Hoe begin ik met Tarot?

Vraag: Ik wil tarotkaarten leren lezen. Hoe kan ik het beste beginnen?

Antwoord: Koop een spel (ook wel een deck genoemd) Rider-Waite tarotkaarten. Voor deze kaarten is de meeste literatuur beschikbaar en vanwege de duidelijke afbeeldingen zijn ze het makkelijkst te leren.

De goedkoopste manier:
1

Wanneer je lid bent van de plaatselijke bibliotheek, ga dan eens kijken of ze boeken over tarot hebben. Leen ze allemaal en bekijk dan welk boek je het meeste aanspreekt. Ga vervolgens met dat tarotboek (en alleen dat boek) aan de slag. Bekijk de afbeelding en de beschrijving van iedere tarotkaart en zie hoe de betekenissen van die tarotkaart tot uitdrukking komen in de afbeelding.

Het beste kun je dit doen per serie, dus eerst alle kaarten uit de serie van Pentakels doornemen, en dan de staven etc. In het artikel  Tarot leren lezen in 6 stappen, licht ik toe hoe je gemakkelijk en snel de tarot kunt leren lezen.

De beste manier om de kunst van het interpreteren onder de knie te krijgen is door het veel te doen. Trek iedere dag een tarotkaart, doe weekleggingen en trek voor al je vragen tarotkaarten. Niet om je eraan te houden, maar om inzicht te krijgen in hoe de tarot werkt. Heb je ’s ochtends bijvoorbeeld de Vijf van Staven getrokken, beoordeel dan aan het eind van de dag hoe de “Vijf van Staven-energie” werkzaam is geweest op die dag. Heb je bijvoorbeeld praktijk ervaring opgedaan of had je de neiging ruzie te maken, of is het zelfs tot een enorme woordenstrijd gekomen met iemand, of heb je juist een ruzie kunnen voorkomen doordat je die kaart trok? Door dagelijks op die manier met de kaarten te werken, krijg je de kunst van het kaartleggen het snelst onder de knie.

Wanneer je eenmaal een beetje basiskennis hebt, dan kun je ook andere tarotboeken erbij pakken. Als je direct betekenissen van de tarotkaarten in verschillende boeken gaat vergelijken, heb je kans dat je alleen maar in de war raakt door tegenstrijdigheden en zo.

De makkelijkste manier:
Vind een cursus bij je in de buurt en ga op les. De meeste tarotdeskundigen die les geven, adverteren door middel van folders in de plaatselijke bibliotheken en new age winkels. Een ander alternatief is om te kiezen voor een Thuisstudie Tarot Cursus. De mijne, natuurlijk!

Lees ook Tarotkaarten kopen.