroeg de Magic 8-ball hoe het hier zelf tegenaan kijkt:

magic 8 ball het is zeker

Volgens mij is de Magic 8-ball het met mij eens.

Vraag het de Tarot

Ik gebruik de tarot tegenwoordig vaak om een kaart te vinden om een blogpost te illustreren. Ik kan natuurlijk zelf gaan zitten bedenken, welke tarotkaart qua betekenis goed aansluit bij een artikel, maar ik kan ook gewoon een tarotkaart trekken. Dat sluit wat mij betreft mooi aan bij het thema ‘speelsheid.’ Ik vroeg de Tarot mij een speelse kaart te geven en ik kreeg …

Rider Waite Tarotkaart De Zon

Een fijne, zonnige en speelse dag!

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00