Green Witch Tarot – Kelken Negen

Het Geluk van de Green Witch Tarotkaart Kelken Negen

Kelken Negen uit de Green Witch Tarot

 

Uit het boek

Kelken Negen wordt ook wel de ‘wenskaart’ genoemd en duidt op een mooie toekomst. De energie om je wensen te realiseren is er.  Een fortuinlijke kaart die laat zien dat je intuïtie klopt en je hoeft alleen maar aan je verlangens te denken en ze uit te spreken richting het universum om ze te manifesteren.

Deze buitengewone situatie waarin omstandigheden en een goede besluitvorming op één lijm liggen, brengt emotionele vervulling en tevredenheid. Meestal duidt Kelken Negen op een geruststelling richting een twijfelende vragensteller, dat plannen inderdaad gerealiseerd kunnen worden en dat alles op zijn plaats zal vallen. Als zodanig is dit is een kaart van hoop, succes en vreugde.

Het is van belang om alert te blijven op deze heilzame samenkomst van energieën en dat moment te gebruiken, want energie is altijd in beweging.

Het leven staat op het punt om te verbeteren. Je zult succes boeken door die dingen te doen of te volgen waardoor je je intuïtief aangetrokken voelt. Een goede gezondheid wordt aangegeven de verbeteringen in je omstandigheden gaan gepaard met overvloed en succes.

Inspanningen worden beloond en wensen worden vervult met als resultaat welvaart en geluk.  

Laurierblaadjes, een kruid van verleende wensen, promotie en voorspellingen ligt op de schoorsteenmantel.  Een lieveheersbeestje, een symbool van geluk, wensen en voorspellingen zit op de kristallen bol.

Betekenissen: Verleende wensen, gelukkige toekomst, tevredenheid, succes, geluk, voorspoed, inspanningen worden beloond, overwinning, materiële en emotionele zekerheid, accurate intuïtie, vervulling van een droom.

Omgekeerd: Slechte keuzes, zelfzuchtige verlangens, onverantwoordelijkheid, jezelf te buiten gaan, zelfgenoegzaamheid.

Sleutelwoorden: Verleende wensen, gelukkige toekomst.

Negen van Ketels (Kelken) uit de Old Path Tarot

Ketels (Kelken) Negen uit de Old Path Tarot

Ketels Negen duidt op een gezellige bijeenkomst van vrienden die genieten van elkaars gezelschap en een overvloedig feestmaal.

Betekenissen: Genieten van het goede leven. Tevreden met eigen prestaties. Heeft een goedmoedige en liberale persoonlijkheid. Overvloed. Materieel succes. Iets bereikt hebben. Welzijn.

Omgekeerd: Gevaar van je te laten gaan wat betreft eten en drinken.  De mogelijkheid dat misbruik wordt gemaakt van een goedmoedige persoon. Materiële schade. Fouten. Onvolmaaktheid. Een vals gevoel van veiligheid.

Vergelijking Kelken Negen uit de Green Witch Tarot, Old Path Tarot en Rider Waite Tarot

kelken cups 9 rider waite tarot
Kelken Negen uit de Rider Waite Tarot

De Green Witch Kelken Negen is duidelijk afwijkend van de Old Path en Rider Waite Kelken Negen. De Green Witch Kelken Negen gaat veel meer over het realiseren van wensen in de toekomst omdat de energie voorhanden is. Het is ook van belang oplettend te zijn en kansen te grijpen en het juiste moment niet voorbij te laten gaan. Het is echt een wenskaart en als je de Green Witch Kelken Negen trekt, zit je dus gebakken. Het beeld met de glazen bol vind ik goed passen bij de betekenis.

De Old Path Tarot toont twee mensen. Er wordt samen of zelfs met meerdere mensen iets gevierd. Er is iets bereikt en we zijn er tevreden over, blij mee en dus geven we een feestje. Een overdadig feest met als keerzijde dat er misschien te veel gegeten wordt en te diep in ‘t glaasje wordt gekeken.

De Rider Waite Tarot toont een man met zijn armen over elkaar, waarmee hij lijkt te zeggen dat hij klaar is met iets. Hij kijkt tevreden. Dus ook hier is blijkbaar iets naar tevredenheid afgerond. Hij is echter alleen met een muur om zich heen. Vandaar dat de Rider Waite Tarot vaakt duidt op intense tevredenheid zonder dat er andere mensen bij betrokken zijn. Mijn voorbeeld hierbij is dat ik intens tevreden kan zijn als de keuken weer glimt. Niet direct een feestje waard, maar wel een kop koffie en dat tevreden gevoel dat je iets voor elkaar hebt gekregen.

Voor alle drie deze Kelken Negen kaarten wordt opgemerkt dat een negatief aspect kan zijn dat iemand zich te veel laat gaan. Een belangrijk aandachtspunt dus.

Met iedere kaart die ik bestudeer van de Green Witch Tarot bevalt deze mij beter. De betekenissen lijken op die van Waite, maar wijken voldoende af zodat de Green Witch Tarot echt iets eigens heeft.

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00