Interview met Green Witch Tarot

Kennismakingsinterview met de Green Witch Tarot

Ineens had ik zin om de Green Witch Tarot te interviewen. Dit is een soort gebruik of ritueel dat veel tarotleggers gebruiken om een nieuw deck te leren kennen.

Je kunt zelf allerlei interviewvragen bedenken, maar ik heb gekozen voor veel gebruikte standaardvragen.

Q1: Vertel me iets over jezelf. Wat is je belangrijkste kenmerk?

A: Hierop trok ik Pentakels Zes. Deze kaart duidt op liefdadigheid en vrijgevigheid, maar ook op beoordelen wie een helpende hand kan gebruiken en verdient in geld of vrijwilligerswerk. Mijn vertaling is dat de Green Witch Tarot mij laat weten dat zij een liefdevol, vriendelijk en vrijgevig deck is, dat mij een helpende hand kan bieden.

Q2: Wat zijn, als deck, je sterke punten?

A: Hierop trok ik Athames (Zwaarden) Vier. Athames vier gaat over rusten, over afstand nemen van moeilijkheden. Dus in feite zegt de Green Witch Tarot dat ik door dit deck te gebruiken, waardevolle inzichten krijg aangereikt om te overdenken en mee verder te gaan

Q3: Wat zijn, als deck, je grenzen?

A: Hier trok ik Kelken Twee. Deze kaart gaat over partnerschappen en relaties. Het is een kaart van vreugde en gelukkig zijn. Overeenkomsten en een aangename relatie bieden comfort en veiligheid. Er is een sterke vertrouwensband evenals betrouwbaarheid en goodwill. Bij de steekwoorden lezen we: Goede partnerschap, harmonie, emotionele balans.
Ik denk dat de Green Witch Tarot hier wil aangeven, dat ze inspiratie, ideeën en inzichten kan aanreiken, en wat ik daarmee doe is aan mij.

Q4: Wat kun je mij leren?

A: Ik trok Pentakels Zeven. Deze kaart laat zien dat er vooruitgang is op een lange termijn project, maar er is nog veel werk om te verzetten. Er is geen tijd om te spelen, er moet doorgewerkt worden. Focus op werk. Hard werken geeft goede resultaten.

Ik lees dit als het lange termijn project om mij door alle kaarten van de Green Witch Tarot heen te werken. Ik heb er nu 5 gedaan. Nog 72 te gaan.

Meer gericht op de vraag, denk ik, dat Pentakels Zeven erop duidt dat de Green Witch Tarot mij heel veel kan leren, maar dat het een lange termijn project is. Ik vind deze tarot erg boeiend en het kost mij tijd om de teksten te vertalen. Maar meer nog, kost het mij tijd om me te verdiepen in de onderliggende filosofie, religie of hoe je dat wilt noemen, van traditionele groene hekserij. En dat stuk wil ik wel graag meenemen in mijn bestudering, want daar ligt de verdieping. Bij de Green Witch Kelken Koningin staat nu een heel stuk over hoogsensitiviteit. Bij de Groene Man, heb ik gekeken naar sympathische magie, iets wat ik nog verder zou kunnen uitwerken.

Q5: Hoe kan ik het beste van je leren en met je samenwerken?

A: Hierop trok ik Grote Arcanakaart 14. Bij Rider Waite is dat Matigheid. In de Green Witch Tarot is dat de Sidhe. De Sidhe zijn een soort elfenvolk uit de Ierse Mythologie, dat tussen goden en mensen in staat en het fijne weet ik er nog niet van. Maar de kaart gaat over de energiestroom tussen de twee werelden en de informatie die je uit die andere wereld kunt halen. Daar kan ik wel wat mee. Dat is waarschijnlijk het leeronderdeel van deze vraag. In de tekst staat ook dat de Sidhe inspiratie voor nieuwe ideeën bieden, en dat het de bedoeling is dat, na assimilatie van die ideeën en inzichten, deze worden gedeeld met andere mensen. Dat kan ik dus mooi doen op mijn blog. Ik denk dat dat het samenwerk-deel is.

Q6: Wat is de mogelijke uitkomst van onze werkrelatie?

A: Hierop trok ik Kelken Drie, een tarotkaart van feesten en vieringen. Een goede afloop waarop geproost mag worden.

Kortom, ziet er goed uit. Door buffelen dan maar. Leuk om te doen zo’n interview. Je kunt het ook gerust een keer proberen met een deck dat je al jaren hebt. 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00