Tarotkaart De Staande Steen – Green Witch Tarot

11 De Staande Steen – Gerechtigheid

Vertaling uit het boek The Green Witch Tarot Companion

Staande stenen zijn symbolen van autoriteit, grenspalen en monumenten. Het zijn objecten van kracht en evenwicht, onverzettelijk en sterk, waarin geestelijke energie en aardse energie zich vermengen.

Deze stenen vormden ooit een ontmoetingsplaats waar mensen in een gemeenschap problemen konden beslissen en individuele geschillen voor de goden konden beslechten. In deze cirkel van kleinere stenen zou een gemeenschapsraad in arbitrage kunnen zitten, recht kunnen spreken, bewijsmateriaal kunnen horen en een beslissing kunnen nemen.

tarotkaart De Staande Steen (Gerechtigheid) Green Witch Tarot
Gerechtigheid, Green Witch Tarot

De traditie van het graveren van stenen obelisken en tabletten met de wetten van een samenleving heeft betrekking op de kracht van de megaliet en symboliseert hier concepten van de Craft. De steen is gegraveerd met het triquetra-symbool (Keltische knoop) van de drievoudige godin, de weegschaal waarop de feiten van een zaak kunnen worden gewogen voor een evenwichtige en onpartijdige beslissing, de Craft ethiek van ‘geen kwaad doen’ voor eerlijkheid en mededogen, en het labyrint betekent het pad dat men moet volgen om de kern van de zaak te bereiken en de waarheid te vinden. Het pad dat naar de cirkel van stenen leidt, loopt door het donkere bos, en toch schijnt het licht van de waarheid door de bomen om de steen te verlichten en ervoor te zorgen dat de waarheid van de zaak onthuld zal worden.

Objectiviteit wordt benadrukt wanneer deze kaart in een lezing verschijnt. De Staande Steen laat zien dat men informatie heeft verzameld en een kwestie eerlijk heeft beoordeeld en daarom de genomen beslissing mag vertrouwen. In combinatie met de Koning van Zwaarden duidt deze kaart op een juridische kwestie of rechterlijke beslissing. Het succesniveau dit zal zijn, kan worden onthuld door de omringende kaarten.

Het schaduwrijke woud laat zien dat de natuur ook een hand heeft in gerechtigheid. Want zolang er wet is, is er ook de wet van teruggave, karma en vergelding die wordt bereikt door de acties van anderen die de beslissing uitvoeren en de weegschaal weer in evenwicht brengen. De kleine met gras begroeide open plek is besprenkeld met madeliefjes, voor waarheid, autoriteit, harmonie en communicatie, terwijl een spin, een symbool van kracht, wijsheid en evenwicht, een web weeft tussen twee van de cirkelstenen.

Betekenissen van Tarotkaart The Standing Stone

Rechtop: Objectiviteit, onpartijdigheid, vertrouw op je eigen beslissing, eerlijkheid, evenwicht, waarheid, deugd, eer, wet, zegevieren in een juridische kwestie, evenwicht, een vertegenwoordiger die voor jou werkt, advies, overweging, geweten, onpartijdigheid, gelijkheid, beloning, vonnis, vergelding voor de benadeelde, harmonie, natuurlijke wet.

Omgekeerd: Verkeerde voorstelling van zaken, vooringenomenheid, onverdraagzaamheid, gerechtelijke stappen, vertragende complicaties, roddels, valse beschuldigingen, vervelende bureaucratie, troebele perceptie. Sleutelwoorden: objectiviteit, eerlijkheid, vertrouw op je eigen beslissing.

Steekwoorden: Objectiviteit, eerlijkheid, vertrouw je eigen beslissingen.

Wellicht ook interessant voor jou

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00