Tarotkaart The Oak King – Green Witch Tarot

The Oak King (eikenkoning) als Gehangene

Vertaling uit het boek The Green Witch Tarot Companion

De Eikenkoning hangt ondersteboven aan zijn hiel, die tussen takken in een eik is ingeklemd. Hij is comfortabel, nonchalant en ontspannen terwijl hij nadenkt over zijn vitale rol in het oneindige verstrijken van de tijd, terwijl hij op de grond onder hem de eeuwige kosmische lemniscaat volgt binnen de cirkel van het jaar.

Eikenkoning: de Gehangene in de Green Witch Tarot

Zijn positie weerspiegelt het oneindigheidssymbool terwijl hij anticipeert op de bekende cyclus van verandering, wanneer de Eikenkoning overgaat in het ongeboren kind in de baarmoeder van de Moeder Aarde en zijn heerschappij aan zichzelf overgeeft in de gedaante van Hulstkoning, de Wijze die zal regeren tot de Eikenkoning wordt herboren op Yule.

De lemniscaat laat zien dat de eindeloze cyclus van leven en gezag van God een harmonieuze interactie is van licht en schaduw, wat aantoont dat het leven zelf de seizoenen doorloopt, en hij is de gids.

Deze kaart biedt de mogelijkheid om te mediteren of naar binnen te focussen en te bepalen wat er moet worden losgelaten om ruimte te maken voor dat wat binnen moet komen en dat wat behouden moet blijven. Dit kan een externe of interne schoonmaak zijn, beslissen wat onnodig is in iemands leven, wat het waard is om te behouden en wat nieuw en nuttig zal zijn. Dit is een tijd waarin het bewuste en het onderbewuste kunnen communiceren en ontdekken wat gewenst is en wat niet langer nodig is in iemands leven.

De kwestie van verandering bevindt zich in een ijle overgangsfase, die nadenken en bereidheid vereist om het achterhaalde los te laten om op een bepaald gebied van het leven iets te bereiken. Dit is de fase waarin wordt bepaald welke basis voor de toekomst zal worden gelegd en welke nieuwe onderneming of vooruitzichten moeten beginnen.

Wanneer deze kaart in een lezing verschijnt, wordt aangeraden om de tijd te nemen om de verschillende opties te overwegen, middelen samen te brengen en alles in balans te brengen voordat je verder gaat. Net zoals materialen (kruiden, kaarsen, amuletten enz) om spreuken te versterken op een pentagram worden gezet tijdens magisch werk voor aarding en manifestatie in de fysieke wereld, zo moet men zich ook voorbereiden op wat zich zal materialiseren.

Gele gaspeldoorn, voor hoop, uithoudingsvermogen, vruchtbaarheid en wedergeboorte, groeit in de buurt van de basis van de boom. Op een zonovergoten tak zit een roodborstje, dat verandering, bewustzijn van cycli en berichten betekent, toe te kijken.

Betekenissen van De Eikenkoning uit de Green Witch Tarot

Rechtop: Pauzeerde activiteit, overgang, meditatie, weegopties, innerlijke rust, geduld, beslissen welke veranderingen moeten worden aangebracht, zelfopoffering voor winst.

Omgekeerd: Beslissing genomen, tijd voor actie, gemiste kans, angst voor verandering.

Steekwoorden: Introspectie, innerlijke rust.

Wellicht ook interessant voor jou

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00