Beltane Tarotlegging

Af en toe heeft de voorpagina van mijn website een update nodig. Ik wilde iets in het teken van de maand mei. Mijn associatie op mei ging niet verder dan ‘in mei leggen alle vogeltjes een ei’. Gelukkig is er dan Google. Zo kwam ik op Llewellyn Tarot een leuke tarotlegging tegen voor Beltane.

Beltane is een van de acht grote Wicca sabbatvieringen van het Wiel van het Jaar en wordt gevierd op 1 mei. De eerste positie van deze legging heeft te maken met Veiligheid. Dat sprak me enorm aan omdat ik me de afgelopen tijd op allerlei manieren onveilig heb gevoeld. Vandaar dat ik die tarotlegging onmiddellijk geprobeerd heb, en ik vond hem geweldig.

Beltane Tarotlegpatroon

Beltane Tarotlegpatroon tegen de achtergrond van de Dugan Witches Tarot Aas van Pentakels

Betekenissen van de posities

  1. Veiligheid – hoe voel je je onveilig, wat heb je nodig om je veilig te voelen?
  2. Overvloed – Waar voel je een gebrek aan overvloed en wat heb je nodig om overvloed in je leven (op dat gebied) te voelen?
  3. Wedergeboorte – Wat blokkeert je groei, wat heb je nodig om te groeien?
  4. Liefde – Waar stroomt de liefde niet in je leven en wat heb je nodig om liefde te voelen?
  5. Toekomst – Hoe zie je je toekomst en hoe hangt de verwezenlijking daarvan samen met de vier voorgaande tarotkaarten?

Mijn voorbeeld van de Beltane/mei tarotlegging

Maan vraag luidde: Hoe overkom is dat gevoel van onveiligheid en hoe kan ik het beste mijn toekomstplannen bijstellen? Ik heb voor deze legging de Dugan Witches Tarotkaarten gebruikt.

Op de eerste positie die te maken heeft met veiligheid trok ik Zwaarden Twee. Mijn angstige gevoelens blokkeren mijn verstand. Ik zie niet wat er werkelijk is. Hier kon ik wel wat mee.

Op Overvloed trok ik Zwaarden Tien. Dit sluit mooi aan bij Zwaarden Twee, omdat Zwaarden Tien duidt op iets inzien waardoor je een negatieve gedachtegang kunt afsluiten. Wanneer ik mijn gedachten over het gebrek aan overvloed op bepaalde gebieden onderzoek, dan zie ik dat het niet eens waar is. Ik voel me angstig zonder een werkelijke aanleiding daarvoor te hebben. Ik zat met een interpretatie van een situatie zonder te weten of het waar is, en andere interpretaties zijn ook denkbaar. Ik herinnerde me een recente gebeurtenis, die mijn negatieve interpretatie zelfs onderuithaalt.

Op Regeneratie trok ik Karma. Dit is in de Waite Tarot Het Oordeel, maar Karma voelt wezenlijk anders voor mij. Mijn conclusie bij de beschrijving van de Dugan Karmakaart is:

“Een karma-moment is vaak zo’n moment waarin je droom (je diepste wens) zich aan je opdringt omdat die vervult wil worden en daar is vaak extra inzet voor nodig. “

En dat klopt als een bus in deze legging. Mijn droom wil geleefd worden en daar is extra inzet voor nodig en die inzet daar zit ik een beetje tegenaan te hikken.

Dugan witches tarot staven 10
Staven Tien Dugan Witches Tarot

Op Liefde trok ik tarotkaart Staven Tien. De afgebeelde man is op weg of kijkt naar een kasteel gebouwd op een hoge rots. Dit deed me zo ontzettend aan Genua denken. Genua (Italië) is gebouwd aan zee en er is een vlak stukje land en dan krijg je onmiddellijk hoge rotsformaties. Het grootste gedeelte van de huizen is op die steile hellingen gebouwd. Genua is voor mij de stad van trappen in plaats van straten. Oneindige trappen. Ik woonde in Nederland op vierhoog zonder lift, en was wel trappen gewend, maar dat is niks bij de trappen van Genua.

Genua, foto Nelly

De eerste keer dat ik in Genua was, vond ik het niks. Omdat ik van zoveel kanten hoorde dat Genua een geweldige stad is om te wonen, heb ik het een maandje geprobeerd. De eerste twee weken vond ik het nog steeds niks. Het tweede deel bracht ik door in een ander deel van de stad (nog steeds met trappen) en ik vond het geweldig. Nu wil ik terug en is er Corona. Daarbij heb ik angst ontwikkeld dat ik het niet kan betalen, dat ik van mijn leven geen Italiaans zal leren, dat alle officiële toestanden me niet gaan lukken. Daarom had ik het min of meer opgegeven. Maar die droom wil geleefd worden, zoals de Karma tarotkaart me liet zien.

Op de Toekomst ligt Staven Negen. Dit is een fantastische kaart voor de hele onderneming. Ik kan het allemaal en het gaat lukken. De voorgaande kaarten passen wat dit betreft heel goed in dit plaatje. Zie wat er werkelijk is, laat je angsten niet de overhand krijgen, om je droom te verwezenlijken is extra inzet nodig. En dan is het knokken, doorzetten, je niet laten afleiden.

Conclusie

Deze legging heeft me inzicht gegeven waar mijn gevoel van onveiligheid vandaan kwam, me laten zien dat die angst op niets berust, dat het een waardevolle wens is om in Genua te willen wonen en dat ik het allemaal aankan. Angst kost energie en nu die is opgelost, ben ik gelijk veel productiever.

Over Beltane en Pentakels Aas

Meer over Beltane kun je vinden op Wikipedia.

“Beltane staat in het teken van bloei en bevruchting. Het is de tegenhanger van Samhain, wanneer de winter wordt ingeluid en dat voor dood en duisternis staat. Beltane staat dus voor licht en leven.” – Wikipedia

Betekenissen rechtop: Rijkdom, overvloed, gezondheid, geluk, veiligheid. Liefde voor de natuur, groene magie en fytotherapie (kruidengeneeskunde). Magie gemanifesteerd in de fysieke wereld. Het element aarde. Keerzijde: een vertraging in verwachte inkomsten. Hebzucht, probleem met financiën, falen van spreuken. Gebrek aan vertrouwen in je eigen magische talenten.

Voor de layout van het legpatroon heb ik blind Pentakels Aas uit de Dugan Tarot getrokken en die vind ik verrassend goed passen. Niet alleen door de vijf punten van het pentagram voor de kaartposities maar ook vanwege de betekenissen waarin ‘veiligheid’ genoemd wordt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00