Tarotlegging om in te zoomen op een vraag

Met Tarot hoofd- en bijzaken ontdekken

Dit is een tarotlegpatroon, dat tijdens meditatie bij me opkwam. Ik heb deze legging “op je vraag inzoomen” genoemd. Soms zitten we met een kwestie in de maag waar we niet goed raad mee weten. Een tarotlegging kan dan uitkomst bieden. Maar soms zijn hoofdzaken en bijzaken zo verstrengelt in ons hoofd dat we de kwestie niet meer helder zien. Het kan dan handig zijn om eerst hoofd- en bijzaken van elkaar te scheiden. En daarvoor is deze tarotlegging bij uitstek geschikt! Als je dan de hoofdzaak hebt gevonden, en je wilt er nog meer over weten, dan kun je daar een Keltisch Kruis op leggen bijvoorbeeld. Maar vaak is dat niet meer nodig. Het is ook een legging die je als coach bijvoorbeeld, heel goed in je praktijk kunt gebruiken.

Hoe Werkt de Inzoom Tarotlegging?

tarotlegpatroon - Op je vraag inzoomen met tarot

Denk aan de kwestie die je wilt onderzoeken. Trek 5 tarotkaarten. De eerste 2 kaarten zijn zoals de kern in het Keltisch Kruis. Het is verstandig om die samen te lezen, want samen duiden deze twee tarotkaarten op de kwestie waar je over vraagt. Vervolgens liggen er 3 kaarten onder de kern, waarvan de middelste de hoofdzaak verbeeldt en de kaarten links en rechts duiden op bijzaken.

Voorbeeld Inzoomen met Tarot

Mijn proefpersoon, Wim, was zo enthousiast over de mogelijkheid om helderheid te krijgen, dat hij spontaan de tarotkaarten trok, zonder een vraag te formuleren.

tarotlezing op vraag inzoomen tarot legpatroon

In de kern zien we Kelken Zes die wordt dwarsgezeten door De Geliefden. Deze twee tarotkaarten verbeelden de kwestie. Kelken Zes is geven wat je wilt geven. Doen wat je wilt. Het komt uit je hart en niet uit een gevoel van ‘moeten’. De Geliefden, in normale positie, duiden op iets dat je als paradijselijk ervaart, maar omdat de kaart dwarsligt, lijkt het paradijs ver weg. In dit geval kan het dus zijn dat Wim zit met een kwestie die te maken heeft met wat hij wil, maar niet kan realiseren want het ‘leven’ met alle verplichtingen zit in de weg. In een paradijselijke toestand zou Wim kunnen leven vanuit zijn hart. Maar het hoofd is nadrukkelijk aanwezig en houdt hem uit het paradijs.
Wim is verrast, want dit is precies hoe hij zich voelt.

De hoofdzaak wordt weergegeven door de Zwaarden van Page. Deze tarotkaart sluit mooi aan op de kern. Hij is op zijn hoede en wil bijvoorbeeld het gevaar van afkeurende blikken zoveel mogelijk vermijden. Kop op, glimlach op je gezicht en doen zoals iedereen.

De bijzaken worden weergegeven door De Maan en Zwaarden Vier. De Maan is een kaart van iets wat diep zit, maar ook van creativiteit. Hij zegt dat zijn creativiteit diep is weggezakt. Hij was vroeger wel creatief, maar nu niet mee. De combinatie van De Maan en Zwaarden Vier kan ook duiden op depressieve gevoelens in de zin van een gevoel van machteloosheid omdat hij geen idee heeft hoe hij het probleem kan oplossen. Hij voelt zich geleefd. Hij zegt dat er keuzes zijn die je niet kunt maken, ook al wil je het nog zo graag. Zoals bijvoorbeeld zijn baan opzeggen.

Zwaarden Vier duidt wat mij betreft op meditatie, op rusten, op je gedachten onderzoeken en weer op een rijtje krijgen.

In combinatie met de hoofdzaak die wordt aangeduid door de Zwaarden van Page, zou ik zeggen dat het van belang is dat hij rust neemt om zijn gedachten te onderzoeken. De gedachten die steeds terugkomen. Bijvoorbeeld als hij denkt: Ik wil weg uit deze baan, maar dat kan niet. Kan hij kijken of dat waar is. Kan het echt niet? En dan zal hij misschien ontdekken dat het deel ‘maar dat kan niet’, eigenlijk niet waar is. Dit geeft ruimte om te gaan denken: Ik wil weg uit deze baan en ik ga eens alle mogelijkheden onder de loep nemen, wat weer aansluit bij Zwaarden Vier.

In dit voorbeeld spelen nog meer zaken, en die krijgen allemaal de toevoeging: ‘maar dat kan niet’. Hierdoor komen we ook op een andere interessante interpretatie van de Zwaarden van Page. Namelijk om oplettend te zijn over wat je denkt. Wim kan nu extra gaan letten op gedachten die hij in zijn hoofd heeft, die eindigen met dat zinnetje ‘maar dat kan niet’ en dat loslaten. Dat zinnetje is funest, want het drukt iedere gedachte aan verandering onmiddellijk de kop in. Ik heb ook aangeraden om een coach in de arm te nemen, zodat hij samen met iemand kan onderzoeken wat hij wil en hoe hij dat kan bereiken. Wim voelt zich opgelucht en vond dit een fantastische legging. Precies wat hij nodig had.

Dit is weer zo’n prachtig voorbeeld van de kracht van Tarot.  Probeer het gerust voor jezelf, en als je er niet uitkomt, kun je het Tweede Opinie Tarotconsult gebruiken om mij je vraag en getrokken kaarten voor te leggen.

Meer tarot legpatronen kun je vinden op de pagina Tarot Kaart Leggen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00